– Det var helt sinnsykt rått! – Vipers

– Det var helt sinnsykt rått!

Karoline Olsen spilte VM-finale i sommer.

Tirsdag 14. august 2018.

 

Karoline Olsen opplevde sammen med Henny Reistad  i sommer å spille seg helt frem til VM-finalen for juniorlandslag.  Ungarn ble for sterke i finalen, men Karoline og jentene fikk den avslutningen på LK98 som de hadde drømt om.  Det var siste mesterskapet med gjengen.  Totalt spilte Karoline hele 69 landskamper på juniorlandslaget og scorte 149 ganger. 

 

VM-sølv!
– Det var en utrolig kul opplevelse å klare VM-sølv, sprudler Karoline.  – Det var siste mesterskapet med det laget, det var det siste vi gjorde i sammen.  Vi hadde veldig lyst til å gjøre et bra mesterskap og få en god avslutning på 5 veldig kule år på juniorlandslaget.  Vi satte oss mål om å nå semifinale, et tøft mål, men som vi selvfølgelig hadde trua på.

 

Sinnsykt rått
– At resultatet ble medalje og 2. plass det var helt sinnsykt rått.  Det var utrolig gøy.  Jeg tror ikke vi helt hadde forventet det.  Da vi møtte Frankrike i kvarten tenkte vi, okei – vinner vi den kampen så har vi klart målet vårt.  Og så gjorde vi det etter ekstraomganger, vi fikk jo aldri sove etter den kampen.  Det var så gøy og vi var fulle av adrenalin.  Når man kommer til en semifinale kan man ikke akkurat gi seg der.  Så vant vi jo den også.  Vi tapte mot Ungarn i finalen, jeg synes de var et bedre lag, så det var greit.  Det var selvfølgelig kjipt der og da, men veldig fornøyd med en andre plass i VM.

 

 

Strekk i leggen
– Jeg startet VM med en liten strekk, så jeg spilte ikke de to første kampene, forteller Karoline.  – Begynte mesterskapet litt rolig, så ble det jo bedre utover i mesterskapet så da spilte jeg en del.  Det var veldig godt at jeg ikke dro på meg en skikkelig strekk for da kunne jeg ikke ha vært med.  Men det var veldig gøy å slutte med den gjengen på en så fin måte.  Det var veldig kult.

 

4 fra juniorlandslaget i Vipers
– Det er ganske kult at vi er 4 spillere fra LK98 i Vipers nå (Karoline Olsen, Henny Reistad, Josefine Intelhus og Eline Fagerheim).  Det har skjedd mye siden vi møtte hverandre som 15-åringer.  Jeg synes det er veldig rart at Henny nå bor rett nedi gata her.  Jeg er så vant til å snakke med henne kun på facetime og sosiale medier, så jeg synes det er skikkelig hyggelig.

 

 

Utladet etter hardt kampprogram?
– Jeg hadde en uke fri etter VM-finalen hvor jeg var hos Kristoffer i Skottland og fikk koblet av og roet ned og alt det der. Men det er jo klart at når man har tatt en medalje i et VM så tror jeg ikke at man har lyst til å ligge på latsida.  En blir jo bare enda mer motivert til å fortsette når man oppnår noe sånt.

– Jeg var spent på ny trener og nye spillere og var veldig klar for å fortsette når jeg var kommet så godt i gang.  Så det gikk  egentlig greit.  Jeg kjente at jeg var litt tung i kroppen den første uka, da merket jeg at jeg har spilt mye håndball i sommer.  Men motivert, det er jeg!

 

Ny sesong
– Jeg synes det er gøy at vi er kommet i gang, jeg gleder meg til å spille og se hvordan det går med oss i Champions League.  Jeg gleder meg egentlig til hele sesongen, komme i gang med å spille, komme inn i kampperioder igjen.

 

Bildene er fotografert av Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no