– Vi har ikke tatt seieren på forskudd. – Vipers

– Vi har ikke tatt seieren på forskudd.

Intervju med Emilie Hegh Arntzen foran møtet med Byåsen.

Tirsdag 23. januar 2018.

 

Neste utfordring for Vipers blir Byåsen i Trondheim i morgen med avkast kl. 18.30.  Vipers har hatt et godt tak på Byåsen de siste sesongene.  I hjemmekampen i Aquarama før jul ble det Vipersseier 30-26.  I fjorårssesongen vant Vipers 26-25 (borte) og 27-22 (hjemme) i seriespillet.  I tillegg vant Vipers kvartfinalekampen i NM 33-32 (borte).

Roger Kvannli tok over som hovedtrener etter Arne Högdahl.  Etter en trå start har han og spillerne fått sving på sakene og har vunnet 6 kamper på rad i eliteserien.  Byåsen innehar sjetteplassen på tabellen med 14 poeng på tolv kamper.  Vipers ligger på andreplass med 19 poeng på elleve kamper.

 

 

Reiser tidlig onsdag.
– Vi reiser fra Aquarama kl. 09.10 onsdag morgen, forteller Emilie Hegh Arntzen.  – Vi overnatter i Trondheim til torsdag og tar tidlig fly hjem til Kristiansand, fortsetter hun.  – Det er deilig at vi slipper å løpe ut i bussen med en gang etter kampslutt!

 

Tøff reise i helga.
– Vi hadde en lang reise i helga, det var ganske heavy.  Jeg har vært overraskende fin etterpå, sier Emilie.  – Jeg hadde trodd at jeg skulle være helt ødelagt når jeg kom hjem på søndag og videre utover, men jeg passet på å sove mye på turen hver gang jeg hadde mulighet til det.  Jeg sov overalt på den turen, ler Emilie.  – Jeg sov stort sett under alle mellomlandingene.

 

– Vi er kanskje på riktig vei.
– Det var en litt sånn både og følelse etter Ladakampen, sier Emilie.  – Man er aldri fornøyd når man taper.  Og hvis vi hadde kneppet opp ett par hakk noen steder så tror jeg vi kunne ha vært enda nærmere Lada.

– Vi er kanskje på riktig vei, vi får se.  Men jeg er aldri kjempefornøyd etter et tap.  Men det virket som det var en bedre følelse i garderoben etter denne kampen.  Og Kenneth virket også mer fornøyd.

 

 

3 år i Byåsen.
Jeg var i Byåsen i 3 sesonger og vant en sølvmedalje i serien andre året.  Jeg kjenner på savnet etter lagvenninnene i Byåsen, forteller Emilie.  – Det var veldig alrighte folk der oppe.  Jeg har jo et godt forhold til byen fra før siden pappa er derfra og jeg har familie i Trondheim.

– Jeg synes det er veldig bra at Byåsen har fått fart på spillet i det siste.  Jeg følger jo med de og heier på de, etter oss.  Det er fortsatt flere gode venninner av meg på laget så jeg følger jo med og blir glad når de får det til, sier Emilie.

 

 

Kan spille med lave skuldre.
– Det at Byåsen er på seierssporet gjør det mer utfordrende for oss.  De er inne i en flytsone og ting har gått bra, så de har nok god selvtillitt.  Og så føler de kanskje likevel at det er større forventninger til at vi skal vinne enn de.  Så de kan spille med litt lavere skuldre, føler jeg.

– Jeg synes ikke det er gitt at vi vinner i morgen.  Vi har ikke tatt seieren på forskudd i hvert fall, forteller Emilie.

 

 

Sette forsvaret.
Det blir viktig for oss å være gode på returløp, Byåsen har et bra ankomstspill, advarer Emilie  – Det blir det viktig for oss å få stoppet.

– Men vi skal ha mest fokus på oss selv og når vi lykkes med det pleier det å gå bra.

– Hvis vi får satt forsvaret, får målvaktsredninger og får kjørt vårt ankomstspill så tror jeg det kan bli vanskelig å stoppe oss.

– Jeg har tro på seier! smiler Emilie.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.