Så uberskrivelig deilig! – Vipers

Så uberskrivelig deilig!

Finalen venter etter festaften i Aquarama!

Hvor i alle dager begynner man? Et halvt døgn etter at dommerne blåste av kampen, og gjorde våre allerede historiske gulljenter enda mer historiske. Hodet koker, tankene spretter i alle mulige retninger, og tanken som slår en som jobber frivillig for laget: Hvordan i alle dager skal jentene klare å lande til Gjerpen-kampen allerede i morgen?

Men først, siste semifinale i EHF-cupen, Vipers lå under 34-31 etter første kampen som ble spilt i Viborg for en uke siden. Vipers måtte altså vinne med mer enn tre mål, eller slippe inn mindre enn 31 mål. Og det startet bra. Og mer enn bra. 1, 2, 3 og 4 -0, før gjestene fikk summet seg. Viborg time out før det var spilt syv minutter. 6-1 etter ni minutter, og folk kan si hva de vil. At vi aldri var redde, at Vipers-jentene var som å se landslaget på sitt beste, eller Larvik i sin storhetstid. At seier og avansement var klart. Men selv 14-10 fem minutter før pause er nødvendigvis ikke en trygg ledelse i håndball. Da pausesignalet lød, hadde gjestene fra Danmark redusert til en knapp ettmålsledelse, 15-14.

Fram til da hadde 2012 elleville supportere hylt og skreket på et lydnivå aldri før hørt i Kristiansand. Enkelte holdt seg for ørene, noen satt med store øreklokker, noen holdt for ørene, OG hylte seg hese, men det var ikke snakk om å gå hjem på grunn av frykt for hørselen. Heller miste stemme og hørsel, enn å gå glipp av denne festen. Selv upartiske journalister på pressetribunen strakk neven i været når jentene våre scoret, og de slo i bordet når de var uenige med dommerne. Det er ikke mulig å ikke bli engasjert av de rosakledde.

Andre omgang startet med en kjapp scoring av gjestene, før Vipers, anført av Kari Brattset, satte de neste fem. Etter kampen kunne vår fantastiske trener, Kenneth Gabrielsen, fortelle at han brukte et oppslag i Viborg Avis som motivasjon i pausepraten. Angivelig mener Viborg at jentene våre ikke klarer å løpe like mye i 2x tretti minutt. Uten å overdrive, kan vi vel konstatere at i går var det gjestene som ikke var i stand til å løpe da kampen nærmet seg slutt. 26-19 da det gjensto ni minutt, og gjestene så ikke ut som de skulle bli noen reell trussel de neste ni minuttene heller. De fikk riktignok redusert med to, men da sluttsignalet lød, lyste det 29-23 på veggen. Vipers vant med seks i Aquarama, og totalt endte de to kampene 60-57 i favør jentene fra Kristiansand! Nå venter finalespill i EHF-cupen, en kamp borte og en hjemme. Datoer for kampene blir klare i løpet av uken.

En mann som satt alene igjen på tribunen, men som ikke ville ha navn og bilde offentliggjort, oppsummerte kanskje kvelden, og sesongen så lang på best tenkelige vis. –«Dette er så j… deilig! Dette har vi ventet på helt fra laget rykket opp til eliten. Da Kikki og Katrine var småjenter. Det har vært truet med konkurs. Stjerner har kommet og gått. Og nå…». Og da kom tårene igjen. Akkurat så deilig er sporten. Akkurat så deilig er det å være i Aquarama. Akkurat så deilig er det å ha sett Vipers ha tatt et historisk NM-gull. Akkurat så deilig er det å ha sett Vipers ha spilt seg til en historisk finale i EHF-cupen. Akkurat så deilig er det å vite at et historisk seriegull er innen rekkevidde. Og DEN gullfesten kan komme allerede i morgen, mandag 16. april. Da kommer Gjerpen på besøk, og vi trenger ETT enslig poeng for å sikre gullet.

Men ikke tro at jentene har planer om å gå for det ene poenget. Sakura Hauge sa noe i leia av at det er selvsagt tøft å skulle forberede seg til ny kamp allerede to dager etter dette. Og bare fem dager etter Larvik ble feid av banen. Men det er to kamper igjen av årets serie, og vi går for alle fire poengene! Kaptein, og banens beste, Kari Brattset, var ikke noe dårligere i ambisjonene. – «Vi skal ikke undervurdere Gjerpen, men vi SKAL vinne den kampen! Vi SKAL vinne gullet»! Så sånn er det med den saken.