Halve jobben er gjort! – Vipers

Halve jobben er gjort!

Vipers gjør en god kamp i første kvartfinale i Oppsal Arena onsdag kveld.

Onsdag 25. april 2018

 

Jevn start
De første 20 minuttene av første omgang i onsdagens kvartfinaleoppgjør i Oppsal Arena var relativt målfattig.  Lagene var da like langt på 6-6.  Oppsal hadde en periode på ti minutter fra 8 minutter spilt uten scoring, mens Vipers i samme periode kun lyktes å score en gang.

 

God avslutning på 1. omgang
Vipers spilte seg til gode sjanser gjennom hele omgangen, så det var et tidsspørsmål før det ville løsne i angrepsspillet.  Kenneth valgte å bytte hele backrekka halvveis og inn kom en spillesugen Marta Tomac som fikk en etterlengtet comebackscoring.  De siste fire minuttene av omgangen scorte Vipers 5 mål og ledet komfortabelt 9-15 til pause.  Men dette resultatet kom ikke gratis, Vipersspillerne jobbet veldig godt omgangen igjennom og fikk betalt for det i minuttene frem til pause.

 

2 omgang
I andre omgang fortsatte Vipers å være motiverte og engasjerte både i forsvar og angrep og den gode innstillingen ga utslag i scoringer fordelt på hele 11 spillere. Kenneth Gabrielsen var aktiv og jobbet intenst langs sidelinjen og lot ikke spillerne sine slippe seg ned. Med en skadefri Marta Tomac har Kenneth enda en streng og spille på og hun vil bli en joker å ha når det drar seg til fremover.  Alle utespillerne fikk godt med tillitt og Oppsal ble slått med 14 mål, 22-36.  Det ser dermed lyst ut for avansement foran returoppgjøret i Aquarama søndag.

 

 

Kenneth Gabrielsen
– Dette er en ekstremt viktig uke for oss og vi vet at hvis vi er litt bedre i forsvar er vi et mye bedre lag enn Oppsal.  Vi hadde en målsetting om ikke å slippe inn mer enn 22 mål og det holdt akkurat.  Vi brukte alle spillerne i dag, fikk en god gjennomkjøring, det var bra.  Vi vinner komfortabelt .  Når vi er gode bakover – det er essensen til suksess uten tvil.  Fornøyd med forsvarsspillet til jentene i dag.  Vi hadde mye urytme i angrepsspillet men det var veldig fokus på forsvar i dag.  Vi gjør jobben på en særdeles fin måte.  Vi skal jobbe litt mer med rytme i etablert angrep og kontrafasen inn mot kampen på søndag så skal dette bli enda bedre.

 

 

Emilie Hegh Arntzen
– I dag var vi ikke mellom to europacupkamper, som sist vi var i Oppsal Arena.  Men vi skulle ha klart et bedre resultat også sist.  Men er godt fornøyd med resultatet i dag.  Vi har noen kampmål som vi har satt foran kampen og det klarer vi å innfri.  Så det var veldig deilig.  Nå har vi ett godt utgangspunkt foran kampen på søndagens kamp.  Vi fikk brukt mange spillere i dag og det er viktig.  Dette var egentlig en ypperlig kamp for oss.

 

 

Sakura Hauge
– Vi klarte kampmålene våre, men i første omgang var det litt klabb og babb i angrep.  Men så synes jeg vi klarer å fokusere riktig etter hvert og drar i fra.  Når vi tok oss litt bedre tid i angrep og ikke hadde så kjappe avslutninger og jobbet på i forsvar og står tett så gjorde vi det bedre.  Det var gøy å få spille litt igjen!

 

 

Jeanett Kristiansen
– Det gikk greit angrepsmessig i dag, jeg har vært litt ute av rytme etter at jeg kom tilbake fra skade.  Men det var jo bare et tidsspørsmål før det skulle sitte igjen.  Jeg er fortsatt litt rusten og jeg merker at jeg blir fort sliten, men jeg klarer å holde ut for det.  Jeg tar med det positive fra denne kampen, i dag var det gøy å spille.  Veldig bra av jentene i dag.

 

 

Tonje Refsnes
– Det føltes som en evighet siden vi sist spilte forrige kamp, men det var jo bare en uke siden.  Det var deilig å spille igjen.  Vi var enige om at vi ikke skulle ha samme type kampforløp som forrige gang.  I pausen ble vi enige om at dette her skal vi bare knekke med en gang i starten av andre omgang.

 

 

Første kvartfinale sluttspillet i Oppsal Arena 25. april 2018

OPPSAL – VIPERS KRISTIANSAND  22 – 36  (9-15)

Linn Jørum Sulland  8
Kari Brattset  6
Tonje Refsnes  5
Jeanett Kristiansen  5
Pernille Wang Skaug  3
Kristin Nørstebø  2
Mathilde Kristensen  2
Vilde Jonassen  2
Karoline Olsen  1
Marta Tomac  1
Emilie Hegh Arntzen  1
Kristine Lunde-Borgersen
Lina Marie Jensen
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

KAMPUTVIKLING  OPPSAL – VIPERS

1 omg: 1-0  *  2-1  *  3-4  *  6-6  *  6-10  *  8-10  *  8-13  *  9-15

2 omg:  9-17  *  12-19  *  15-20  *  15-25  *  17-29  *  19-34  *  22-36

 

STARTOPPSTILLING VIPERS

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Pernille Wang Skaug
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes