– Alle er sugne på å prestere best mulig! – Vipers
Foto: Peter Tubaas.

– Alle er sugne på å prestere best mulig!

Intervju med Sakura Hauge og Hanne Andve foran onsdagens oppgjør i Molde.

Tirsdag 13. februar 2018.

 

Vipers Kristiansand er i form med 6 seire på de siste 6 kampene!  Den morsomste seieren av dem alle kom på lørdag da København ble slått 30-23 og Vipers var kvalifisert for kvartfinale i EHF-Cupen.  Trekningen ble foretatt i dag og da ble det klart at franske Brest Bretagne Handball blir motstander i Aquarama sannsynligvis lørdag 3. mars, mens bortekampen spilles helgen etter i Frankrike.

 

Midt oppe i gledesscener for å ha kvalifisert seg til kvartfinale og fokus rundt trekningen av motstander, nærmer det seg et viktig oppgjør mot Molde.  Kampen spilles onsdag med avkast kl. 18.30.

 

Vipers har allerede spilt to oppgjør mot Molde denne sesongen.  24. september vant Vipers 31-16 i seriekamp i Aquarama, hvor Kari ble toppscorer med 6 mål og Vilde ble kåret til banens beste.  Så kun en uke senere, 4. oktober var det ny kamp mot Molde, denne gang NM-kamp.  Her vant Vipers 36-24 og Jeanett ble toppscorer med 8 mål og ble kåret til banens beste spiller.

 

Vipers.no har tatt en prat med Sakura Hauge og tidligere Vipersspiller og nå Moldespiller Hanne Andve om onsdagens kamp.

 

Foto: Svein Ove Bøe.

 

Bra stemning, som alltid!
– Det er en fin stemning i laget etter den gode opplevelsen mot København, forteller Sakura Hauge.  – Men jeg føler egentlig det generelt er bra stemning hos oss, understreker hun.

– Vi har trent hver dag etter kampen mot København.  – Søndag hadde vi egentrening, mandag hadde vi intervall om morgenen og håndball på kvelden.  I dag har vi hatt spillermøte og en håndballøkt på ettermiddagen.

 

Vedrørende trekningen
– Vi var forberedt på at vi kunne møte Brest.  De har et godt lag så det er bare å brette opp ermene.  Det er et av de tøffeste lagene vi kunne få men hvis vi skal til finalen så hadde vi nok møtt de på et tidspunkt uansett.  Jeg tenker at vi må bare gjøre vårt beste i de kampene så får vi se hvor vi ligger ann, forteller Sakura.

 

Ingen fokus på trekningen
– Jeg føler ikke at noen hadde fokus på EHF-Cuptrekningen på treningen i ettermiddag, forteller Sakura.  – Nå er det Molde, så er det Tertnes neste helg.  Så jeg føler at serien har like mye fokus.  Vi er nødt til å ta en kamp om gangen. Vi kan ikke ha fokus på andre kamper samtidig som at vi skal spille en kamp.

 

Bør være bedre enn Molde
– Det å møte Molde blir som alle kamper,  vi må ta de på alvor.  Vi kan ikke senke oss, vi må gi 100 prosent.  Men på papiret er vi bedre enn Molde.  Nå er det lenge siden vi spilte mot de, så de to seirene i høst mot de har ikke noe å si nå.  Vi må bare spille vårt spill og så bør vi egentlig være bedre enn de, mener Sakura.

 

Fridager
– Vi får noen etterlengtede fridager etter Moldekampen så jeg er ganske sikker på at alle er sugne på å prestere best mulig i og med at vi vet vi har fri etter det, smiler Sakura.  – I og med at det ikke er så mange av oss spillere som har familien sin i Kristiansand så må vi planlegge litt hvis vi skal hjem.  Vi har visst en stund om disse fridagene og jeg tror de fleste av spillerne benytter denne anledningen til å reise hjem til familien.  Det blir godt, avslutter Sakura Hauge.

 

 

Hanne Andve (tv) og lagvenninne i Molde, Tara Gundersen Heimen.

 

 

Hanne Andve er inne i sin første sesong i Moldedrakt, etter at hun i hele sin karriere har spilt i Vipers og partnerklubben Våg.  Men starten på oppholdet i Molde ble aldri optimal.  Hanne våknet med et hovent kne en uke etter at hun kom til Molde, noe som holdt henne utenfor trening og kamper hele høsten.

 

Væske i kneet
– Jeg har hatt en form for betennelse i leddhinnen i kneet, forklarer Hanne.  – Jeg hadde egentlig bare veldig mye væske i kneet som gjorde at det ble irritert, stivt og vondt, tilføyer hun. – Årsaken er enda et mysterium, men en vanlig årsak er at man tidligere har hatt en form for infeksjon i kroppen og så setter det seg i kneet. Infeksjonen kan ha kommet i lang tid før skaden, så det er vanskelig å si.

 

 

Trent siden november
– Jeg har vel trent opp mot fullt siden november, men starten var preget av smerter og stivhet og jeg følte meg ikke som meg selv igjen på banen før midten av desember, forteller Hanne. – Plutselig funket en behandling med kortison og jeg fikk min debut i Moldedrakt mot Byåsen 3. januar 2018.

 

God stemning i Molde
– Stemningen er veldig god her i Molde for tiden, smiler Hanne, og spesielt etter seieren mot Oppsal for 1,5 uke siden, fortsetter hun. – Det var to etterlengtede poeng og en skikkelig lagseier.

 

Blir gøy å møte Vipers
– Vi gleder oss veldig til å møte Vipers! forteller Hanne opprømt.  – Det er ikke ofte man får spille mot så god motstand, så det blir gøy! Det er alltid spennende å måle seg opp mot de beste. Dette er ikke poengene vi har satt oss som mål å ta og har vi har mulighet til å komme inn i kampen med lave skuldre. Men selv om vi ikke er favoritter i kampen betyr ikke det at vi ikke er optimistiske. Vi går alltid for seier, smiler Hanne som ser frem til å treffe sine tidligere lagvenninner onsdag.

 

Hanne Andve på besøk i AQ 24. sept 2017.  Foto: Terje Refsnes