– Vi skal ha tempo og kjøre etter de. – Vipers

– Vi skal ha tempo og kjøre etter de.

Intervju med Vilde Jonassen foran onsdagens oppgjør mot Oppsal.

Tirsdag 6. mars 2018.

 

Onsdag reiser Vipers Kristiansand til Oslo og Oppsal Arena for bortekamp mot Oppsal.  Vipers har nå 9 seire på rad i den hjemlige serien og europacupen.

Motstander Oppsal har i 2018 hatt fine seire over Gjerpen (for en uke siden), Stabæk og Glassverket.  Laget har knepne ettmålstap mot Tertnes og Molde.  Oppsal ligger på tiendeplass på tabellen, kvalikplassen og har 5 seire, 1 uavgjort og 10 tap.  Snittmålforskjell pr kamp er 25-27.

Vipers reiser til Oslo med ambisjoner om å hente 2 nye poeng og Vipers.no tok en prat med Vilde Jonassen foran denne kampen.  Vilde som i går fikk gladmelding om at hun er tatt ut på rekruttlandslagssamling i slutten av måneden.

 

 

Gøy å bli tatt ut!
– Det var veldig gøy å bli tatt ut til samling, sprudler Vilde Jonassen. – Jeg ble litt satt ut, litt sånn forfjamsa egentlig, tilføyer hun.  – Jeg skulle på trening og hadde ikke sett mailen fra forbundet og fikk en snap fra Emilie og skjønte ingenting.

 

Veldig stort
– Det er jo veldig stort for meg dette, det er jo første gang jeg får lov til å være med, sier Vilde.  – Jeg har jobbet bra og det er moro at det gir resultater og at jeg får være med.  En veldig god følelse.

– Min eneste erfaring fra tidligere er den juniorlandslagssamlingen  jeg var på da jeg var 16 år. Det blir nok tøfft på samling med rekruttene.  Det blir vel blant annet noen tester tipper jeg, og så må jeg  bare stå på og være positiv.

 

 

Gøy mot Brest
– Det var knallgøy mot Brest.  Hele laget stod godt, vi hadde et knallforsvar.  Jeg føler at Kristine spiller en storkamp, men jeg synes alle egentlig gjør en veldig god karakter.  Hele rekka, alle som kommer innpå jobber veldig godt i forsvar og det er bra trøkk fremover.  Vi får skikkelig kjørt fra de.  Det ble tøfft for de å komme igjennom vårt forsvar, så da fikk vi rykket fra de, oppsummerer Vilde.

 

Knallforsvar!
– Jeg var kjempeimponert over forsvarsspillet vi hadde i den kampen.  Pineau og Marta Mangué kom nesten ikke gjennom der i 2. omgang.  Knallforsvar og Katrine stod bra.

 

Utrolig bra publikum
– Publikum var utrolig bra på lørdag! skryter Vilde.  – Det kunne gjerne vært et par til på tribunen, det var jo ikke helt fullsatt hall, men det hørtes ut som det.  Det var skikkelig bra innsats av de som kom å så på.  Det var dødsgøy, det var mye jubling i vår favør.  De buet på de andre, det var veldig god stemning.  Jeg er skikkelig imponert over de som var der, sier hun.

 

 

 

Stor respekt for Oppsal
– Vi tar jo alle kamper like på alvor, understreker Vilde.  – Vi har like forberedelser, analyse av motstander og trening med kampforberedelser, fortsetter hun.  – Vi har stor respekt for Oppsal.  De har gjort det vanskelig både for Larvik og Tertnes.  De spiller godt hele veien og kjemper, vi skal ikke falle ned i prestasjon, da blir det en tøff kamp for oss.  Vi skal spille vårt spill i kampen mot Oppsal og ha fokus på oss selv.

 

Tenningsnivå
– Vi har ikke noen spesielle triks for å komme opp på riktig tenningsnivå før kamp.  Men vi har stort sett samme rutiner foran bortekamper.  Vi har felles bespisning på vei til hallen og går i gang med et fast opplegg når vi kommer til hallen.

 

Seiersresept
– Vi vinner mot Oppsal hvis vi får til et tøfft forsvarsspill og har tempo og kjører etter de med trykk i ankomsten.  Så handler det om å bakke hverandre opp, det er jo bortekamp så vi har kanskje publikum i mot oss.  Det handler om å holde oppe humøret og kjøre på, sier Vilde.

 

 

Trives og har det gøy!
– Jeg trives veldig godt i Vipers og sammen med jentene.  Jeg er generelt veldig glad når jeg er i Vipersmiljøet, jeg har det veldig godt.  Jeg har veldig mange gode venninner på laget og synes det er veldig gøy å dra på trening, forteller Vilde som gleder seg til nok en kamp med Vipers i morgen.

 

 

Foto:  Terje Refsnes og Trond Sørøy.