– En god seier å ta på bortebane! – Vipers
Foto: Peter Tubaas.

– En god seier å ta på bortebane!

Vipers vant 22-16 over Byåsen i Trondheim onsdag kveld.

Onsdag 24. januar 2017.

 

Vipers henter hjem to uhyre viktige poeng i den vanskelige bortekampen i Trondheim.  Bortelaget snek seg foran i målprotokollen rett før pause og startet andre omgang med å score 6 ganger før Byåsen fikk sin første scoring på sjumeter da 13 minutter var spilt.

 

Foto: Peter Tubaas.

 

God målvakt.
Tonje Lerstad i Byåsenmålet hadde nær en redningsprosent på 60 i første omgang, noe som gjorde at dette lenge var målfattig.  Byåsen var stort sett foran med ett og to mål.  Linn Jørum Sulland utliknet til 5-5 etter 14.40 minutter.  Etter 22 minutter ledet hjemmelaget 8-6, så fulgte en bedre Vipersperiode med tre mål på rad og Linn ga Vipers ledelsen for første gang i omgangen da 28.25 minutter var spilt.  Kristine Lunde-Borgersen hadde omgangens siste scoring og Vipers gikk til pause ett mål foran på stillingen 9-10.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

God 2. omgang.
Andre omgang startet med tre mål av Kari Brattset de første fem minuttene og Vipers tok initiativet i kampen.  Laget stod godt defensivt og sammen med en god Katrine Lunde slet Byåsen med å få nettkjenning.  Det måtte en sjumeter til før første scoring kom etter 13 minutter.  Vipers var på det meste åtte mål foran og vant kampen 16 – 22.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Overtråkk.
– Jeg tråkket på foten til Marit Røsberg Jakobsen, samme som Jeanett gjorde i den første kampen i AQ, forteller Vilde Jonassen.  – Det var en overtråkk men ikke så ille, jeg stod klar til å komme på igjen i andre omgang hvis det var nødvendig.  Men vi fikk en god start de første femten minuttene så da var det greit å spare meg.  Det går fint nå så jeg er spilleklar på lørdag.

 

Deilig seier!
– Dette var en veldig deilig seier, en god seier å ta på bortebane, smiler Vilde.  – Vi slet i førsteomgang med å komme i gang i forsvar og igjen ser vi en del skuddbom på hundre prosent sjanser.  Vi skyter målvakta deres god.  Men når vi fikk satt forsvaret så var det knallbra.

 

Masse power.
– I andre omgang hadde vi en utrolig intensitet med power og vi slipper bare inn ett mål i løpet av de første atten minuttene, sier Vilde.  – Det er jo kjempebra.  Jeg hadde lyst til å spille i andre omgang og gjorde meg mentalt klar for det, men kanskje det var like greit å vente til lørdag.  Jeanett og Karoline spilte bra så det fungerte fint.

 

Overnatter i Trondheim.
– Nå skal vi på hotellet her i Trondheim og spise middag.  Så er det av gårde igjen kl 06 i morgen tidlig.  Så er det bare å lade opp til lørdag.  I morgen blir det litt individuelt om folk vil trene håndball eller alternativt.  Og på fredag har vi spillermøte og håndballtrening, avslutter en glad Vilde Jonassen.

 

 

Foto: Trond Sørøy.

 

Godt forsvarsspill!
– Vi begynner kampen relativt dårlig, vi mangler litt rytme og selv om vi bare slipper inn 9 mål til pause så har vi ikke helt rytme i forsvarsspillet heller, oppsummerer Endre B. Fintland.  – Vi slurver fryktelig i fremoverspillet og ankomstspillet men heldigvis gjør Byåsen det også.

– Men i andreomgang synes jeg vi er veldig gode.  Spesielt i forsvarsspillet.  Vi slipper bare inn to mål de første 18 minuttene og ett av de er straffe.

– Å slippe inn bare sju mål totalt i andre omgang er veldig bra.  Angrepsspillet hever seg betraktelig.  Det første kvarteret spiller vi godt angrepsspill, men likevel har vi en god del baller som vi brenner.  Så vi må jobbe med det inn mot Ladakampen.  Det er viktig at vi setter de sjansene, men vi spiller oss til gode sjanser og vi må se det positive i det.

– Nå har vi et par treninger på å få justert det og så håper vi at det sitter mot Lada.  Da kan det bli en spennende kamp også på lørdag, forteller en forventningsfull Endre B. Fintland.

 

 

Foto: Peter Tubaas.

 

 

 

Seriekamp i Eliteserien 24. januar 2017.

BYÅSEN – VIPERS KRISTIANSAND     16 – 22  (9-10)

Kari Brattset  7  (BB)
Linn Jørum Sulland  6
Jeanett Kristiansen  4
Kristine Lunde-Borgersen  2
Pernille Wang Skaug  1
Malin Aune  1
Emilie Hegh Arntzen  1
Vilde Jonassen
Tonje Refsnes
Kristin Nørstebø
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

KAMPUTVIKLING BYÅSEN – VIPERS

1 omg:  4-1  *  5-2  *  5-5  *  7-5  *  8-6  *  8-9  *  9-10

2 omg:  9-13  *  9-16  *  10-18  *  13-19  *  14-21  *  16-22

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Emilie Hegh Arntzen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset