SERIEMESTERE! – Vipers

SERIEMESTERE!

Festsesongen vil ingen ende ta!

Sakura. Karoline. Emilie. Tonje. Malin. Kari. Kristin. Mathilde. Vilde. Eline. Kristine. Pernille. Linn. Katrine. Jeanett. Marta. Lina. Sunniva. Jentene som sørget for at Kristiansand endelig fikk et seriegull i en lagsport igjen. Det første på 38 år! TRETTIÅTTE ÅR!! Og ikke nok med det. Dette er de atten jentene som har vippet Larvik ned fra tronen. Laget som har vunnet serien tretten år på rad. Men i år er det vår tur! Først vant vi NM. Nå har vi vunnet serien.

Men Gjerpen, med vår egen ex-keeper Annick Lipman, gjorde sitt beste for å utsette gullfesten. Og uten å snakke ned gjestene fra Skien, så var det et lag med mye reising og kamper i bena som ventet dem i Kristiansand i dag. Som trener Gabrielsen sa etter kampen, – «Det ikke mangel på motivasjon som gjør a tvi presterer som vi gjør i dag. På bare tolv dager har Vipers spilt borte mot Fredrikstad, reist direkte til Danmark og spilt semifinale mot Viborg, reist hjem og spilt mot Larvik, så en returkamp hjemme mot Viborg, for så å spille gullkamp mot Gjerpen i kveld». Bare to døgn etter kampen mot Viborg, hvor jentenes seier kvalifisert laget til finale i EHF-cupen. Kanskje ikke så rart at spillet framsto som smått rufsete i første omgang i dag.

Lagene fulgte hverandre gjennom hele omgangen. Etter halvspilt omgang, gikk Gjerpen opp i ledelse. Det var ikke det at jentene våre ikke kom til avslutninger, men Annick i Gjerpen-målet spilte kanskje sitt livs kamp. Hun tok nærskudd, hun tok distanseskudd, hun tok baller oppe, og hun tok de nede. Men heldigvis hadde vi tvillingene Lunde, som har vunnet så godt som alt som går an å vinne. Utenom seriegull i Norge. Så «Kikki» Lunde Borgersen med sine seks mål, og søster Katrine som stoppet utallige skudd, viste at de i år skulle ha denne medaljen i samlingen. Tre minutter før pause var det antydning til dårlig stemning i vårt ellers så fantastiske publikum. Gjerpen ledet med tre mål! TRE! Men da viste tvillingene igjen hvor mye dette gullet betyr for dem. Katrine lukket målet, og Kristine satte to av omgangens tre siste mål. Dermed kunne jentene i det minste gå i garderoben med uavgjort.

I andre omgang ble det mye det samme. To fantastiske keepere i hver sin ende av banen, men Vipers ville mer ute på banen. Dermed dro de fra, og ledelsen varierte mellom to og fire mål. Og en av våre tidligere Larvik-spillere viste at i alle fall hun var klar for å flytte maktbalansen til Kristiansand. Midtveis i omgangen puttet Linn Jørum Sulland like godt fem på rad for hjemmelaget. Men noen stjernenykker var det ikke å spore hos Linn. – «at det ble fem på rad er bare tilfeldig. Jentene er gode til å spille ballen til meg til riktig tid…».

De siste minuttene sto våre alltid så fantastiske supportere, og sang seg hese. Dommerne så ut til å vurdere å holde for ørene, og hvem kan vel dømme dem? Lydnivået var som på Gardermoens rullebane 1 i morgenrushet. Og om noen tenkte at lydnivået var ille, så var det ingenting i forhold til hva som ventet da sluttsignalet lød! Jentene stormet banen, hoppet og danset, og på tribunene gjorde 1970 Kristiansandere akkurat det samme.

Medaljer, pokal og blomster ble delt ut. Kenneth Gabrielsen fikk håret farget i gull. Luften var farget av gull. Jentene var kledd i gull. Og allerede til onsdag spilles sesongens siste seriekamp borte mot Sola. Feiringen må dermed vente. Men at noen kommer til å sove lite i natt, det er hevet over enhver tvil.

Eliteserie – kvinner
Vipers – Gjerpen HK
Resultat: 28 – 23 (Pause: 13 – 13)
Tilskuere: 1970

Vipers:
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Karoline Olsen
Emilie Hegh Arntzen – 2
Tonje Haugjord Refsnes – 1
Malin Aune – 1
Kari Brattset – 5
Kristin Nørstebø
Mathilde Kristensen – 2
Vilde Kaurin Jonassen
Kristine Lunde Borgersen – 6
Linn Jørum Sulland – 8
Jeanett Kristiansen – 3
Marta Tomac
Lina Jensen

Banens beste – Vipers:
Katrine Lunde

Utvisninger Vipers:
Ingen

Gjerpen HK
Annick Lipman
Andrea Rønning – 1
Elisabeth Hammerstad
Nathalie Hendrikse – 3
Katinka Lillevil – 1
Maria Solheim – 2
Dorthe Groa – 4
Madeleine Østlund – 7
Thea Madelen Øby-Olsen
Olgica Anrijjasevic
Kaja Eftedal Seland
Guro Lundtveit Svennevig
Melanie Bak – 5 (1 syvmeter)
Anna Klausen Jacobsen
Signe Lundemo

Banens beste Gjerpen:
Annick Lipman

Utvisninger Gjerpen:
Madeleine Østlund – 2x 2 min.
Melanie Bak – 1x 2 min.

I media:
fvn.no:
Tronskiftet er et faktum
Da gullet hang i en tynn tråd, sto keeperdronningen fram
-Det er nesten så jeg begynner å grine
«Kristiansand er stolt av dere, jenter»!
fvn-tv:
Vipers tok gullet – se sendingen i opptak
nrk.no:
Vippa Larvik av handballtrona – no er medaljesamlinga komplett
– Jeg er kjempefornøyd
tv2.no:
Vill jubel da de brøt 13 år med Larvik-dominans
vg.no:
Vipers stoppet Larviks enorme rekke og ble seriemestere
Gull-Vipers’ store utfordring
db.no:
Vipers stoppet Larviks fantastiske rekke. Seriemester for første gang