– Drømmer om samme atmosfære som mot Buducnost! – Vipers

– Drømmer om samme atmosfære som mot Buducnost!

Møter Brest i kvartfinale i europacupen på lørdag!

Tirsdag 27. februar 2018.

 

Lørdag kommer europacupen til Kristiansand igjen!
I første kvartfinalekamp i EHF-Cupen er franske Brest Bretagne motstander i Aquarama.

Kampstart er kl. 17.00 lørdag 3. mars.

Trener Kenneth Gabrielsen har som vanlig gjort unna masse kampanalyse, har sett 5 kamper av Brest og har gjort gode forberedelser foran møtet med Brest, som er nr 2 i den franske serien, etter Metz.

 

 

Brest har tøffe målsettinger
– Brest Bretagne er en relativt fersk klubb som ikke har ligget i toppen i mange år men som har tøffe målsettinger og har spilt Champions League de 2 siste sesongene, forklarer Kenneth Gabrielsen.   – Bretagne er vel foreløpig mest kjent for sin kyllingsaus.

– Brest er en klubb som satser ekstremt stort.  De har ikke kommet seg videre i Champions League. I fjor, som år kom de til kvartfinale i EHF-Cupen.  Sist sesong tapte de både hjemme og borte mot Rostov Don.  Så de hadde ikke mulighet der.

 

Allison Marie Pineau

 

Stjernegalleri
– Brest ligger som nummer 2 i den franske ligaen og har et stjernegalleri av et mannskap.  De har Allison Marie Pineau på venstreback, en av verdens desidert beste håndballspillere.  Pineau plaget Norge i VM-finalen i desember.

– De har også Marta Mangué som har spilt på det spanske landslaget i mange år, har masse rutine og er en verdensspiller.

– De har Astride N´Gouan på linja, hun har samme størrelse på høyde som Pintea på Issy Paris.  Hun er en ekstremt god linjespiller.  Dette er noen av enkeltspillerne til Brest.

– I tillegg har de tryllekunstneren Louise Sand fra Sverige på venstrekant og en svensk målvakt i Filippa Idéhn.  Det er et lag som har et toppnivå som Metz og som gode champions leaguelag.

 

Louise Sand

 

Brest varierer i prestasjonener
– Men Brest varierer i prestasjoner og det er fordel for oss, forteller Kenneth.  – Vi håper å treffe på toppnivået vårt på lørdag og at vi får en veldig god hjemmekamp i AQ.  Gjør vi det er det stor sannsynlighet for at vi kan slå Brest hjemme.

 

– Folk sier gjerne at man må vinne med 5-6 mål hjemme for at det skal holde på bortebane, men vi skal først og fremst ha fokus på å vinne kampen.  Det er det dreier seg om.  Vi spiller kvartfinalen i europacupen. Vi kan ikke ha en inngang med at vi må vinne med 6-8 mål.   Vi må ha fokus på å prøve å vinne kampen.

 

Astride N´Gouan

 

Vipers et godt bortelag!
– Men vi er faktisk ikke så halvgærne på bortebane, vi er et bra bortelag! understreker Kenneth.  – Når vi skal til Frankrike vet vi at det venter 4000 tilskuere og det er helt umulig å kommunisere der nede.  Jeg har sett en del kamper av Brest og det er en akustikk og et trøkk i den hallen så det blir ordentlig morsomt å reise dit.

– Men først skal vi legge et veldig godt grunnlag her hjemme og det gjør ved å ha trua på det vi holder på med.  Og det virker det som at vi har.  Jeg synes det har vært et bra nivå over lang tid på det vi holder på med, sier han.

 

 

Brest favoritter
– Jeg gleder meg veldig over at vi gikk videre til kvartfinalen og at vi får møte et lag som Brest.  Og at vi faktisk har mulighet til å slå litt nedenifra, for vi er så langt unna å være favoritter som det er mulig å komme.

 

Amandine Tissier

 

Satser stort
– Brest er et av de lagene i Europa som satser desidert mest.  For neste sesong har de allerede signert Anna Gros, den keivhendte bakspilleren til Metz.  De er ute etter Isabell Gulden.  To av spillerne hos Brest er hele lønnsbudsjettet til Vipers, forteller Kenneth.

 

Håper på Buducnost-atmosfære i AQ!
– Det blir ordentlig morsomt å møte Brest.  Jeg håper på samme atmosfære i AQ som da vi møtte Buducnost hjemme.  Det er en sånn type kamp jeg drømmer om at vi kan få i Aquarama igjen.  Der publikum er magiske og vi vinner stort sett alt som er av dueller på banen.  Det er mulig å få til en  sånn type kamp igjen, sier Kenneth.

 

Filippa Idéhn

 

– Brest passer oss bra
– I utgangspunktet vil jeg si at Brest kan passe oss bra, mener Kenneth.  – De er robuste og store og har et ekstremt bra 6:0-forsvar og gode målvakter.  Forskjellen fra Metz og Issy Paris er at Brest har flere statiske spillere.  De er store.  Vi kan vinne mye på å orke å løpe enda litt mer enn det vi har gjort i de andre kampene.  Det er klart at det blir vanskelig å trenge igjennom forsvaret deres, for det er det et høyt nivå på.

 

Løpe inn enkle mål
– Vi må sørge for at vi også er ekstremt gode bakover og hjelper målvaktene våre så godt som overhodet mulig.  Vi er helt avhengig av å få løpt inn noen enkle mål.  Det er nøkkelen vår i denne kampen.  Godt forsvarsspill og kontra, vi kan komme veldig langt med det på hjemmebane mot Brest.  Få de litt ut av fatning ved at vi løper mer enn dem og treffer litt så skal vi faktisk kunne matche Brest.

 

Jovana Stoiljkovic

 

Mulig å vinne mot alle
– Men jeg har sagt det gjennom hele sesongen at vi faktisk har mulighet til å vinne alle kamper vi spiller.  Uavhengig av motstander.  Når vi treffer toppnivået så er det ganske bra.

– At vi får møtt så god motstand nå i serieinnspurten er gull verdt for oss.  Larvik og Storhamar har prestert på et veldig godt nivå i 2018 så dette gjør ikke oss noe dårligere at vi får møtt så god motstand, avslutter Kenneth.

 

Astride N´Gouan

 

 

Foto Brest:  Roué Nicolas

Foto Vipers:  Terje Refsnes