– Det er en formidabel oppgave vi går til.  – Vipers

– Det er en formidabel oppgave vi går til. 

Intervju med Kenneth Gabrielsen foran EHF-Cupkampen mot Lada.

Fredag 19. januar 2018.

 

Vipers Kristiansand spiller sin tredje kamp i EHF-Cupen i morgen lørdag med avkast kl. 13.00 norsk tid.

Kampen vises på ehfTV.com på denne linken:
www.ehftv.com/int/livestream/hc-lada-togliatti-vipers-kristiansand

 

Spillere og støtteapparat hadde avreise kl. 06.00 norsk tid fra Scandic i Kristiansand torsdag morgen og var fremme på hotellet
i Togliatti kl. 02.00 russisk tid.

 

 

Høy standard.
– Her er det kaldt, bortimot  20 minusgrader, hutrer Kenneth Gabrielsen.  – Vi fikk en brukbar økt på kamparenaen i dag også, så det ser greit ut.  Og i hallen var det heldigvis godt og varmt, smiler han.  Hallen ligger 15 minutter kjøring fra hotellet.

– Vi er blitt tatt i mot på en helt fantastisk måte her borte.  Vi bor på Lada Resort på en ny fløy som ble åpnet i august 2017.  Det er høy standard både på mat og bo så vi har overhodet ingenting å klage på.  Reisen ned hit gikk også fint.  Helt topp, forteller Kenneth.

 

– Vi gjorde denne reisen forrige sesong også og da vet en hva en begir deg ut på.  Vi opplevde ingen forsinkelser, men det er klart at det er en lang tur.  Men alt har gått fint, alt har gått etter planen.

 

 

Fullt hus i morgen.
– Hallen tar 2500 tilskuere og har en akustikk som vi ikke har opplevd andre steder, forteller Kenneth.  – I morgen blir det skikkelig trøkk.  Det blir fullt hus og Lada har ikke tapt en hjemmekamp på veldig lang tid.  Før jul slo de Rostov Don med 6 mål. Lada er et lag som har vært med i europeisk topphåndball i en årrekke.

 

Høyere budsjett.
– Det er noen endringer i stallen hos Lada fra sist vi møtte de, og jeg synes de har et bedre lag nå, forteller Kenneth.   – De har en uttalt målsetting om å vinne EHF-Cupen i år.  De kjemper også om tittelen i Russland.  Vi møter en klubb som har mye erfaring fra  europacupspill.  Det er bilfabrikken Lada som eier klubben. I Russland har klubbene høyere budsjett enn her hjemme, en klubb som Rostov Don har et budsjett på 40 millioner kroner.  Dette er fire ganger høyere budsjett enn Vipers.

 

 

Verdensstjerner.
– Lada er et godt lag og har et par ordentlig gode spillere i venstrebacken Vedekhina, hun er ekstremt god.  Og så har de Dmitrieva som kanskje er den største stjerna på det russiske landslaget, sier Kenneth.

– Hovedtreneren deres har ikke vært med i europacupen hittil, men de har en erfaren assistenttrener på benken som har vært i klubben i mange år.  Så de virker sterke.  Det sier sitt når de slår Issy Paris med 10 mål på bortebane.  København ledet med 6 mål på de, men tapte med 3 mål likevel.

 

Formidabel oppgave.
– Vi må ha flere spillere som når toppnivået sitt i morgen og vi må ha ekstremt med målvaktsredninger hvis vi skal ha en sjanse til å ta poeng.  Det er en formidabel oppgave vi går til.

 

Linn er hjemme.
– Linn Jørum Sulland er hjemme, vi har med 13 spillere på denne turen.  Linn har vondt i leggen og vi håper hun er 100% igjen mot Byåsen på onsdag, avslutter Kenneth Gabrielsen.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.