– Det var veldig kult å få være med på det! – Vipers

– Det var veldig kult å få være med på det!

Henny Reistad kom på All Star Team i VM.

Fredag 17. august 2018.

 

Henny Ella Reistad (19) er et av de største talentene i Håndball-Norge.  Hun signerte for Vipers i vinter og har allerede markert seg i treningskamper for laget.  Henny har spilt 49 kamper på juniorlandslaget og scort 226 mål.  I VM for juniorlandslag i sommer scorte hun 43 mål, spilte VM-finale og ble tatt ut på All Star Team

 

 

Kunne ikke si nei til Vipers
– Vipers hadde utviklet seg til å bli et veldig godt lag med gode resultater med Kenneth Gabrielsen som trener, Kenneth som jeg kjente fra juniorlandslaget, forteller Henny Reistad,  – Jeg fikk også inntrykk av at Vipers er en stabil klubb både sportslig og økonomisk.  Det virket som en klubb med ambisjoner og det er viktig.  Jeg følte at Vipers er en klubb som kunne passe meg hvor jeg ville få mulighet til å utvikle meg selv som håndballspiller.

– Jeg følte at tilbudet fra Vipers kunne jeg ikke si nei til, forteller Henny oppriktig og supplerer: – Jeg følte at tidspunktet var inne for å ta et valg når det gjelder å utvikle meg selv som håndballspiller, jeg ønsket å få litt flere utfordringer.

 

Uavhengig av Josefine
– Valget mitt om å signere for Vipers var uavhengig av Josefine Intelhus.  Selvfølgelig når valget var tatt var det veldig betryggende at hun også ble med.  Det er utrolig hyggelig at vi kan være sammen, det blir mye tryggere da fremfor å være helt alene.  Men valget om å dra til Vipers var uavhengig av Josefine, sier Henny.

– Jeg er også god venninne med Karoline Olsen som jeg kjenner fra landslaget. Det var en trygghetsfølelse  at også hun ville være der.

 

 

Kjipt at Kenneth ga seg
– Det var selvfølgelig kjipt at Kenneth Gabrielsen ga seg i Vipers.  Han var en av grunnene til at jeg signerte for Vipers, sier Henny.  – Men det var jo ikke noe å gjøre noe med og nå er jeg veldig fornøyd med hvordan resultatet er blitt.  Det er synd at Kenneth har dratt, men jeg er veldig fornøyd med at Ole Gustav har kommet inn som trener.

 

Vil bli best i verden
– Jeg har lyst til å bli best mulig, sier Henny, og legger til:  – Jeg vil bli best i verden.  – Jeg ønsker å spille på seniorlandslaget i lang tid og etter hvert spille på en av de beste klubbene i Europa. Jeg ønsker gjøre det bra på klubblaget jeg spiller på.  Dette er noe jeg har lyst til å få til i karrieren min.

 

Bidra med fart
– Jeg ønsker å bidra med mye fart i spillet og samtidig som jeg skal utvikle meg selv så ønsker jeg at vi får til ting som et lag og klarer å gjøre det bra internasjonalt også.  Det er alltid spennende å se hvordan det går med oppkjøringen og om jeg greier å spille meg inn på laget og sånn der, men uansett vil jeg gjøre det jeg kan for laget.  Om det er å gjøre noe bra på banen, å bidra på benken eller bidra sosialt for å ha et bra samhold i laget.

 

 

 

Tøff konkurranse
– Jeg er veldig forberedt på det med spilletid, sier Henny.  – Jeg vet  at det blir utrolig tøft, alle spillerne i stallen er gode.  Jeg er veldig forberedt på at det vil være konkurranse om spilletid.  Jeg liker godt å være i angrepsposisjon, det gjør at jeg kan være litt offensiv og gjøre det jeg kan.   Samtidig håper jeg å lære av de andre på laget som har mye å lære bort.

 

Fine treninger
– Jeg synes treningene har vært bra!  Ole Gustav er en flink trener.  Treningene er litt preget av at det er en del nye spillere som må spille seg inn.  Men jeg synes at vi har hatt en bra forbedring siden vi startet og jeg synes vi har vist mye bra både på treningene og i de treningskampene vi har spilt.

 

Friår fra skole
– Jeg trives veldig godt i Kristiansand.  Jeg har kommet på plass i leiligheten og jeg føler at jeg har kommet godt inn i laget.  Det har vært en veldig god start, smiler Henny.  – Jeg skal ikke studere dette året, jeg tar et friår og skal bare spille håndball.  Hverdagen vil bestå av 2 treningsøkter om dagen , lage mat og restituere.  Etter hvert håper jeg å finne en eller annen hobby som jeg kan begynne med, humrer hun.

 

Ekstraøkter
– På morgenøktene / ekstraøktene prøver jeg å finne arbeidsoppgaver som jeg kan jobbe med individuelt for å forbedre meg, som gjør meg bedre på banen.  Om det er å trene mye tung styrke, bevegelighet eller hva det er, så skal det gjøre meg med rustet til å prestere bedre på banen.  Fysisk trener Ole hjelper meg hver dag og det setter jeg utrolig pris på.

 

 

Sølv i VM
– Jeg var veldig fornøyd og synes egentlig at det var over all forventning å ta sølv i junior VM, innrømmer Henny.  – Jeg er veldig glad for at vi klarte å få til dette før vi var ferdige som juniorlandslagsspillere.  Det var veldig gøy og kult å klare å ta en medalje i mitt tredje mesterskap med landslaget.

 

På All Star Team
Henny Reistad ble tatt ut som venstreback på All Star Team under EM i fjor.  I år kom hun med som midtback på All Star Team under VM.

– Det var veldig veldig gøy, smiler Henny.  – Det var veldig kult å få være med på det, det er jo bare sju av utrolig mange gode spillere som blir tatt ut, så det synes jeg var veldig gøy.

 

 

Nye opplevelser
– Nå gleder jeg meg til å komme enda mer inn i laget og begynne sesongen. Gleder meg til å spille flere kamper enn jeg gjorde forrige sesong og bare ta inn alle de nye inntrykkene jeg vil få ved å reise og spille i utlandet og spille mot mye bedre lag enn det jeg har møtt tidligere.  Det blir veldig gøy å bli kjent med alle jentene på laget, jeg gleder jeg meg veldig til denne sesongen, avslutter Henny Reistad.

 

 

 Hovedbildet/landslagsbildet er fotografert av Svein André Svendsen/NHF.