God kamp av Vipers i Russland! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

God kamp av Vipers i Russland!

Vipers hadde heng på Lada i mesteparten av oppgjøret.

Lørdag 20. januar 2018.

 

Kampen i Russland startet med at dommerne blåste 7 meter til Lada allerede etter 20 sekunder spill.  Katrine Lunde reddet denne og i neste angrep serverte Vilde Jonassen en lekkerbiskenpasning til Kari Brattset og Vipers var i føringen 0-1.  Denne førsteomgangen var svært positiv for Vipers sin del.

Kari var godt med i spillet igjen og hadde 3 scoringer.  I tillegg var viljen til å løpe tilbake i laget og spesielt scoringen av Vilde hvor Vipers utliknet til 7-7 var det klasse over.  Katrine hadde først dobbeltredning og opprullingen ut mot venstrekant ga Vilde all verdens rom.

Kenneth Gabrielsen sa før kampen at laget var avhengig av mange målvaktsredninger og Katrine Lunde fulgte opp ønsket fra treneren og hadde en rekke flotte parader.  Det var også en god guts i forsvarsspillet og Jeanett Kristiansen og Kari Brattset ga mye juling til Ladaspillerne.

I Vipers nest siste angrep i førsteomgang kom en flyger regissert av Kristin Nørstebø som kastet en luftpasning hvor Jeanett Kristiansen hoppet inn i feltet og mottok ballen i lufta og scorte sikkert.

Lada var foran 14-12 til pause.  Stor applaus til Vipersjentene som kjempet heroisk og fulgte hjemmelaget omgangen igjennom.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

I andre omgang fortsatte de fine tendensene i angrepsspillet og Vipers holdt godt følge med Lada frem til halvspilt omgang.  Da ledet Lada 22-20 og økte til 25-20 og greide å holde på denne ledelsen omgangen ut.  En svært positiv omgang for Malin Aune som hadde hele fem scoringer.  Det var også veldig gledelig for Vipers at linjespillet med Kari igjen satt som det har gjort tidligere i sesongen.  Og innspill til Kari ga enten scoring eller 7 meter.  Jeanett satte siste scoringen i denne kampen for Vipers og Lada vant kampen 29-24.

 

Foto: Trond Sørøy.

 

Endre B. Fintland var ikke med til Russland siden Våg 2. divisjon har kamp mot serieleder Pors.
Han så kampen på efhTV og hadde dette å si rett etter kampslutt:

 

– Vi visste på forhånd at det ville bli tøfft å møte Lada i Russland, begynner Endre.  – De har disse toppspillerne som Dmitrieva som ble helt avgjørende i denne kampen.  Hun hadde vel fire mål på rappen der da vi hadde mulighet til heng, da stod hun virkelig opp.

– Så er det litt synd at vi ikke klarer å komme ett mål bak de gangene vi lå bare to mål etter.  Da var det noen situasjoner hvor vi kunne ha kommet bak bare med ett mål.  I stedet for så blir det fem mål og da blir det vanskelig.

– Men det som er positivt er at mye av det vi har øvd på når det gjelder angrepsspill at mye av det sitter til tider veldig bra i etablert angrep, sier Endre.  – Det var godt å se at det fungerte med innspill til linja igjen og samarbeidet der.  I etablert angrep var denne kampen et skritt i riktig retning.

– Det skal være mulig å kunne hanskes med Lada hjemme neste helg.  Men før det har vi en veldig viktig kamp i Trondheim mot Byåsen, avslutter Endre B. Fintland.

 

 

 

Kamp i EHF-Cupen i Russland 20. januar 2018.

HC LADA TOGLIATTI – VIPERS KRISTIANSAND    29  –  24   (14-12)

Jeanett Kristiansen  7
Kari Brattset  6
Malin Aune  6
Vilde Jonassen  2
Kristine Lunde-Borgersen  2
Tonje Refsnes  1
Kristin Nørstebø
Emilie Hegh Arntzen
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

KAMPUTVIKLING LADA – VIPERS

1 omg:  0-1 *  1-2  *  2-3  *  4-4  *  5-5  *  7-5  *  7-7  *  10-8  *  12-9  *  13-12  *  14-12

2 omg:  15-13  *  17-15  *  18-16  *  20-18  *  22-20  *  25-20  *  28-22  *  29-24

 

 

STARTOPPSTILLING:
Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Kristin Nørstebø
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset