VIPERS ER VIDERE I EUROPA!! – Vipers

VIPERS ER VIDERE I EUROPA!!

Vipers klar for kvartfinale i EHF-Cupen etter en sinnsyk 2. omg mot København!

Lørdag 10. februar 2018.

 

For en enestående fantastisk 2. omgang av Vipers Kristiansand! Laget vinner de siste 30 minuttene med 8 mål og ledet på det meste kampen med ti mål. Nå er Vipers Kristiansand kvalifisert for kvartfinale i EHF-Cupen. Motstander trekkes på tirsdag.

 

 

Kampen startet med 3 redninger av Katrine Lunde før minuttet var gått.  Og hun fulgte opp i hele første omgang og hadde en redningsprosent på 50 etter 13 redninger de første 30 minuttene.

Vipers tok grep om kampen og ledet 6-3 etter 11 minutter.  Da tok København time out og greide å snu oppgjøret og gikk i ledelse 7-8 da 21 minutter var spilt.  Vipers var oppe på uavgjort 11-11, men bortelaget var ett mål foran til pause på stillingen 11-12.

Hele Aquarama følte at Vipersspillerne hadde enda et gir å gå på i forhold til det som ble vist i første omgang.  Jo visst ofrer spillerne alt og løper i hele omgangen, men likevel satt en med en følelse at spillerne hadde mer å gå på.

 

 

Og det viste de til gangs i starten av 2.omgang!  Da ble 11-12 snudd til ledelse 15-12 etter fire minutter.  København tok sin første time out etter 4.19 minutter og ble tvunget til å ta sin siste time out allerede etter 11 minutter.  For denne omgangen tilhørte hjemmelaget.

Laget hadde en fantastisk ofringsvilje i forsvarsspillet og ett godt eksempel på det var returløpet til Malin Aune da sju minutter var spilt.  Hun kastet seg etter ballen og datt pladask på gulvet, reiste seg raskt og scorte i det påfølgende angrepet.  Malin imponerte med fotarbeidet i forsvar og stengte høyresiden totalt.

I angrep viste Vipers frem flere lekre detaljer, bl.a 2 flyvere.  Men kampens morsomste øyeblikk var blindpasningen fra Vilde Jonassen til Kari etter ni minutter, hvor Kari ga Vipers ledelse 18-14.

Malin Aune sin trikkscoring mot tidligere Oppsal-kollega Tømmerbakke var også et høydepunkt.  Scoringen kom etter 19 minutter og gjorde at Vipers var åtte mål foran på 25-17.

Berømmes må også Kari Brattset for hele 10 scoringer i kveld.  Kari viste at hun har sugekopper i hendene og fikk tak i alt av baller som ble kastet i blinde eller inn i feltet.  En vanvittig bra kamp av Vipers sin linjespiller.  Det er ingen overraskelse at Kari har en scoringsprosent nær 100 i kamp etter kamp.  På trening har hun også samme uttellingsprosent.

 

 

Nå er vi fornøyd! sier Sakura Hauge.  – Det var jo opp til oss om vi gikk videre eller ikke.  Vi ønsket også å få en revansje på den dårlige kampen vi hadde borte mot København.  Og det klarte vi til gangs i dag!  sier Sakura.  Målet foran kampen var at vi skulle videre i EHF-Cupen, så jeg tror alle spillerne er godt fornøyd med at vi vant så mye.  Jeg er stolt av at vi kom tilbake etter 3 strake tap i EHF-Cupen.  Og seieren mot Issy på bortebane sist var imponerende av oss.  Jeg synes vi har vært flinke til å justere oss på det som vi ikke har gjort så bra i de andre kampene.

 

 

– Vi fikk en knallstart på andre omgangen, kommenterer Pernille Wang Skaug.  – Og det var vi egentlig avhengig av også for å drepe kampen.  Vi snakket litt om det i pausen og at det var vi som lot København være med i kampen.  Så vi skulle vente på muligheten til å dra i fra og så fikk vi en god start på andre omgang og da blir det bare morsomt egentlig, smiler Pernille.  Media og andre rundt har kanskje lagt litt press på oss foran denne kampen, men jeg føler ikke vi har hatt noe press innad i gruppa.  Det har jeg ikke følt.  Så vi har egentlig vært avslappet og spilt med lave skuldre i det siste kampene og det har gjort at vi har fått 6 poeng.  Det er morsomt!  avslutter Pernille.

 

 

– Det er alltid deilig å være tilbake i Aquarama! forteller en smilende Sanne Bak Pedersen, som spilte i Vipers frem til våren 2017.  – Og i hvert fall når de vinner med så mange mål, legger hun til.  Det er gøy.  2. omgang var helt fantastisk.  Da kom de med det trykket vi vet de kan.   Første omgang var kanskje litt haltende og det var tøfft gjort å komme tilbake i kampen.  Jeg har sett mange kamper med København denne sesongen og de har gjort det veldig bra i den danske serien.  De ligger som nr 1 i Danmark nå.  Så det er en stor prestasjon av Vipers å vinne i dag.  Det var vanvittig trykk i Aquarama i dag, jeg får gåsehud når jeg opplever det, sier Sanne.

 

 

– I dag føler jeg mer glede enn lettelse, smiler trener Kenneth Gabrielsen fornøyd.  – Det har vært en tøff dag med at vi var avhengig av Lada, og de leverer en profesjonell opptreden og vinner med ett mål mot Issy Paris.  Det vi leverer de første tjue minutten av andre omgang det er helt rått, forklarer Kenneth begeistret.  – Det er rett og slett så bra at jeg har ikke ord.  Forsvarsmessig, målvaktsmessig – helt vanvittig.  Og vi har så høyt nivå på kontrabiten, det er lenge siden jeg har sett det.  Vi løper de helt i fillebiter rett og slett.  Så dette var en ekstremt god opplevelse, avslutter en smørblid trener.

 

 

På treninger denne sesongen har Kenneth jobbet mye med å få Tonje Refsnes til å bruke en av de virkelig store styrkene hennes, at hun skal smette i rommene mellom to spillere og komme til avslutning.  I kveldens kamp mot København fikk vi virkelig prov på at all treningen har hjulpet.  Ved tre anledninger scorte Tonje i gjennombrudd på denne måten.

 

– På et tidspunkt handler det bare om å tørre, rommene er jo der selv om de kanskje ikke ser så store ut, så er de der, kommenterer Tonje Refsnes.  – Så man må bare hoppe i det!  Det var veldig gøy å spille i dag.  Det ble en slitekamp i første omgang.  Men den begynnelsen av andre omgang var helt syk.  Katrine som har en redningsprosent på 50 og hun plukker jo alt som kommer.  Så det var bra.  Jeg følte alle var veldig fokusert om at nå skulle vi gjøre en god kamp.  Alle var klar på at vi skulle heve oss i forhold til kampen vi hadde i Danmark og vi visste jo alle hva som stod på spill.  Det var kvartfinale og vi måtte vinne, så det var kjempebra at vi gjorde det, smiler Tonje.

 

– Jeg synes det var utrolig gøy å vinne i dag, forteller en begeistret Katrine Lunde.  – Foran kampen tenkte jeg at vinne, vinne, vinne – det var det viktigste.  Vi slapp København inn i kampen igjen i slutten av første omgang.  Vi måtte bare skjerpe oss egentlig.  Vi spilte ikke helt som et lag i den perioden.  Det var deilig når vi giret opp et par hakk og stengte forsvaret, det var fantastisk.  Det var også gøy å få en scoring!  smiler Katrine.  – Det er ikke så ofte, tilføyer hun.  Vi hadde mange jevne gode lag i pulja vår, jeg har ikke tenkt så mye på hvilke lag som er videre. Men vi kan jo håpe på at vi får litt enklere motstand i kvartfinalen, avslutter Katrine.

 

 

– Det er gøy å være videre i europacupen, men seriespillet er fortsatt det viktigste for oss, sier Kristin Nørstebø.  – Men det er jo en kjempebonus å få være med på dette her også videre, det er kjempegøy.  Det er veldig morsomt å spille kamper som dette.

-Vi har hatt ganske tøffe motstandere i denne pulja, kommenterer Mathilde Kristensen.  – Vi fikk en tung start i de første kampene.  Så det føles godt å stå her nå og at vi er klar for spill i kvartfinalen, smiler hun.

– Jeg føler at etter at vi har greid å komme oss videre fra denne pulja her, så  kan vi slå alle, sier Kristin.  Men det er selvfølgelig tøffe motstandere som venter fremover.  Men vi tar de vi får vi, smiler hun.  – Vi får ikke gjort noe annet.

– Det var kjempegod stemning i hallen i dag, skryter Mathilde.  Publikum var med fra første sekund, de var nok en gang fantastiske.

 

 

I denne kampen var utespillerne veldig på når det gjelder å spille pasninger inn til Kari Brattset på linja.  Mange av pasningene kom veldig uventet, både for København-forsvarerne og for publikum i Aquarama.

– Jeg prøver å følge med på hvor ballen er, ellers blir det vanskelig, forklarer Kari Brattset.  Den pasningen fra Vilde var jeg forberedt på, kanskje den kommer, tenkte jeg der.  Og så kom den jo, smiler Kari.  – Jeg vet at Vilde er glad i å se etter meg i de situasjonene der og da følger jeg litt ekstra med når hun har ballen.  Man må bare være klar hele tiden, i dag kom det mange blinde pasninger, og det er gøy, forteller Kari.  Det var morsomt med så høy uttelling i dag også, sier Kari.

– I pausen snakket vi om at vi følte at vi hadde mye å gå på i forhold til det vi hadde vist i første omgang, vi bommet litt mye på sjansene våre.  Vi  måtte opp ett knepp for å kunne dra i fra de.  Og så klarte vi å gjøre det og da dro vi i fra med en gang, smiler Kari.

 

 

– Det var veldig artig i andre omgang, smiler Malin Aune.  – Vi er der i første omgang også, og vi venter på en måte på at vi skal dra i fra København.  Vi snakket om det i pausen at om vi skjerper oss litt mer nå, så kommer vi til å dra i fra.  Og det er det vi gjør fra start i andre omgang.  Vi bare bestemte oss for at denne muligheten her skulle vi ikke la gå i fra oss.  Det var stor stemning i hallen og da er det bare å levere, sier Malin.  Den returballen jeg fanget, jeg tror det så verre ut enn hva det faktisk var.  Det gikk overraskende fint faktisk, ler Malin.  Jeg fikk en liten smell, men fikk ikke noe vondt.  Ellers var det artig at det trikkskuddet gikk inn mot venninen min fra Oppsal-tida.  Det er alltid artig når de skuddene går inn.  Marie har hatt en kraftig hjernerystelse og hun er fortsatt ikke helt bra etter den.  Så jeg var litt redd for å treffe henne i hodet.  Og da var det like greit å legge skuddet ned. Jeg tror hun visste at det kunne komme et trikkskudd der, så hun er sikkert litt bitter.  Men jeg er i hvert fall glad for at jeg slapp å skyte rundt hodet, avslutter Malin.

 

 

– Følelsen er egentlig som i Paris, hvor vi føler at vi har en litt svak første omgang og bommer mye, kommenterer Endre B. Fintland.  – Vi var ikke helt i rytme der, tilføyer han.  – I andre omgang kommer vi godt i gang. Forsvarsspillet og målvaktsspillet var helt glimrende, og ikke minst er kontringsspillet veldig bra.  Det er en forløsende følelse å ha.  Dette var viktig for oss.  Både det å kunne få spille flere kamper og jeg tror det er greit å være i denne kampsyklusen.  Så nå blir det å vente spent på hvilket lag vi trekker i kvartfinalen, sier Endre.

 

 

– Dette var sinnsykt deilig, det er helt utrolig at vi klarte dette her etter en så dårlig start i første omgang, sprudler Jeanett Kristiansen.  – Det var skikkelig gøy!  Vi står opp sammen og spiller ordentlig som et lag i dag synes jeg.  Vi er skikkelig gode i andre omgang.  Vi ønsker alle å spille mot de beste i Europa, så det var godt at vi er klar for kvartfinalen, smiler Jeanett.

 

 

– Dette er sjukt digg, roper Vilde Jonassen.  – Vi kom litt dårlig i gang i europacupen, men fy søren som vi har hentet oss inn igjen! smiler hun.  Utrolig bra andreomgang av jentene, alle er virkelig på både i forsvar og i angrep.  Og vi har en helt annen power i andre omgang der, sier Vilde.

– Det er andre omgang som gjør forskjellen i dag, da setter vi de skuddene vi bommet på i første omgang, forklarer Karoline Olsen.  – Jeg tror det er det som er forskjellen, alle er mye mer på og vi forstår at nå må vi virkelig jobbe skal vi videre.  Det er veldig kult! smiler Karoline.

 

 

 

KAMP I EHF-CUPEN AQUARAMA 10. FEBRUAR 2018

VIPERS KRISTIANSAND  –  KØBENHAVN   30 – 23  (11-12)

Kari Brattset  10  (BB)
Malin Aune  5
Linn Jørum Sulland  5
Jeanett Kristiansen  3
Tonje Refsnes  3
Vilde Jonassen  2
Katrine Lunde  1
Kristine Lunde-Borgersen  1
Emilie Hegh Arntzen
Kristin Nørstebø
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Sakura Hauge

 

 

KAMPUTVIKLING VIPERS – KØBENHAVN

1 omg:  1-0  *  3-3  *  6-3  *  7-4  *  7-8  *  8-10  *  11-11  *  11-12

2 omg:  12-12  *  15-12  *  18-14  *  22-15  *  27-17  *  29-20  *  30-23

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Trond Sørøy og Terje Refsnes.