– Vi bruker hver kamp til å bli bedre. – Vipers

– Vi bruker hver kamp til å bli bedre.

Intervju med playmaker Tonje Refsnes foran møtet med Stabæk onsdag.

Tirsdag 30. januar 2018.

 

Vipers går inn i nok en uke med seriekamp på onsdag og europacupkamp på lørdag.  I morgen kommer Stabæk til Aquarama og avkast for kampen er kl 18.30.  Det er kun en måned siden sist lagene møtte hverandre i cupfinalen i Oslo Spektrum.  Den kampen endte som kjent med seier 30-17 og første tittel for Vipers.

 

 

Bra kamp på lørdag!
– Det var en bra kamp jevnt over den vi hadde på lørdag, begynner Tonje Refsnes, men det var spesielt en periode der det siste kvarteret som var veldig bra hvor vi nesten ikke slapp i noen mål og hvor vi bare dro i fra, fortsetter hun.  Det var veldig bra.

 

Deilig å vinne!
– Det er jo alltid deilig å vinne håndballkamper og i hvert fall i Europa hvor det er en stund siden vi har gjort det, sier hun.  – Det var en bra uke totalt sett i forrige uke med seieren borte mot Byåsen og så Lada hjemme.  Vi håper å fortsette og ha en bra uke nå også.

 

Godfølelse
– Vi har hatt litt stang ut og ikke fått det helt til å stemme.  Det har lugget litt men det var jo noe som ville løsne etter hvert, så håper jeg at vi nå har funnet ut av det.  Det er bare å fortsette med den godfølelsen vi har nå og ta det med inn i de neste kampene, forteller Tonje.

 

 

Treninger
– På søndag, dagen etter Ladakampen hadde vi egentrening.  Det er veldig variert hva folk gjorde, om de hadde en styrkeøkt eller en gåtur eller noe annet.  På mandag hadde vi en intervalløkt om morgenen og to timer med håndball på kvelden.  Og i dag har vi hatt taktikkmøte og to timer med håndball, forteller Tonje.

 

 

Være 100% skjerpet
– Vi har ikke snakket noe om tapet mot Stabæk i AQ i 2016 men vi vet jo at vi må være hundre prosent skjerpet for å unngå en ny sånn kamp.  Vi var jo enda nyere på det da å ha et tett kampprogram, så vi satser på at ikke det samme skjer igjen.

 

Gøy med 2 kamper i uka
– Det er kamper som er gøy å spille, så jeg synes det bare er gøy med to kamper i uka, smiler Tonje.  – Men det er jo godt når man noen ganger får et avbrekk også, det er godt å ha en søndag litt fri som vi hadde nå denne helga. Men at vi spiller mye kamper er jo bare gøy.

 

 

Må takle favorittstemplet
– Vi må bare takle mentalt at vi er favoritter i kamper.  Det tror jeg vi alle er komfortable med og inneforstått med.  Og kampen mot Stabæk i morgen er en kamp som vi både bør og skal vinne.

 

Bruker hver kamp til å bli bedre
– Vi bruker hver kamp til å bli bedre til å spille håndball og til å bli et bedre lag.  Det er aldri sånn at vi bare ønsker å bli ferdig med en kamp.  Vi må bruke alle kamper til noe fornuftig og i morgen tar vi forhåpentligvis to poeng mot Stabæk, avslutter Tonje Refsnes.

 

 

Foto:  Terje Refsnes og Trond Sørøy.