Flott kamp av Vipers i EHF-Cupen! – Vipers

Flott kamp av Vipers i EHF-Cupen!

Seier 30-21 over Lada hjemme i AQ.

Lørdag 27. januar 2018.

 

Vipers Kristiansand hentet hjem sin første seier i EHF-Cupen ved å slå russiske Lada 30-21 i Aquarama lørdag ettermiddag.  Det motsatt oppgjøret for en uke siden endte med Lada-seier 29-24.

 

Førte hele 1. omg
Vipers tok føringen i kampen allerede etter 30 sekunder etter en flyver og Jeanett Kristiansen satte standarden for hjemmelaget.  6-3 ledelse etter ni minutter ble til 6-6, men Vipers tok igjen en 3-målsledelse på 11-8 og gikk til pause fortsatt tre mål foran på 14-11.

 

Sterk avslutning på kampen
Andre omgang startet med to kontante froskemål av Emilie Hegh Arntzen og Vipers gikk opp  i ledelse 17-12 da 3.50 minutter var spilt.  Lada kom sterkt tilbake og ledet 19-20 etter 12 minutter.  Men derfra og ut tilhørte kampen Vipers og spesielt Linn Jørum Sulland som hadde sju scoringer i denne perioden. Vipers gikk fra å ligge under med ett mål til å lede 26-20 og økte ytterligere i sluttminuttene og vant med 9 mål,
30-21.

 

Spillere og trenere var lettet for at det endelig ble seier i europacupen.  Her er kommentarer som ble gitt rett etter kampslutt.

 

 

 

KRISTINE LUNDE BORGERSEN
– Vi kjemper bra og har et ganske bra trøkk i store deler av kampen, det var gøy.  Vi viser styrke når vi drar i fra på slutten.  Vi møter et veldig bra lag selv om de kanskje ikke hadde sin beste dag i dag.  Det gir selvtillitt dette.  Vi hadde en god forsvarskamp i Russland også , i dag er vi kanskje litt mer på.  Men det er kontra, angrepsspillet og returløp som er bedre i dag.

 

 

LINN JØRUM SULLAND
– Jeg er mest fornøyd med 2 poeng, helt klart, det betyr at vi fremdeles har mulighet til å gå videre i EHF-Cupen.  Jeg synes vi spilte bedre i dag, jeg synes jeg har sett litt bedring i det siste.  I perioder i dag får vi det veldig bra til og så kladder det litt.  Men vi klarer å gjøre de periodene hvor det kladder kortere.  Vi spiller veldig bra på vårt beste, så må vi bare sørge for at de periodene er lenger.  Jeg synes vi stod veldig bra i forsvar.  Å slippe inn 21 mål mot Lada det er en god prestasjon.  Katrine står bra og vi hjelper henne godt.  Vi taper ikke så mange dueller som sist.  Det blir vanskeligere for dem, ja jeg synes vi var bra.

 

 

KATRINE LUNDE
– Det jeg er mest fornøyd med i dag er at vi vinner på den måten som vi gjør.  Vi spiller en kamp med mye energi i form av god fighting i forsvar og fart i angrep.  Det er egentlig det viktigste.  Det er dette vi har jobbet mye med så det er godt å se at vi får det ut i kamp og ikke bare på trening.  Vi har vært flinke til å analysere Lada og bli bedre på det vi ikke fikk til 100% i sist kamp.  Vi har vært bra på trening lenge så nå håper jeg vi er på rett vei.  Det har vært ekstra tungt når en føler at en ikke får det til i kamp, men dette har vært en god uke for oss.

 

 

VILDE JONASSEN
– Jeg var ganske glad da jeg satte det 30. målet rett før dommeren blåste av.  Det siste kvarteret der jobber vi sjukt bra.  Vi får jo noen to minuttere der og de utlikner og tar ledelsen en liten periode.  Og så knaller vi til i forsvar og skyter i fra de.  Hele laget, alle er med, veldig god stemning.  Godt å få en seier ute i Europa, nå er jeg veldig glad!  Jeg føler egentlig at vi var veldig gode i den perioden frem mot Lada-kampen i Russland og har vært gode siden det.  Det er ikke så lenge siden vi møtte de, vi hadde friske minner av det og har sett på video.  Vi visste godt hva de kom med og hadde forberedt oss godt.  Det var deilig å få en god boost opp igjen.

