Målrikt i Molde! – Vipers

Målrikt i Molde!

Vipers snur å ligge under 14-9 til seier 30-34!

Onsdag 14. februar 2018.

 

Første omgang
Vipers slet de første 30 minuttene med å få uttelling på sjansene og å få satt et godt forsvarsspill.  Frem til 3-3 etter seks minutter fulgte lagene hverandre tett, men ut omgangen , frem til 29.30 minutter ledet hjemmelaget hele veien.  Ved to anledninger var ledelsen på 5 mål.  Molde var foran 10-5 etter 15.30 minutter og 14-9 etter 23.30 minutter spilt.  En kjempesterk avslutning av omgangen hvor Vipers vant de siste sju minuttene 0-6 gjorde at bortelaget gikk til pause med ledelse for første gang i kampen gjennom Borgersen sin scoring 2 sekunder før pausesignalet gikk.  14-15 ved pause.  Det var sterkt gjort av Vipers å kjempe seg inn i kampen igjen.

 

 

Andre omgang
Pernille Wang Skaug åpnet scoringsballet for Vipers i andre omgang med 2 raske scoringer og laget økte til 14-17 ledelse.  Og tonen var satt.  Vipers hadde kontroll i hele andre omgang og ledelsen vekslet mellom 2-målsledelse til 7-målsledelse.  Molde kom litt nærmere i sluttminuttene og det endte med en firemålsseier til Vipers, 30-34.  Vipers kjørte med 2 rekker i denne kampen og alle spillerne fikk godt med spilletid.  Laget hadde hele 11 målscorere med Emilie og Kristine som toppscorer med 5 mål hver.  Kristine ble kåret til banens beste spiller.

Vipers har dermed kommet seg videre til kvartfinale i EHF-Cupen samtidig som de har gjort jobben i den hjemlige serien.  Laget har spilt 2 kamper i uka siden nyttår. Nå får spillere og støtteapparat noen fridager frem til mandag ettermiddag og neste kamp er ikke før søndag 25. februar mot Tertnes hjemme i Aquarama.  En så lang kamppause er sjelden kost.  Det gjør at spillerne får mulighet til å legge inn en god treningsperiode frem til kampen mot Bergenslaget.

 

 

To seksere
– Før kampstart hadde vi bestemt oss for å bruke to seksere og gjøre hockeybytte etter 15 minutter, forklarer trener Endre B. Fintland.  – Og det er vi meget fornøyd med at vi klarer å følge, tilføyer han.  – Det gjør vi egentlig til punkt og prikke.  Men det er vel sånn at det ene laget fikk 25 sekunder mer enn det andre, humrer han.

– Vi byttet alle unntatt målvakt, men det er en enkel forklaring på.  Eline Fagerheim er ikke helt tilbake etter skade og vi må være forsiktig med henne.  Og så er Sakura Hauge ute med skade.

 

Trøblete start
– Vi begynner litt trøblete, det er ikke noen tvil om det, forteller Endre.  – Vi ligger 5 mål bak, da begynner vi å merke presset.   Men vi føler det er oss sjøl som må komme opp på et bedre nivå, og det synes jeg vi viser bra i 2. omgang.

 

Mye å bygge videre på!
– I andre omgang setter vi en litt bedre standard, sier Endre.  – Men jeg synes spillet vårt bærer litt preg av at vi har spilt fryktelig mange kamper nå på kort tid.  Så vi er veldig glad for at vi nå kan ta en langhelg og noen dager fri før vi har trening igjen på mandag.

– Denne pausen tror jeg blir bra og viktig for oss.  Det er mange slitne kropper nå og det forstår vi godt.  Vi har kommet godt ut av denne perioden, vi har et sterkt lag og har mye å bygge videre på, oppsummerer en svært fornøyd trener.

 

 

KAMP ELITESERIEN 14. FEBRUAR 2018

MOLDE – VIPERS KRISTIANSAND  30 – 34  (14-15)

Emilie Hegh Arntzen  5
Kristine Lunde-Borgersen  5  (BB)
Vilde Jonassen  4
Karoline Olsen  3
Kristin Nørstebø  3
Linn Jørum Sulland  3
Jeanett Kristiansen  3
Kari Brattset  3
Pernille Wang Skaug  2
Mathilde Kristensen  2
Malin Aune  1
Tonje Refsnes
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  MOLDE – VIPERS

1 omg:  1-0  *  3-3  *  7-3  *  7-5  *  10-5  *  11-8  *  14-9  *  14-15

2 omg:  14-17  *  16-18  *  18-20  *  18-24  *  20-26  *  23-29  *  25-32  *  27-33  *  30-34

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Tonje Refsnes
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Pernille Wang Skaug
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes