Vipers scorte 31 mål på bortebane i EHF-Cupen – Vipers

Vipers scorte 31 mål på bortebane i EHF-Cupen

Håpet om finaleplass lever i beste velgående etter tap 34-31 mot Vibort i første semifinale.

Lørdag 7. april 2018.

 

Jevn førsteomgang
I lørdagens semifinale mellom Viborg og Vipers Kristiansand vekslet lagene på å ha ledelsen gjennom hele førsteomgangen.  Vipers hadde initiativet de første 10 minuttene og Malin Aune hadde tre scoringer på rad og Vipers ledest 2-4.  Etter hvert tilrev Viborg seg et overtak og ledet 11-8 etter 17 minutter.  En time out av Kenneth hjalp og Kari Brattset utliknet til 12-12 i undertallsspil etter 21 minutter.  Resten av omgangen fulgte lagene hverandre, men hjemmelaget var foran med to mål til pause på 18-16.  Dette var en god angrepsomgang av Vipers Kristiansand hvor 7 av utespillerne bidro med scoringer.  Viborg fikk en del enkle kontringsmål fra venstrekant, men Vipers var fullt på høyde med sin danske motstander omgangen igjennom.  Kristine Lunde-Borgersen var tilbake på banen og imponerte med ro i skuddavviklingene og hadde 4 scoringer de første 30 minuttene.

 

 

Dårlig start på andreomgang
Andre omgang startet grusomt for Vipers som fikk 4 baklengsmål i løpet av to minutter og lå da under 22-16.  Jentene kom seg etter kalddusjen og var oppe på 3 mål bak igjen ettter 6 minutter på 23-20.  Men så tok Viborg på ny over initiativet og Kenneth ble tvunget til å be om en timeout etter 13 minutter, da lå Vipers igjen 6 mål bak på 28-22.  Resten av omgangen vekslet mellom fem- og seksmålsledelse til hjemmelaget.  Mot slutten av kampen kom Sakura Hauge inn i mål og bidro med en rekke gode parader og Vipers greide å knappe ned på ledelsen og da sluttsignalet lød viste tavla seier 34-31 til Viborg.

 

 

Å score 31 mål på bortebane var godkjent
– Vi spiller ikke noen god kamp i dag, fortalte Kenneth Gabrielsen live på fvn.no.  – Det at vi scorer 31 mål synes jeg er veldig veldig bra, men bakover var vi litt for sent ute hver eneste gang og der har vi litt å rett opp, la han til.   – Men at vi scorte 31 mål på bortebane betyr at vi ligger godt ann.  Å tape med tre mål når vi har scort 31 mål på bortebane er godt innafor.  Det er en stor fordel at vi tar med oss 31 bortemål inn mot returoppgjøret i Aquarama om en uke.

– Jeg kan i hvert fall garantere at vi kommer til å være bedre defensivt i neste match mot Viborg.  Vi slet veldig i dag og fikk ikke noe rytme i forsvarsspillet vårt, så dette er et fint resultat.   Viborg var gode i tillegg.  Vi skal gjøre en jobb frem mot neste kamp og løse opp noen småting som vil gjøre oss enda bedre, avsluttet Kenneth optimistisk.

 

 

Har tro på finale
– Å tape med 3 mål i dag det er akseptabelt, fortalte Kristine Lunde-Borgersen live på fvn.no.  – Vi er litt passive i forsvar og holder ikke helt avtalene i forsvarsspillet vårt, la hun til.  – Så det må vi hjem og terpe på.  Jeg har god tro på at vi skal kunne nå finalen.

 

 

Skal tette igjen bakover
– Jeg tror vi tar Viborg på hjemmebane, fortalte Emilie Hegh Arntzen live på fvn.no.  – Jeg synes vi bruker litt lang tid i dag på å sette det forsvarsspillet vi ønsker å sette.  Jeg er fortsatt ikke helt fornøyd.  Vi scorer 31 mål og det er mer enn godt nok.  Vi må tette igjen bakover og det synes jeg vi har vært gode på tidligere i sesongen, og spesielt da på hjemmebane.  Jeg håper og tror at vi kan vinne med mer enn tre hjemme.  Og jeg tror ikke vi kommer til å slippe inn mer enn 31 mål neste lørdag, avsluttet Emilie med.

 

 

Ikke krise dette
– Dette var ikke helt krise, dette er et resultat vi kan leve med, fortalte Kari Brattset live på fvn.no.  – Jeg har kjempetro på at vi skal ta Viborg hjemme, la hun til.  – Vi lar Viborg komme litt for tett på oss og da blir det vanskelig for målvaktene å få nok redninger.  Så vi må få litt mer kroppskontakt og møte de lenger fremme, på 9 meter i stedet for på 8.  Så må vi gi de litt mer juling.   Så har jeg tro på at det skal gå bra.

 

 

Semifinale i EHF-Cupen 7. april 2018

VIBORG – VIPERS KRISTIANSAND  34 – 31   (18-16)

Linn Jørum Sulland  6
Kari Brattset  5
Tonje Refsnes  4
Kristine Lunde-Borgersen  4
Malin Aune  3
Vilde Jonassen  3
Emilie Hegh Arntzen  3
Kristin Nørstebø  3
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Mathilde Kristensen
Lina Marie Jensen
Jeanett Kristiansen
Marta Tomac
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  VIBORG – VIPERS

1 omg:  0-1  *  2-4  *  4-5  *  7-7  *  11-8  *  12-12  *  15-15  *  16-16  *  18-16

2 omg:  22-16  *  24-20  *  26-22  *  28 – 22  *  30-25  *  30-27  *  33-29  *  34-31

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes