VIPERS VANT TOPPKAMPEN! – Vipers

VIPERS VANT TOPPKAMPEN!

Larvik ble slått 31-27 i Aquarama onsdag kveld.

Onsdag 11. april 2018.

 

 

Vipers lar seg ikke vippe av pinnen
Det var mye som stod på spill da Vipers Kristiansand og Larvik spilte seriekamp i Aquarama i TV-sendt kamp onsdag kveld.  Men vi har sett det før med årets Vipers-mannskap;  de lar seg ikke vippe av pinnen.

Det var lite nerver og spore og spillerne gjøv løs på oppgaven med stor motivasjon og iver.  Spesielt Emilie Hegh Arntzen kan trekkes frem i denne kampen.  Hun var en bauta i forsvar, nest sist på utallige scoringer og sist men ikke minst, hun tok også i fram sine fryktede egenskaper som skytter.

 

Emilie Hegh Arntzen-show
Vipers virket å ta et solid grep om kampen fra start og ledet tidlig 3-1.  Men årets Larvik-utgave er leie å møte og de er målfarlige fra alle posisjoner på banen.  Etter halvspilt førsteomgang ledet sågar Larvik 7-8.  Men da var det tid for Emilie Hegh Arntzen-show.  Fra å ligge under med ett mål var Vipers foran med tre mål 13-10 etter 22 minutter hvor Emilie hadde 4 scoringer i løpet av en 5 minutters periode.

Nok en gang virket det som at hjemmelaget hadde koblet grepet for godt, men igjen kom Vestfoldlaget på skuddhold og kunne gå til pause bare ett mål bak.  Vipers ledet 15-14 til pause.

 

 

Jeanett Kristiansen tilbake
Jeanett Kristiansen gjorde comeback mot slutten av førsteomgang etter 7 uker på sidelinjen.  Scoringen hennes på flyveren regissert av Linn Jørum Sulland ga et publikumsbrøl som nærmest fikk taket til å løfte seg i Aquarama.

 

Rå start på 2. omgang
Starten av 2. omgang var helt rå fra hjemmelagets side.  Jentene var så på hugget at Larviks lagleder Tor Odvar Moen så seg nødt til å be om lagets første timeout allerede etter 7 minutter og omgangens timeout nr 2 kom bare noen få minutter senere etter 11 minutter.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Larvik med tidlig timeout
Larvik hadde suksess etter den første timeouten, hvor de kortet ned på forspranget fra å ligge under 19-15 til 19-17.  Men da skjedde det mye på kort tid.  I løpet av 3 minutter ledet Vipers «plutselig» 23-17 med kontringsscoringen til Karoline Olsen og innsatsen til Kari Brattset når hun kriget inn ballen til ledelse 23-17 som høydepunktene.  Vipers ledet med 6 mål!

 

Vipers tok kommandoen
Publikum hadde opplevd tidligere i kampen at Larvik slo tilbake hver gang Vipers var i en komfortabel ledelse.  Men nå hadde hjemmelaget bestemt seg – de kriget og kjempet og vant dueller og scorte mål etter mål i den andre enden av banen.  Vipers ledet med 5 og 6 mål resten av omgangen, men i sluttminuttene fikk Larvik pynte på resultatet.  Vipers vant kampen 31-27 og er i førersetet for å bli seriemestere.  Laget hadde hele 9 målscorere i denne toppkampen.

 

Jeanett
Jeanett Kristiansen spilte sin første kamp på ukevis, men ingen i AQ onsdag kveld kunne merke at hun hadde vært lenge borte fra spill.  Flyveren fra første omgang er nevnt, men suseren etter 14 minutter i andre omgang var også av det fantastiske slaget.  Vipers ledet 25-19 på det tidspunktet.

 

Linn
Linn Jørum Sulland kan man alltid stole på.  Hun binder opp forsvaret og må alltid tas på alvor.  5 fine scoringer ble det på Linn i denne kampen.

