Seier i Ungarn! – Vipers

Seier i Ungarn!

Vipers snudde 4 mål bak til seier.

Onsdag 8. august 2018.

 

I første kamp i sesongen 2018/19 valgte Ole Gustav Gjekstad denne startoppstillingen:  Katrine i mål, Vilde på venstrekant, Jeanett venstreback, Marta midtback, Linn høyreback, Malin høyrekant og Hanna på linja.

Hjemmelaget Siofok var mest effektive i starten av kampen og ledet 4-2 etter seks minutter.  Så koblet Vilde Jonassen inn turboen og gjorde 3 scoringer på rad og gjestene var med igjen på stillingen 5-5.  Omgangen ut vekslet det mellom uavgjort og ettmålsledelse til Vipers.  Til pause var stillingen uavgjort 12-12.  Alle debutantene lagde mål i første omgang, Henny Reistad, Hanna Yttereng og Silje Waade.  Nysigneringen Sunniva Andersen scorte Vipers siste mål i omgangen da hun ga laget ledelsen 10-12.

 

Andreomgang startet med et overtak til hjemmelaget og etter litt over halvspilt omgang ledet Siofok 23-19.  Men selv om angrepsspillet kladdet så greide Vipers å spille seg inn i kampen igjen anført av Emilie Hegh Arntzen og Marta Tomac.  Etter 25 minutter kontret Malin Aune inn 24-25 og førte Vipers i føringen for første gang i 2. omgang.  Etter en spennende avslutning på kampen halte Vipers i land seier 26-27.  Eline Fagerheim stod siste halvdel av andre omgang, og var en viktig bidratsyter i opphentingen.  Hele 12 spillere hadde nettkjenning i dag, det betyr at alle utespillerne som var på banen i dag scorte mål.

 

 

 

Ole Gustav Gjekstad var godt fornøyd etter sin debut med Vipers:

En typisk startkamp
– Det er ganske typisk startkamp hvor vi spiller vår første kamp for sesongen.  Mye fart i perioder, mye blandet kvalitet.   Jeg synes målvaktene står stabilt godt.  Vi svinger veldig både i forsvar og i angrep, fra det som er veldig bra til juniorfeil.  Ja, det er veldig opp og ned.  Og det er ikke uventet.  Det er første kamp vi spiller og vi har ikke spilt så mye på trening heller.

 

Fornøyd med at det ble seier
– Vi bytter litt på klokka, vi gjør ingen taktisk bytter.  Alle spiller og det var avtalt fra start.  Sånt sett synes jeg vi kommer greit fra det.  Vi visste at mange av de nye systemene ikke ville sitte hundre prosent og det handler litt om at vi må våge å utvikle det vi holder på med uten å tenke alt for mye på resultatet.  Jeg er veldig fornøyd med at vi drar det i land og vinner, det er god trening.

 

Øvd inn forsvarsprinsipper
Vi hadde som mål å få noen forsvarsprinsipper på plass og få systemer i angrep til å fungere.  Det er nok lengst vei å gå angrepsmessig og vi skal ha mange nye spillere igjennom en del nye systemer. Men det må bare ta den tiden det tar.

 

Steg for steg
– Nå skal vi ha en ny kamp mot Siofok på lørdag og da trener vi frem til det for å forbedre de tingene vi driver med.  Jeg regner med at vi kommer til å ta steg for steg hver dag, at vi blir litt bedre i timing, at vi blir litt bedre kjent og at vi får litt flere spillere inn i systemene vi gjør.

 

Har det fint i Ungarn
– Vi får godt utbytte av oppholdet i Ungarn.  Vi får trent godt, vi bor fint og spiser bra.  Og så er det fint å ha gruppa samlet hele tiden.

 

 

TRENINGSKAMP I UNGARN 8. AUGUST 2018

SIOFOK – VIPERS KRISTIANSAND   26 – 27     (12-12)
Vilde Jonassen  4
Jeanett Kristiansen  3
Malin Aune  3
Emilie Hegh Arntzen  3
Marta Tomac  3
Sunniva Andersen  2
Mathilde Kristensen  2
Linn Jørum Sulland  2
Henny Reistad  2
Tonje Refsnes  1
Silje Waade  1
Hanna Yttereng  1
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

 

KAMPUTVIKLING SIOFOK – VIPERS

1 omg:  2-0 * 2-2 * 4-2 * 5-3 * 5-6 * 7-7 * 9-9 * 10-10 * 10-12 * 12-12.

2 omg: 14-12 *  17-14  *  20-17  *  23-19  *  24-22  *  24-25  *  26-27.

 

STARTOPPSTILLING VIPERS
Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant.  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng