VIPERS KLAR FOR SEMIFINALE I EUROPACUPEN! – Vipers

VIPERS KLAR FOR SEMIFINALE I EUROPACUPEN!

Vipers er videre etter sammenlagt 55-51 over Brest

Lørdag 10. mars 2018.

 

God førsteomgang!
Kenneth Gabrielsen sa før kampen at Vipers gikk på banen for å vinne i denne kvartfinalekampen.  Laget ønsket ikke å safe og spille på resultatet.  Vipers hadde også føringen i store deler av første omgang.  Brest var i ledelse etter 3 minutter, men så fulgte en god Vipersperiode hvor jentene snudde å ligge under 3-2 til å lede 3-7.  Da ba lagleder hos hjemmelaget om timeout og la en spiller offensivt mot Kristine Lunde-Borgersen.  Brest kom inn i kampen igjen og utliknet til 9-9 etter halvspilt omgang.  De siste 15 minuttene av første omgang vekslet mellom uavgjort og ettmålsledelse og Brest hadde omgangens to siste scoringer og gikk til pause med ledelse 18-17.

 

 

Klar for semifinale!
Andre omgang startet forrykende for Vipers som var i føringen 19-22 etter 7 minutter.  Da tok Brest timeout og tok over styringen i kampen.  Etter 20 minutter ledet de 29-25.  Men Brest måtte vinne med 10 mål i denne kampen og med 29 mål framover var det aldri fare på ferde. Høyresiden med Malin, Linn og Kristin ble viktig i andre omgang, de stod bak 7 av Vipers 9 siste scoringer. Vipers er med dette resultatet klar for semifinale i EHF-Cupen og møter Viborg i april.

 

– Stor prestasjon av oss!
– Dette var ufattelig deilig! jubler Endre B. Fintland.  – Jeg synes det er en stor prestasjon å score 29 mål borte mot Brest, sier han.  – Så kan man jo diskutere det å slippe inn 34 mål.  Men det dør jo litt ut i gleden i det å være videre.  Vi hadde et mål om ikke å være passive, og det er vi ikke i det hele tatt.  Jeg følte meg ikke bekymret i det hele tatt underveis.  Vi fikk en flott start og jentene er virkelig på.  De er i angrepsposisjon og setter de målene de skal, avslutter han.

 

 

Utrolig deilig!
– Det er utrolig deilig at vi er klar for semifinalen, jubler Jeanett Kristiansen, som ikke spilte denne kvartfinalen pga skade.  – Jeg følte vi hadde ganske stor kontroll underveis her, fortsetter hun.  – Egentlig allerede fra start.  Vi hadde 9 mål å gå på og det hadde ikke vært så bra av oss om vi hadde misbrukt denne muligheten.  Jeg synes jentene gjorde en god jobb og nå skal jeg være klar for spill i semifinale! lover Jeanett.

 

 

Kvartfinale andre kamp i EHF-Cupen 10. mars 2018

BREST BRETAGNE – VIPERS KRISTIANSAND  34 – 29   (18-17)

Linn Jørum Sulland  8
Emilie Hegh Arntzen  6
Kari Brattset  4
Malin Aune  4
Kristine Lunde-Borgersen  3
Kristin Nørstebø  3
Tonje Refsnes  1
Vilde Jonassen
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Lina Marie Jensen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING BREST – VIPERS

1 omg:  1-0  *  3-2  *  3-7  *  4-8  *  9-9  *  12-12  *  14-16  *  16-16  *  18-17.

2 omg:  18-18  *  19-22  *  22-22  *  25-24  *  29-25  *  31-26  *  34-29.

 

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland angrep / Kristin Nørstebø forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes.