Sterk 8-målsseier i Østfold av Vipers! – Vipers

Sterk 8-målsseier i Østfold av Vipers!

Vipers spilte seg godt opp i 2. omgang og vant 26-18

Onsdag 4. april 2018.

 

Entusiastisk publikum i Fredrikstad
Fredrikstad tilbød gratis inngang i onsdagens serieoppgjør i Kongstenhallen og Østfoldpublikummet viste å sette pris på denne gesten og fylte hallen.  Dette ga en flott ramme og inspirerte både Fredrikstad- og Vipersspillerne som gikk ut i hundre.

 

Vipers spillesugne
Fredrikstad tok initiativet, men Vipers kom raskt på sporet og ledet 2-4 etter 7 minutter.  Vipers kjørte etter i hundre og skapte gode overtallssituasjoner som ga sjanser til Malin Aune og Vilde Jonassen på kantene.  Da 20 minutter var spilt hadde Katrine Lunde kun sluppet 4 baller bak seg og Vipers ledet med 4 mål.  Tonje Refsnes startet oppgjøret som playmaker og ga Vipers føringen 4-8.  En periode uten scoringer fra bortelaget gjorde at Fredrikstad ble invitert inn i kampen igjen.  Vipers ledet 8-10 til pause.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Spilte med 2 linjer
Pga tommelskaden til Emilie Hegh Arntzen måtte Vipers spille med 2 linjer i andre omgang.  Vipers har ikke trent spesielt på dette, men ble mer og mer innkjørt jo lenger omgangen varte.  Forsvarsspillet satt noe som ga flere fine kontringer og Vipers gikk opp i en firemålsledelse ved Malin Aune etter 8 minutter og resten av omgangen tilhørte bortelaget.  Fredrikstad kjempet innbitt hele kampen så Vipers fikk ingenting gratis.  Mathilde Kristensen spilte hele andre omgang og takket for tillitten med å score 3 ganger.  Vipers vant de siste 9 minuttene 6-1 og fikk en perfekt start etter påskeferie med seier 18-26 i Fredrikstad.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Vi gjør det beste ut av det!
– Vi har ikke trent noenting med den konstellasjonen vi hadde i andre omgang, forteller Malin Aune.  – Men jeg synes vi har bra innsats og vi forsøker å gjøre det beste ut av det.  Det blir litt kluss her og der, men alt i alt så står det 26-18 til oss ved kampslutt så jeg synes vi avsluttet kampen veldig bra, sier hun fornøyd.

– Vi fikk litt panikk i første omgang da Emilie måtte ut og vi måtte spille med 2 linjer, sier Tonje Refsnes.  – Men i andre omgang  spiller vi de ut og kommer til gode sjanser, legger hun til.

Det var godt å komme i gang igjen, vi har gått og ventet på denne perioden, sier Malin.   – Det var en artig kamp med mye folk og bra stemning.

– Det er en viktig periode vi er i gang med nå, så det var viktig å få en god start, sier Tonje.  – Fredrikstad er et godt lag og ut i fra forutsetningene med få spillere tilgjengelig i dag så er vi godt fornøyd med resultatet, legger hun til.

 

 

Bra sluttresultat
– Det var ikke så mange av oss som var 100% kampklare i dag, vi var færre enn vanlig og da måtte vi løse det, forteller Linn Jørum Sulland.  – Det ble en litt kjedelig kamp men sluttresultatet er jo bra.  Det ble litt nødløsning å kjøre med to linjespillere men det fungerte bra.  Det viktigste i dag var de to poengene, oppsummerer Linn.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Mye spilletid
– Det var deilig å få spilletid i dag, sprudler Mathilde Kristensen.  – Moro å spille hele andre omgang, og tenk jeg ble ikke utvist, humrer hun.  – Det ble litt uvant for oss å spille så lenge med to linjer, timingen var litt vanskelig.  Men vi sliter oss til en seier i en tett kamp, heldigvis går det vår vei og vi får en solid seier, oppsummerer Mathilde.

 

 

Bra forsvarsspill!
– Dette var bra, seier 26-18 er vi fornøyd med, sier Endre B. Fintland lettet.  – Det var spennende en periode der, ikke noen tvil om det.  Det vi er mest fornøyd med egentlig i denne kampen er at vi slapp inn bare 18 mål.  Vi har noen spillere ute og så fikk vi den med Emilie der også.  Men det er fint å se at vi klarer å løse det med 2 linjer og med Karoline Olsen som bakspiller.  Det var bra det.  En god opplading tilkampen mot Viborg at vi fikk så mange spillere i gang og så får vi håpe at Emilie er tilbake i trening igjen på fredag, avslutter treneren.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett friskmeldt
– Bruddet har grodd og det ser fint ut så nå er jeg egentlig friskmeldt men vi må ta det gradvis fremover, forteller Jeanett Kristiansen. –  Jeg har hatt litt håndballbevegelser i går og i dag og skal trene litt med laget på fredag.  Jeg skal også varme opp med laget på lørdag, men skal ikke spille mot Viborg.  Jeg håpet jo på å få spille men forhåpentligvis skal vi spille litt på treninga til uka så jeg kan være med mot Larvik på onsdag.

– Kampen mot Fredrikstad var kanskje litt slurvete, vi har ikke spilt så mye med 2 linjer, sier Jeanett.  Men det var kjempemorsomt for Mathilde.  Vi har god kontroll på slutten av kampen og drar i land en god seier.

 

 

 

 

 

Seriekamp Kongstenhallen 4. april 2018

FREDRIKSTAD – VIPERS KRISTIANSAND   18 – 26  (8-10)

Linn Jørum Sulland  7
Malin Aune  7
Tonje Refsnes  5
Mathilde Kristensen   3
Kari Brattset  2
Kristin Nørstebø  1
Vilde Jonassen  1
Emilie Hegh Arntzen
Kristine Lunde-Borgersen
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Lina Marie Jensen
Katrine Lunde  (BB)
Sakura Hauge
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  FREDRIKSTAD – VIPERS

1 omg:  1-0  *  2-1  *  2-4  *  4-5  *  4-8  *  5-9  *  8-9  *  8-10

2 omg:   8-11  *  10-11  *  10-14  *  12-16  *  14-18  *  16-20  *  17-24  *  18-26

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Artnzen
Midtback:  Tonje Refsnes
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset