– Det er seier vi går for i morgen! – Vipers

– Det er seier vi går for i morgen!

Vipers ønsker å skaffe seg et godt utgangspunkt i bortekampen mot Byåsen onsdag.

Tirsdag 1. mai 2018

 

Onsdag 2. mai er det klart for første semifinale i sluttspillet.  Vipers kunne velge motstander og det stod mellom Byåsen og Storhamar.  Vipers valgte å reise til Trondheim og møter Byåsen i morgen med avkast kl. 18.30.

Vipers vant begge oppgjørene mot Byåsen i seriespillet.

13 september 2017 i Aquarama ble det seier 30-26 etter at Byåsen ledet 13-15 til pause.
Toppscorerne for Vipers var Emilie Hegh Arntzen (8), Linn Jørum Sulland (8) og Kari Brattset (6).
For Byåsen: Teodora Tomac (7) og Moa Høgdahl (5).

 

I Nidarøhallen 24. januar ble det seier til Vipers 16-22 etter 9-10 ledelse ved pause.
Her ble Kari Brattset (7), Linn Jørum Sulland (6) og Jeanett Kristiansen (4) mestscorende for Vipers.
For Byåsen:  Marit Røsberg Jacobsen (3) og Silje Waade (3).

 

Foto: Espen Trønnes Johnsen

 

Vipers hadde 2 solide kamper i kvartfinalene mot Oppsal.  Trener Endre B. Fintland er godt fornøyd med hvordan laget stod frem i disse oppgjørene.

– Jeg synes vi har et godt forsvarsspill, spesielt i andre omgang i Aquarama, sier Endre.  – Vi er gode i fremoverspill og ankomstspillet og setter ballen i mål, så det er vi fornøyd med.   Vi visst vi måtte være skjerpet og gjøre jobben selv om vi hadde et bra utgangspunkt.  Så er det litt sånn at vi må bruke den tiden vi har til å forberede oss inn mot disse viktige matchene som kommer denne uka.  Men det er klart når vi klarer å opprettholde det trøkket som vi gjør og gjennomfører 2 gode kamper på rad så er det positivt det.

 

 

Denne uka har Vipers 2 viktige kamper. Semifinale i sluttspillet onsdag mot Byåsen og europacupfinale mot Craiova lørdag.  Greier spillere og støtteapparat og ha fokus kun på første oppgave som venter?

– Vi gjør som vi har gjort egentlig i store deler av denne sesongen, forteller Endre, vi at vi tar en kamp av gangen. Det er det eneste som fungerer, understreker han.  – Vi vet at vi skal til Trondheim i morgen og spille mot Byåsen, som overhodet ikke blir noen enkel kamp.  Så for oss er det klart at fokuset ligger bare på Byåsen og det er det vi også har hatt fokus på denne uka.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Byåsen startet sesongen svakt, men ble sterkere og sterkere utover i seriespillet.  Laget avsluttet med 6 strake seire og kunne innkassere fjerdeplass i serien.

– Byåsen har gode spillere over hele fjøla, så det viktigste for oss i morgen vil være å få satt forsvarsspillet, forklarer Endre B. Fintland.  – Byåsen har gode kantspillere på begge sider, gode skyttere og så er det alltid litt vrient med en keivhendt skytter i midten.  Så vi må omstille oss littegrann.   Vi vet hvor gode Byåsen er når de har toppnivået sitt inne og vi vet at skal vi klare å slå de så må vi være på toppnivået vårt.  Det er egentlig motivasjon nok i seg sjøl.  Så er det jo en semifinale og vi ønsker å prestere så godt vi kan i de kampene der, presiserer Endre.

– Vi må ta en kamp av gangen og så må vi evaluere etter onsdagens kamp og deretter ha fokus på neste kamp.  Hver kamp lever sitt eget liv.  Men det er klart at skal man til finale i et sluttspill så bør man vinne begge sluttspillkampene.

 

 

Endre kom inn som assistent til Kenneth i januar 2018, hva er han imponert over disse månedene han har vært i Vipersmiljøet?

– Det jeg er mest imponert over er hvor strukturert jentene er og hvor hardt de arbeider for å lykkes.  De er veldig profesjonelle i det de gjør.  Og så blir det godt tilrettelagt for det fra klubben og apparatet rundt.  Kenneth har arbeidet hardt og jeg har hivet meg på den bølgen så vi føler at vi jobber godt.

 

Foto: Peter Tubaas

 

I sluttspillet er det best av 2 oppgjør, hva skal til for at Vipers er fornøyd ved kampslutt onsdag?

– Først og fremst så er det å prøve å få et så godt utgangspunkt som mulig.  Vi vet jo at vi pleier å være gode på hjemmebane, men vi er nødt til å skaffe oss et godt utgangspunkt borte.  Men det er ingen tvil om at det er seier vi går for i morgen, avslutter Endre B. Fintland.