 

 

JEANETT KRISTIANSEN
– Nå er jeg sliten, men med en deilig følelse og er veldig stolt.  Vi legger ned en fantastisk innsats gjennom hele andre omgang. Det var kjempedeilig.  Vi vant jo i fjor også men da kom vi oss dessverre ikke videre.  Så nå har vi fortsatt muligheter.  Mot gode lag kan man ikke hvile et sekund og Lada greide å hente oss inn igjen da vi ledet 17-12.  Da er det om å gjøre å ikke gi opp, vi kan ikke legge oss ned. Så det er bra vi ikke gjorde det.  Utrolig deilig seier.  Vi hadde en god kamp borte mot Lada også, jeg tror nok Lada ble slitne i dag så hadde kanskje vi litt ekstra krefter mot slutten.  Så da brukte vi de.

 

 

EMILIE HEGH ARNTZEN
– Jeg er glad for seier!  Veldig fornøyd egentlig med hele kampen.  Denne seieren er utrolig viktig for oss hvis vi skal ha tjangs til å gå videre.  Vi slipper inn færre mål enn de slipper inn på hjemmebane.  Vi vinner med mer, så vi er på vei nå.   Andreomgang var bra, så dette var deilig.

 

MALIN AUNE
– I dag var det dritartig!  God stemning i hallen, god stemning i laget, det var veldig artig.  Jeg var litt nervøs da de hentet inn 5målsledelsen vi hadde, men jeg synes vi var bedre i dag og vi klarer å avgjøre det ganske bra på slutten der.  Det er jeg veldig glad for.

 

 

ENDRE B. FINTLAND
– Jeg er mest glad for de 2 poengene, det er det ingen tvil om.  Jeg er også megafornøyd med at vi vinner med mer enn 6 mål, så nå har vi de på innbyrdes.  Det kan bli viktig, jeg tror ikke det, men det kan bli det.  Jeg synes vi spiller et godt angrepsspill til tider og i andre omgang så setter vi flere baller i mål.  Vi brenner ikke så mye som vi gjør i første.  Men vi var gode i 1. omgang også.  Blant annet så slipper vi egentlig inn bare 6 mål i etablert angrep og på 4 av målene straffer de oss fordi vi gjør feil i ankomstspillet.  Så mye positivt.  21 baklengs mot Lada synes jeg er godkjent.

 

 

MATHILDE KRISTENSEN
– Jeg synes vi får en dårlig start på andre omgang men jeg synes vi viser kjempegod moral og kommer tilbake i kampen.  Det er jeg mest fornøyd med i dag.

 

 

KRISTIN NØRSTEBØ
– Nå føles det bra!  Vi viste at vi kan spille bra forsvar mot gode spillere.  Er veldig glad og lettet.  Det er derfor man spiller håndball, for det er så godt å vinne.  Jeg synes angrepsspillet var et stort steg opp.  Det var gøy å se Emilie i dag som bestemmer seg og da er hun veldig bra.

 

 

 

Kamp i EHF-Cupen – Aquarama 27. januar 2018.

VIPERS KRISTIANSAND – HANDBALL CLUB LADA   30 – 21  (14-11)

Linn Jørum Sulland  11  (BB)
Kari Brattset  5
Jeanett Kristiansen  4
Malin Aune  4
Vilde Jonassen  2
Emilie Hegh Arntzen  2
Kristine Lunde-Borgersen  2
Tonje Refsnes
Kristin Nørstebø
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Lina Marie Jensen
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

KAMPUTVIKLING VIPERS – LADA

1 omg:  3-1  *  6-3  *  6-6  *  8-8  *  11-8  *  12-10  *  14-11

2 omg:  16-11  *  17-12  *  17-17  *  19-19  *  19-20  *  26-20  *  26-21  *  30-21

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes og Trond Sørøy.