– Vi må stole på kollektivet i morgen! – Vipers

– Vi må stole på kollektivet i morgen!

Kenneth Gabrielsen foran møtet med Issy Paris.

Fredag 2. februar 2018.

 

Det er helg og det betyr at Vipersspillerne som vanlig forbereder seg til en ny kamp i EHF-Cupen.  På onsdag ble det seier 30-28 mot Stabæk og i dag tidlig fredag var det avreise til Frankrike.  Laget  har i ettermiddag gjennomført en treningsøkt og avslutter dagen med middag kl. 20.30.  Spillerne skal også ha en treningsøkt lørdag formiddag siden kampstart mot Issy Paris først er kl. 20.30.

 

Kampen vises ikke på ehfTv, men skal streames live på Issy Paris sine facebooksider.  I tillegg er det mulig å følge liveoppdatering på kampen via denne linken:   http://ticker.ehf.eu/

 

 

Om Stabæk på onsdag
– Vi hadde en god førsteomgang mot Stabæk på onsdag,  sier Kenneth Gabrielsen. –Vi var veldig bra bakover på mye av de tingene som er viktig, tilføyer han.  – Vi ledet med 5 mål til pause, men burde ha ledet litt mer.

– Vi brukte kampen til å trene litt på 7 mot 6 spill.  Det fungerte bra i 1. omgang men i 2. omgang så detter vi litt i intensitet og 90% holder aldri.  Stabæk har for mange flinke håndballspillere til at vi kan tillate oss å være på 90% innsats.  Og det fikk vi erfare igjen de siste 30 minuttene.

– I tillegg synes jeg Stabæk traff ekstremt godt på en del langskudd som gjorde oss litt usikre.  Kampen ble litt jevnere enn det vi ønsket oss.  Men vi fikk kjenne litt på spenningen og det er alltid viktig det, vi fikk mye ut av den kampen synes jeg, sier Kenneth.  – Vi ønsket ikke at kampen skulle være så jevn, men honnør til Stabæk som var gode i andre omgang.  Der fikk vi nok en erfaring og en referanse at 90% holder aldri, 100% må det være til enhver tid, understreker Kenneth.

 

Fokus på eget spill
-Torsdag hadde vi et godt videomøte med fokus på oss sjøl.  Alle spillerne hadde egentrening så de trente i løpet av dagen den type styrke de måtte ha og som var viktig å få for hver enkelt.

 

 

Forsinkelser
– I dag dro vi klokka 06 fra Kristiansand, vi var her nede på hotellet kvart på fire så vi opplevde noen forsinkelser.  Vi fikk litt knapt med tid, men vi fikk spist litt og slappet av litt og hatt et nytt videomøte og har hatt en helt grei trening nå.   Så er det middag og avslapning, forteller Kenneth.

 

Fremgang angrepsmessig
– Vi møter et Issy Paris-lag som vi tapte for med ett mål hjemme.  Vi spilte en forholdsvis bra forsvarskamp da, men det er fortsatt noe småtteri som vi kan rette på.  Angrepsmessig er det ganske mye som er blitt bedre de siste ukene.  Så jeg håper vi får ut det i morgen.

 

 

Mange må opp på nivå
– Vi trenger å få mange spillere opp på nivå, sier Kenneth.  – Da tror jeg vi skal ha mulighet til å vinne kampen i morgen.

– Men vi er helt avhengig av at mange gjør en god kamp for det blir mange småfighter i matchen her.  De har f.eks en linjespiller i rumenske Pintea som er i superform.  De har mange spillere vi må demme opp for men vi må stole på kollektivet i morgen, det blir ekstremt viktig.

 

Alle spilleklare
– Alle er spilleklare, opplyser Kenneth.  – Sakura har vært syk denne uka men har fått ristet av seg det nå.  Hun stod nok litt for mye på onsdag, vil skulle nok ha byttet henne ut litt tidligere for hun var ikke i form.  Men det er etterpåklokskap.  Linn fikk seg et slag i handa på onsdag, det er bra nå.  Vi har alle friske og raske og klar for match, og det er godt, sier Kenneth.

 

 

Avslappet forhold til kampen
– Jeg synes vi har et fint forhold til presset om at vi må vinne for å kunne ha mulighet til å gå videre i EHF-Cupen, sier Kenneth.  – Hvis vi ikke vinner i morgen så har vi rett og slett ikke vært gode nok, legger han til.  – Og det må vi bare innse.

– Men spiller vi en god kamp så er det store muligheter for at vi skal kunne vinne kampen.  Vi vet akkurat hva vi møter og vi vet akkurat hva de er gode på så det er snakk om stå i mot det å få ut det vi er gode på, avslutter Kenneth Gabrielsen.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.