– Dette lover bra for kampene fremover! – Vipers

– Dette lover bra for kampene fremover!

Vipers hadde sin første fellesøkt mandag kveld etter noen dager fri fra hverandre.

Mandag 2. april 2018

 

Vipers er i gang igjen etter noen dager påskeferie og hadde sin første totimers økt i sammen i Aquarama i kveld andre påskedag.  Onsdag venter Fredrikstad og lørdag spilles første semifinale i EHF-Cupen borte mot Viborg.

 

Fredrikstad ligger på sjetteplass og har fem tap etter nyttår.  I siste seriekamp før påske tapte Fredrikstad 19-26 mot Oppsal.  Laget har eliteseriens toppscorer i Ida Marie Wernersen, som har scoret 127 mål på 19 kamper, et snitt på nær 7 scoringer pr kamp.

 

I seriekampen i Aquarama 15. november vant Vipers 29-21 over Fredrikstad etter ledelse 14-11 ved pause.  Kari Brattset ble kåret til banens beste spiller. Kari hadde 8 scoringer og var sammen med Linn Jørum Sulland (7 mål) og Emilie Hegh Arntzen (4 mål) mestscorende for hjemmelaget i den kampen.

 

 

Høy temperatur på første treningen
– Nå har vi hatt noen dager fri, og det trengte vi, det gjorde godt for alle, forteller høyrekant Pernille Wang Skaug og fortsetter:  – Jeg tror alle har fått ladet batteriene godt og kost seg med litt andre ting enn håndball.  Det var en sprudlende og fin gjeng som var på trening i kveld.  Det var høy temperatur under økta så det lover bra for kampene som kommer.  Alle spillerne var med på treningen i kveld, legger Pernille til.

 

To tøffe uker
– Resultatene så langt i sesongen har gått som vi hadde håpet på.  Vi er fornøyd vi kan ikke være annet enn det egentlig.   Nå ligger alt i våre egne hender.

– Nå blir det to tøffe uker som kan avgjøre mye for resten av sesongen, sier Pernille og supplerer:  – Disse to ukene må vi virkelig ha fokus.

– Vi er blitt vant til å spille to kamper i uka. Nå får vi kampen mot Gjerpen presset inn på en mandag og får 3 kamper på 5 dager.  Det er tøffe kamper som venter også, alle kampene som kommer.  Det er ingen kamper hvor vi kan hvile og slippe oss litt ned, forteller hun.

 

 

Trent hver dag i påsken
– Vi har hatt trening hver dag også i påskeferien, forteller Pernille.   – Så det er bare at vi har vært borte fra håndball-fellestrening, legger hun til.  – Så vi tok ikke helt fri.  Vi har hatt eget egentreningsprogram i ferien.  Men det var godt for hodet å trene andre steder, gjøre litt annet og komme seg litt bort fra hverandre.

 

Mange kjente på Fredrikstad
– Det er en del av spillerne jeg kjenner på Fredrikstad.  Bestevenninna mi Martine Moen blant annet, men hun er gravid og skal ikke spille onsdag.  Det er flere på Fredrikstad  jeg spilte med i Halden og har vært sammen med tidligere på skole og toppidrettslinje.  Det blir gøy å spille i Østfold igjen med flere kjente på tribunen, så det blir hyggelig, sier Pernille.

 

 

Imponert over Fredrikstad
– Fredrikstad har hatt en sterk sesong og har nok overrasket flere, sier Pernille.  – Det har vært litt tøffere for de etter jul kanskje, men de har absolutt gjort det over all forventning.  Jeg er veldig imponert.

– Fredrikstad er et tøfft lag å spille i mot, sier Pernille.  – De har robuste spillere som aldri gir seg.  Det er absolutt ikke en kamp man tar lett på.

 

Må vinne resten
– Vi må vinne resten av kampene om vi skal ta det gullet.  Så er det litt det med å ha fokus, poengterer Pernille.  Nå reiser vi videre til Danmark etter kampen mot Fredrikstad, litt det samme opplegget som det vi gjorde mot Oppsal.  Da gikk det ikke så bra.

– Det blir viktig at vi tar en kamp av gangen, understreker hun.  – At vi har fokus på kampen som ligger nærmest og ikke på kampen som er til helga.  Larvik venter allerede neste onsdag også, så det blir viktig at vi ikke tenker for langt frem.  Nå har vi hatt en dårlig erfaring rundt dette, så da håper jeg vi har lært av det, avslutter Pernille Wang Skaug.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.