– Jeg synes han er veldig dyktig, flink og hyggelig! – Vipers

– Jeg synes han er veldig dyktig, flink og hyggelig!

Karoline Olsen har et godt førsteinntrykk av Vipers nye trener.

Onsdag 15. august 2018

 

20 år gamle Karoline Olsen er allerede inne i sin 3. sesong som seniorspiller i Vipers.  Karoline har spilt 69 landskamper med juniorlandslaget og spilte VM-finale i Ungarn i sommer. 

 

Karoline OlsenFoto: Svein André Svendsen/NHF.

 

Trives godt
– Jeg trives veldig godt som håndballspiller, begynner Karoline Olsen.  – Det var veldig fint på treningsleir, det var koselig å bli kjent med de nye spillerne.   Jeg har hatt litt småproblemer med skuldra i det siste, men jeg håper at den blir helt fin ganske snart, da tror jeg livet som håndballspiller blir helt perfekt.

 

Student
– Ved siden av håndballen studerer jeg Sosialt arbeidsstudie på UiA, bachelor på 3 år.  Jeg gikk første året i fjor, men ble ikke helt ferdig for vi hadde kamp på eksamensdato, så jeg bruker nok litt lenger tid enn resten av klassen på å fullføre det studiet, men sånn er det, smiler hun.

 

Karoline Olsen og Henny Reistad.

 

Hyggelig med nye spillere
Henny Reistad kjenner jeg veldig godt fra før, vi har spilt sammen på juniorlandslaget.  Vi er veldig gode venninner så det har vært veldig hyggelig å få inn Henny. Hun er et ungt tilskudd som jeg går godt i sammen med, så det er fint.  Det er jo veldig gøy at det har kommet en ung spiller, hun er ett år yngre enn meg,  så kan vi dele litt på de oppgavene som de yngste blir pålagt i forbindelse med treningene, ler Karoline.

Silje Waade har jeg har blitt godt kjent med.  Hun er veldig skjønn og hun har kommet veldig godt inn i laget, hun kjente jo flere fra tidligere, både fra landslaget og fra Byåsen.  Hun er veldig hyggelig.  Jeg tror den Ungarnsturen var bra for oss alle så vi ble enda bedre kjent, vi var sammen hele tida.  Vi fikk gjort litt aktiviteter utenom treningene.

– Vi hadde en tur etter sesongen i vår i Spania, da var Hanna Yttereng med.  Da bodde jeg på rom med Hanna, så jeg ble ganske godt kjent med henne da.  Det er en sykt fin måte å bli kjent med hverandre på, å være på tur i sammen, forteller Karoline.

– Jeg kjenner Josefine Intelhus veldig godt fra juniorlandslaget.  Hun skal også ta et fag på UiA, så jeg kommer til å møte henne der.  Jeg håper hun får opp motet, det er alltid litt kjipt i begynnelsen etter en skade.  Hun har gjort det før og vet hva hun må igjennom.  Hun kommer til å komme fint inn i laget , vi har nok av aktiviteter hvor vi er sammen ellers også, sier Karoline.

 

 

Fått et godt inntrykk
– Det er selvfølgelig noe nytt med Ole Gustav Gjekstad som trener.  Litt nytt når det gjelder spill, nye tilbakemeldinger, og det er litt annerledes fokus enn hva det har vært tidligere, forklarer Karoline.  – Jeg har hatt Kenneth i alle sesonger som seniorspiller og på landslaget før det, og det fint er å få ny input.  Jeg synes Ole er veldig dyktig, det synes jeg.  Jeg er veldig spent på hvordan det blir denne sesongen, men jeg har fått et veldig godt inntrykk av han.  Både som person og som trener synes jeg han er veldig dyktig, flink og hyggelig, så det lover godt, skryter Karoline.

 

Karoline Olsen og Katrine Lunde.

 

Treningsleiren
– I Ungarn ble det en del håndballøkter og også helt rolige økter hvor vi snakket oss igjennom systemer hvor vi fikk visualisert det på banen.   Vi trenger å trene en del håndball for å komme inn i de nye systemene og bli kjent med hverandres spillestil.

– Så hadde vi to treningskamper.  Den første var ganske bra mens den andre ikke var like bra.  Men jeg tenker at det er fint for laget sin del å ha kjørt igjennom både en god og en dårlig kamp, forteller Karoline.  – I tillegg trente vi godt fysisk også.  Vi trente ikke særlig mer i løpet av treningsleiren enn det vi vanligvis gjør hjemme, men vi har vært på tur i sammen og fått gjort litt mer sosialt i sammen.  Vi hadde 2 halve dager etter trening hvor noen dro inn til Budapest og shoppet litt, mens resten dro på stranda ved en veldig fin og stor innsjø.  Vi var også på en båttur, så det var veldig hyggelig.   Det var en veldig bra arena og fine fasiliteter.  Vi bodde på et internat hvor jentene på håndballakademiet bor til vanlig.  Med kantine og veldig bra opplegg.

– Vi bodde 2 og 2 på rom og på denne turen kunne vi ikke velge selv hvem vi skulle bo sammen med.  Jeg bodde sammen med Emilie Hegh Arntzen så det var veldig hyggelig, smiler Karoline.  – Det er bra at vi ikke alltid får velge selv, så kommer man kanskje på rom med noen man ikke har vært på rom med før.  Så blir man kjent på andre måter, så jeg hadde en fin uke sammen med Emilie.

 

3 venstrekanter i Vipers
– Når Sunniva Andersen nå også er med fast og vi blir 3 spillere på venstrekant, så betyr det at man bare må stå på enda mer. Det er jo fint med konkurranse, det gjør at man vil bli enda bedre og vil prestere.  Man må bare kjøre på.  Sunniva er ei veldig flott jente og vi kommer godt overens.  Jeg har spilt litt med henne i Våg så kjenner henne litt fra før, hun var også med litt i Vipers i fjor.  Jeg tror vi kan samarbeide veldig fint i sammen, sier Karoline.

 

 

Møter Silkeborg torsdag og lørdag
– Det er positivt at vi møter gode utenlandske lag i oppkjøringen, sier Karoline. – Da får vi fokusert på oss sjøl.  Det kunne kanskje fort bli sånn at om vi hadde møtt et lag fra Norge så ville vi vært mer fokusert på hva de gjør.  Nå fokuserer vi bare på oss sjøl.  Vi vil selvfølgelig gjerne vinne alle håndballkamper vi spiller, men det er ikke det som er først og fremst fokuset.  Vi spilte mot Silkeborg i oppkjøringen i fjor også, det blir gøy å møte de igjen.

 

 

Hovedbildet av Karoline Olsen er fotografert av Terje Refsnes.