– Jeg har et sterkt ønske om å ta det seriegullet! – Vipers

– Jeg har et sterkt ønske om å ta det seriegullet!

Intervju med Kari Brattset om avslutningen på oppholdet i Vipers.

Mandag 19. februar 2018.

 

Linjespiller Kari Brattset forlater Vipers etter denne sesongen og fortsetter sin karriere i ungarske Györ.  Her forteller hun om perioden i Vipers, hvordan Kenneth er som trener og litt om den nye hverdagen som venter henne i en av verdens beste håndballklubber.

 

 

Vanvittig bra i Vipers
– Jeg synes oppholdet i Vipers har vært en vanvittig fin periode i håndballkarrieren min, sier Kari Brattset.  – Det har vært fantastisk å være i byen og få oppleve den interessen som er her.  Jeg synes vi har oppnådd mye på de snart to årene jeg har vært i klubben.  Jeg synes det har vært veldig gøy,  en veldig fin erfaring.

 

Ikke overrasket
– På en måte er jeg ikke så overrasket over at Vipers er i posisjon til å vinne alt her hjemme allerede.  Vi har mange kvaliteter i laget, vi er en veldig dedikert gjeng som jobber mot samme mål.  Jeg synes vi er gode nok til å nå målsettingen vår.  Men det er likevel ikke gitt at det skal klaffe.  Jeg er virkelig stolt av det vi har fått til på forholdsvis kort tid.

 

 

Györ på banen
– Györ kom på banen etter verdensmesterskapet, i romjula var første gang de tok kontakt.  Så har det vært dialog i januar og februar, forteller Kari.

– Györ er en klubb som for meg har vært en drøm å få spille for.  Da de tok kontakt var det vanskelig å ikke ta det valget.  Så det ble på en måte ganske lett i og med at det er en såpass stor klubb.

– Jeg vet egentlig ikke så mye om hva som venter meg i Ungarn.  Jeg har ikke fått så mye planer og sånt enda.  Så foreløpig vet jeg egentlig ikke så mye.  Og det er mye å konsentrere seg om her i Vipers foreløpig.

 

 

Har klart å gi alt
– Man blir nok noe påvirket av det å være i forhandlinger med en annen klubb.  Det tror jeg er nesten uunngåelig, til en viss grad i hvert fall.  Jeg har vært i denne situasjonen også tidligere hvor jeg har vurdert klubber underveis i sesongen.  Og jeg har alltid følt at jeg har klart å legge bort det når det har vært kamp.  At jeg har klart å gi alt i hver eneste kamp.  Så kan man aldri vite om det påvirker en eller ikke, men jeg føler i hvert fall at jeg har gått all-in i alle kamper, sier Kari.

 

 

Osteopat
– Jeg kommer nok ikke til å jobbe som osteopat i Ungarn.  Det er vanskelig både når det gjelder språk og jeg tror det kommer til å bli krevende med nytt lag og nytt land, det kommer til å være nok inntrykk.  Kanskje blir det enda flere treninger også.  Jeg tenker at det blir fint kun å ha fokus på det sportslige i starten.

 

 

3 års kontrakt
– Jeg flytter i løpet av juli.  Hvor lenge jeg blir utenlands vil jeg ta helt som det kommer, sier Kari.  – Det avhenger av hvordan jeg trives, hvor bra jeg gjør det på banen, hva som blir aktuelt når denne kontrakten er over.  Og ikke minst motivasjon.

– Som jeg ser på det nå så gleder jeg meg bare til å prøve det.  Så vet man jo aldri hvordan det blir.  Jeg har skrevet under på en kontrakt som har varighet 2 + 1 år.  Så hvis ikke kontrakten blir sagt opp av Györ har jeg 3 års kontrakt.

 

 

Avslutning av sesongen
– Jeg har et sterkt mål om å ta det seriegullet, det er det som henger absolutt høyest, sier Kari.  – Å få lov til å avslutte oppholdet i Vipers med gull  i den norske serien hadde vært helt vanvittig.  Så jeg håper virkelig at vi klarer det.  Men det er en veldig lang vei igjen.

 

 

Kenneth har vært med hele veien
– Kenneth har betydd mye for meg! sier Kari.  Han har på en måte vært med på hele reisen fra jeg fikk prøve meg på rekruttlandslaget i Fredrikstad til at jeg har fått et VM og nå skal spille for en av verdens beste klubber.  Han har vært med hele veien. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med han ellers hadde jeg ikke blitt med til Vipers.  Kenneth er ekstremt flink til å engasjere og motivere og ha energi, noe som smitter over på oss spillere, skryter Kari.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.