Tvilingene regjerte mot Tertnes – Vipers

Tvilingene regjerte mot Tertnes

Revansjeoppgjør i Aquarama

Denne sesongen står Vipers med kun ett tap i seriespillet. Og det er Tertnes som står bak dette tapet. I kveld kom bergenserne på visitt til et Kristiansand i vinterferiemodus. Fire strake seiere hadde de med i bagasjen, og kanskje hadde de med seg forhåpninger om en femte strake? Men den drømmen røyk raskt ut av vinduet da de møtte tvillingene Kristine og Katrine, pluss resten av de rosakledde serielederne. Riktignok holdt gjestene følge de første to minuttene, da de utlignet til 1-1. Men så var det stopp. Et drøyt kvarter gikk det før de satte sin andre scoring i kampen.

Men for de som skulle tro at dette var en ren parademarsj for hjemmelaget, så var det ikke helt sånn. Tore Johannessen er en ringrev som år etter år får Tertnes-jentene til å levere varene. I dag var det rett ut i superoffensivt forsvar, med frimerke på både Kristine Lunde-Borgersen og Emilie Hegh Arntzen. Så selv om jentene hans ikke helt fikk det til mot et heltent Vipers-forsvar, med en som vanlig umulig Katrine Lunde i mål, så fikk de hjemmelaget ut av innøvde angrepstrekk. Derfor var det enda ikke katastrofalt for gjestene da de reduserte. 8 – 2 etter atten minutt vitner om en forsvarskamp av de sjeldne! Men her åpnet kampen seg noe mer opp. De neste fem minuttene puttet Vipers fem mål, Tertnes ett. Flere Vipers-spillere fikk prøve seg, og da pausesignalet lød, hadde syv Vipers-spillere tegnet seg på scoringslisten, og lagene gikk i garderoben på 18-8. Her var vel kampen mer eller mindre over.

Men det er jo to omganger i en kamp, og uhell og mirakler har jo skjedd på håndballbaner tidligere. Men skal man rette opp en sånn førsteomgang, som den Tertnes nettopp hadde levert, så er oppgaven relativt håpløs når man har en motspiller som 37-årige Kristine Lunde-Borgersen. Som tidligere nevnt, prøvde Tertnes stadig å gjøre henne uspillbar, ved å sette frimerke på henne. Hva gjør man da, om man har lyst til å spille håndball. Kikki løste det enkelt med å ta ballen, løpe fra frimerket sitt, og pløye gjennom forsvaret. Tre mål på rad, 20-11, 21-11 og 22-11 var alle signert dama som trodde hun hadde lagt opp. Med totalt syv mål, ubestridt forsvarsgeneral og ballfordeler ble hun kåret til banens beste. Den som kanskje var nærmest å utfordre henne på denne kåringen må ha vært tvillingsøsteren. Katrine Lunde plukket de ballene som en sjelden gang kom gjennom Vipers-forsvaret. Utover i omgangen ble flere og flere av spillerne byttet ut. Til lørdag kommer Brest Bretagne Handball på besøk til Aquarama, for å spille kvartfinale i EHF-cupen, så da var det kjekt å både kunne hvile spillere, og like kjekt bruke hele bredden i stallen. Og alle, så nær som en, av utespillerne tegnet seg på scoringslisten.

Vil du se mer av dette, ikke drøy. Surf inn HIT og kjøp billetter til lørdagens europacup-kamp!

Full tid: 33 – 22

1. omgang: 18 – 8
  2. omgang: 15 – 14