– Vi har ikke på noen måte hatt noen optimal oppladning – Vipers

– Vi har ikke på noen måte hatt noen optimal oppladning

Sykdom har preget Vipers denne uka.

Fredag 16. mars 2018.

 

Sist helg gjorde Vipers jobben i Frankrike og spillerne kunne juble for avansement til semifinale i europacupen.  Sykdom i spillertroppen etter Frankriketuren gjorde at onsdagens seriekamp mot Gjerpen måtte utsettes.

 

Legeerklæring
Legeerklæringer på fem spillere fra Vipers Kristiansand på akutt sykdom ble onsdag sendt til Norges Håndballforbund.  NHF opplyste på sin nettside at sykemeldingene ble vurdert opp mot gjeldende reglement for utsettelse av kamp grunnet sykdom, og at det ble besluttet at  kampen i Eliteserien Kvinner mellom Vipers Kristiansand og Gjerpen ble utsatt til mandag 16. april.

 

Storhamar søndag
Søndag kl. 17.30 venter Storhamar i Aquarama og Vipers.no har tatt en prat med trener Kenneth Gabrielsen for å sjekke stoda i spillertroppen og om alle spillerne som var syke deltar i trening igjen.

 

 

Spillerne er friske igjen
– Alle er i trening, og det er jo positivt, forteller Kenneth Gabrielsen.  – Jeg regner med at energinivået er på topp på søndag, håper han.  – Vi er helt avhengig av det, vi møter et lag som er i veldig god form.

 

Ikke matforgiftet
– Omgangsjuke er jo veldig smittsomt, så et eller annet må det jo ha vært.  Vi merket ikke noe på maten som tilsa at den var dårlig på noen som helst måte.  Jeg synes vi hadde et veldig fint opphold i Brest, de var gjestfrie og det var ingenting jeg reagerte på, presiserer Kenneth.

– Det var en av spillerne som kjente det litt på flyet hjem.  Så ballet det seg på mandag og så ble det enda verre på tirsdag.  Det nådde vel en topp tirsdag kveld, men det var jo helt uforsvarlig for de spillerne å spille kamp allerede på onsdag, forklarer Kenneth.

 

 

En rolig treningsuke
– Vi trente en håndballøkt på tirsdag, onsdag hadde vi individuell trening.  I går torsdag hadde vi en «halvveis» økt, og så var det litt bedre i dag fredag.  Vi må prøve å få opp enda litt mer energi på formiddagstreningen i morgen lørdag.  Vi har tatt det veldig rolig denne uka for å prøve å komme til hektene, forteller Kenneth.

 

Ikke optimalt
– Det er jo ikke noe optimal oppladning mot en viktig kamp.  Men, sier Kenneth. – vi får mye gratis motivasjonsmessig ved at vi møter et så godt lag som betyr at vi må opp på et ekstremt høyt nivå om vi skal ta begge poengene.

 

Må spille bra
– Skal vi slå Storhamar må vi spille en god kamp.  Så enkelt og greit er det.  Det er vi ganske klar over, vi må ha nok energi inn i kampen.  Vi har ikke på noen som helst måte hatt noen optimal oppladning inn mot en så god motstander som Storhamar er.

 

 

Kaster ikke bort så mange baller
– I november da vi slo Storhamar to ganger på en uke var vi flinke og løste spillet deres på en grei måte men de har blitt så utrolig mye bedre siden de kampene.  Så det er to helt forskjellige lag.  Vi må nok grave dypere skal vi greie å slå de nå.   De er blitt mye flinkere på å styre tempoet sitt, de kaster ikke bort så mange baller.  De har en god driv i spillet sitt og har gode spillere på alle plasser.

 

Er godt forberedt
– Jeg tror det blir en knalltøff kamp, det dreier seg om å vinne dueller i begge ender.  Når vi er ordentlig på er vi også flinke bakover.  Så er vi selvfølgelig avhengig av de enkle målene også i denne kampen.

– Jeg føler vi er ganske godt forberedt på deres 6:0 forsvar, vi er forberedt på 5:1 og eventuelt ett merke og to merker.  Vi har brukt litt ekstra tid på video siden vi ikke har hatt maks energi i gruppa denne uka.  Vi skal titte på video før treningen i morgen også, forteller Kenneth.

 

Alma Hasanic ute
– Alma er ute men jeg synes at Inga Presker har stått på et høyere nivå enn det Alma gjorde før jul.  De har flere målvaktsredninger nå enn før jul, mener Kenneth.  Jeg har sett alle kampene til Storhamar og jeg er imponert over hvor gode Storhamar har blitt.

 

 

Europacuperfaring
– Jeg må si at vi har en fordel med at vi har møtt veldig god motstand de siste månedene.  Nå har Storhamar vært veldig gode og vunnet med mange mål her hjemme.  Men jeg tror kanskje vi har en fordel av at vi har møtt lag som er på et litt høyere nivå enn det er i den norske ligaen.  Så det skal vi ta med oss inn mot denne kampen.  I hvert fall i duellspillet, det tror jeg blir veldig viktig.

 

Tror på seier
– Har vi spilt en god kamp tror jeg vi står igjen med seieren.  Vinner vi skal vi være veldig godt fornøyd utifra hvordan denne uka har vært for oss, avslutter Kenneth.

 

 

 

Foto:  Stian Bye Høgsveen og Terje Refsnes.