Helt rått forsvarsspill av Vipers! – Vipers

Helt rått forsvarsspill av Vipers!

En fantastisk forsvarsinnsats ga 9-målsseier over Brest!

Lørdag 3. mars 2018

 

 

Vipers har slått Brest Bretagne i første kvartfinale i Aquarama med 9 mål!
Et helt rått forsvarsspill sammen med målvaktsspill i verdensklasse av Katrine Lunde gjorde at de franske gjestene ble holdt nede på 17 scoringer.

Brest scorte kun 2 mål det første kvarterer i andre omgang!

Kristine Lunde-Borgersen var i spillehumør og hadde 4 scoringer allerede etter 8 minutter av første omgang.

 

Verdt å merke seg:

Hvis Vipers scorer mer enn 17 mål i bortekampen om en uke, betyr det at Brest må vinne med 10 mål for å gå videre til semifinale.

 

 

En prestasjon av oss!
– Jeg er selvfølgelig fornøyd med kampen!  smiler trener Kenneth Gabrielsen.  Dette er en prestasjon av oss og jeg vet ikke om alle forstår hvor stor den er.  Vi møter et ekstremt godt lag som ikke mangler noen spillere. De kommer med full stall og med alt de har.

–  Jeg føler faktisk at vi kler av de litt i dag.  Det er et par spillere hos oss som leverer verdensklassenivå i dag, men det gnistrer av hele laget og på alle posisjoner.  Vi tåler en bom og vi tåler en brøler i forsvar, men det har ikke noe å si for det er 2 x 30 minutter som gjelder, oppsummerer en kjempeglad trener.

 

 

 

Vi var gode nesten hele kampen!
– I dag var det bare 3-4 minutter i løpet av hele kampen som vi ikke var gode, resten var vi helt der oppe oppsummerer Katrine Lunde.  – Det var gøy at vi var gode i så store deler av oppgjøret! tilføyer hun.

– Vi spiller en helt okei førsteomgang og leder med to, begynner Emilie Hegh Arntzen, og så greier vi å holde det oppe og fortsetter i starten av andre omgang.  – Det er veldig deilig.  Jeg synes Katrine står veldig bra bakerst der, men jeg synes også at vi utespillere jobber ganske bra i forsvar i dag og det er ganske deilig å få til mot et såpass bra lag.

– Med Jeanett ute så har vi ikke så mange å bytte med, så det ble mer på de andre i dag.  Men vi løste det kjempegodt,  smiler Katrine fornøyd.

 

 

Fornøyd med at jeg ikke ble feig
– Det var kjempeartig å spille i dag! sier Malin Aune.  – Jeg er veldig stolt av det vi får til i dag, fortsetter hun.  Jeg hadde ikke trudd at vi skulle ta de med så mange mål.  Det var veldig veldig artig.

– Vi står bra i forsvar i dag og Katrine er en vegg i mål.  Jeg tror Brestspillerne har litt respekt for henne også og det skjønner jeg godt for hun er utrolig flink.

– Jeg hadde noen avslutninger i starten av kampen som ikke var teknisk godt nok utført.  Men jeg klarer å beholde roen og får noen mål til slutt.  Jeg er fornøyd med at jeg ikke ble feig, jeg vet jeg kan sette den ballen i mål, så da må jeg bare stole på egne ferdigheter og fortsette å skyte, smiler Malin.

 

 

– Det var gøy å stå i forsvar i dag! smiler Kristin Nørstebø.  – Jeg var litt usikker på forhånd hvordan det ville bli å stå i mot så store og gode spillere, men når vi står sammen som vi gjorde i dag, så løser vi det også, tilføyer hun.  – Brestspillerne ble litt mer passive utover i kampen, så det var en seier for oss.  Jeg tror ikke vi kunne håpet på et bedre utgangspunkt foran kampen i Frankrike til helgen, dette var veldig gøy.

 

– I dag sitter forsvaret bra, smiler Kari Brattset.  – Vi står kjempebra sammen i tillegg til at Katrine gjør det utrolig bra bakover.  Da blir det få baklengsmål.  Men dette er bare 1 av 2 kamper, advarer Kari.  Vi er ikke videre, vi jubler som om vi er videre siden vi vinner så stort og vi er så fornøyd.  Men det er en kamp til.

 

 

 

Kvartfinale i EHF-Cupen.  Aquarama 3. mars 2018

VIPERS KRISTIANSAND  –  BREST BRETAGNE   26 – 17   (12-10)

Kristine Lunde-Borgersen   8  (BB)
Linn Jørum Sulland  5
Kari Brattset   5
Malin Aune  4
Vilde Jonassen  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Pernille Wang Skaug  1
Tonje Refsnes
Kristin Nørstebø
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Lina Marie Jensen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – BREST

1 omg:  1-0  *  3-3  *  7-8  *  9-9  *  12-10

2 omg:  16-10  *  19-12  *  21-15  *  24-16  *  26-17

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:   Kari Brattset

 

 

Foto:  Trond Sørøy og Terje Refsnes.