– Det blir spennende å se hvor vi står! – Vipers

– Det blir spennende å se hvor vi står!

Vipers spiller treningskamper i Ungarn i neste uke.

Fredag 3. august 2018.

 

Ole Gustav Gjekstad har vært Viperstrener i 2 måneder nå og samlet spillerne til første trening etter ferien mandag 23. juli. 
Laget gjennomfører sine daglige økter og i neste uke reiser spillere og støtteapparat til Ungarn for treningsleir og to kamper mot Siofok.

 

Veldig bra!
– Jeg synes disse første ukene i Vipers  har vært veldig bra, det har vært interessant å å bli kjent med spillerne selvfølgelig og det som skjer rundt laget, forteller trener Ole Gustav Gjekstad.  – Jeg har vært mest tett inn på det som skjer på banen og det ser bra ut.  Jeg synes spillerne er flinke til både det å ta i mot nye ting og ikke minst gjennomføre trening, så det ser fint ut.

 

Nomadetilværelse til nå
– Jeg trives veldig bra her i Kristiansand jeg, sier Ole Gustav.  – Nå har jeg vært nomade frem til nå, men jeg flytter inn mer permanent når vi kommer hjem fra treningsleiren og da vil jeg få etablert meg skikkelig her på Sørlandet.  Det blir bra å få alle rutiner på plass.  Nå begynner ting å bli kjent.  Det var litt frem og tilbake i starten for meg å bli kjent med mennesker og systemer og finne fram, men nå begynner det å hjelpe.

 

God treningsmoral
– Jeg tok over en gjeng som var godt trent, og det var ikke så overraskende det egentlig, kommenterer Ole Gustav og supplerer:  Spillerne har en god treningsmoral – og det er viktig, presiserer han.  – Jeg synes det er bra med den store interessen som finnes rundt Vipers, det er jo positivt på alle måter.

 

Håndballkommentator
Ole Gustav Gjekstad var håndballkommentator på Eurosport i fjorårssesongen og fikk dermed sett Vipers i en rekke oppgjør.  Om det er en fordel at han har sett laget og spillerne i så mange kamper?

– Nei, jeg tror ikke det har noe å si egentlig, innrømmer Ole Gustav.  – Det blir en litt annen inngang, det er mer analytisk nå som trener enn å det å bare kommentere kamper.

 

Nye systemer
– Vi legger om spillet noe kontra hva som ble gjort sist sesong.  Det er noen nye spillere her og da er det å prøve å få alle spillerne inn i systemer og det tar jo noe tid, vi er på langt nær ferdig med det.  Vi vektlegger å få spilt inn de systemene vi skal bruke denne sesongen. Der har vi mest fokus for øyeblikket.

 

 

Hardtarbeidende lag
– Målsettingen min med Vipers i år er at vi skal være et hardtarbeidende lag som er god på ABC-en vår, forklarer Ole Gustav.  – Vi skal være flinke til å være stabilt gode på ABC-en.  Det er lett å feile å tro at noe går av seg sjøl og det gjør det sjelden, så vi skal være flinke til å ta hver enkelt motstander alvorlig og sørge for at vi er gode på de elementære tingene i håndball.   Det kan være returløp, det kan være å ta returer, eller den fysiske jobben, forklarer han.

 

Alle i trening
– Hele spillergruppa minus Josefine Intelhus deltar på trening, så det ser bra ut, opplyser Ole Gustav om.  – Det er alltid litt smårusk, men folk er stort sett friske og raske.  Vi drar hele banden til Ungarn og treningsleir mandag i neste uke.

 

Viktig treningsleir
– Det er mange ting vi skal igjennom på treningsleiren i Ungarn.  Det blir kulturbygging og så er det å sørge for at vi kommer videre i systemene våre både i angrep og forsvar.  Vi får en god pekepinn på hvor vi står i og med at vi spiller 2 kamper mot Siofok.  Det er en viktig korreksjon å møte lag som holder et bra nivå og det gjør jo Siofok, så det blir spennende å se hvordan det ser ut i de første kampene.  Disse dagene i Ungarn blir en fin anledning til å bli mer sammensveiset.  Noen av spillerne er nye og andre har vært her lenge, det blir litt nye hierarkier og nye ting å forholde seg til.  Så da får vi en god mulighet til å få satt det, forteller Ole Gustav.

 

 

Nye spillere
-Det kan godt hende at det kommer inn et par spillere til.  Det vil det antagelig gjøre.  Det er ikke mistillitt til de spillerne som er i stallen, understreker Gjekstad, det er mer en erkjennelse av at når vi spiller Champions League så trenger man en relativt bred stall.  Det kommer alltid noen skader dessverre så det gjelder å være robust nok til å tåle kamper hver onsdag og søndag.