 

 

Kari banens beste
Banens beste stemt frem av publikum ble Kari Brattset.  Hele 10 scoringer – alle spillemål – ble det på Kari.  I fjorårssesongen lyktes Larvik med å kneble innspillsforsøkene til Kari, men i dag ble det for mye å passe på for Larvikforsvaret og Kari fikk servert ball etter ball og hun tok som vanlig vare på mulighetene og var nær 100% uttelling, igjen.

 

Fullsatt Aquarama
Fullsatt Aquarama ga en fantastisk ramme rundt denne seriefinalen.  Og allerede lørdag venter en ny viktig kamp for Vipers.  Semifinale mot Viborg.  Også denne gang er Aquarama utsolgt.  Å være Viperssupporter og Vipersspiller er hyggelig om dagen.

 

 

Endre B. Fintland:
– I pausen sa vi til jentene at vi må tro på konseptet vi har lagt på forhånd og vi må være enda mer tilstede, være enda mer tøffere i forsvar, enda tøffere i å løpe fremover og det lykkes vi utrolig godt med i begynnelsen av andre omgang.  Vi løper de nesten i stykker i perioder, samtidig som vi stod godt bakover.  Katrine stod godt i mål.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Karoline Olsen:
– Når man kommer inn på i sånne kamper er det bare å gi alt man kan og håpe på at det er godt nok.  Det var dritgøy i dag! Jeg har trent mye på å skjære innover på banen og ikke trekke meg når jeg kontrer, så det var deilig å få til det i kamp.  Nå er jeg sykt lettet, veldig lettet!

 

Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett Kristiansen:
– Jeg følte meg trygg på banen i dag.  Jeg har flinke lagvenninner rundt meg.  Det er trygghet i det.  Planen var at jeg skulle spille 2 x 10 minutter så det var ingen grunn å spare seg utpå der.  Det var sykt deilig at det satt allerede i første kamp.  Jeg var faktisk veldig nervøs før kampstart, jeg har gledet meg noe helt sinnsykt, men samtidig har jeg vært veldig spent.  Men det pleier jo å slå ut positivt i kamp det.  Det var gøy at flyveren satt i dag også.

 

 

Marta Tomac:
– Vi vinner og gjør jobben og det er veldig mye bra spill og veldig bra at vi vinner.  Skulle jo gjerne vært utpå selvfølgelig, men når jentene gjør den jobben som trengs så er det mye lettere å sitte på benken.  Men jeg nærmer meg et comeback, vet ikke helt cirka når.  Men det er deilig å være med på benken som spiller og få hodet på plass i forhold til det å spille kamp.  Så det er deilig å være en del av det som spiller, så får vi se om jeg etterhvert blir god nok til å være med å spille.  Jentene trengte meg ikke i dag, det var gøy å se på.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Malin Aune:
– Det var deilig å få lurt inn den ballen, endelig fikk jeg en skuddmulighet tenkte jeg da. Det var lite sjanser på høyrekant i dag men det gjør at det blir rom for de andre og da er det helt greit.  Men det var artig å få et skudd ihvertfall.  Nå har vi kamp mot Gjerpen på mandag og da skal vi ha samme tenning og samme guts.  Da går vi all in på den kampen så vi blir seriemestere.  Det hadde vært sjukt artig om vi kan avgjøre det hjemme i Aquarama.

 

 

Seriekamp i Aquarama 11. april 2018

VIPERS KRISTIANSAND – LARVIK  31 – 27  (15-14)

Kari Brattset  10 (BB)
Emilie Hegh Arntzen  7
Linn Jørum Sulland  5
Jeanett Kristiansen  2
Kristine Lunde-Borgersen  2
Karoline Olsen  2
Malin Aune  1
Vilde Jonassen  1
Tonje Refsnes  1
Kristin Nørstebø
Pernille Wang Skaug
Mathilde Kristensen
Lina Marie Jensen
Marta Tomac
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – LARVIK:

1 omg:  1-0  *  3-1  *  3-3  *  5-5  *  9-9  *  12-9  *  14-10  *  14-13  *  15-14

2 omg:  16-15  *  19-15  *  19-17  *  23-17  *  25- 19  *  27-21  *  29-22  *  30-26  *  31-27

 

STARTOPPSTILLING VIPERS:

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes