– Det er store sko å fylle – Vipers

– Det er store sko å fylle

Intervju med Vipers nye linjespiller Hanna Yttereng.

Tirsdag 21. august 2018.

 

Linjespiller Hanna Maria Yttereng (27) spilte forrige sesong i Byåsen.  Hun har signert 2-årskontrakt med Vipers.  Hanna har spilt for Byåsen, Levanger, Selbu, Bietigheim (Tyskland) og Kisvardai (Ungarn).  Hun spilte med Marta Tomac både i Selbu og Byåsen og spilte sammen med Silje Waade i Byåsen forrige sesong.

Hanna tilhører den gode 90/91-generasjonen og hun vant både EM-gull og VM-gull da hun spilte på juniorlandslaget.  Flere av de hun spilte med er nå bærebjelker på landslaget, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Silje Solberg, Sanna Solberg.  Hanna har også 9 A-landskamper for  Norge.

 

Fine uker
– De første ukene på Sørlandet har vært kjempebra, ny trener og bra nivå på treningene og en kjempefin gjeng, skryter Hanna Yttereng.  – Jeg er fornøyd og trives, absolutt.  Det er heller ingen ulempe at denne sommeren har vært så fin i Kristiansand.  Er veldig fornøyd med det, smiler hun.

 

 

Kari Brattset
– Det er veldig mye snakk om hva Vipers har mistet ved at Kari har byttet klubb.  Det er litt vanskelig å si hva jeg har å by på i forhold til henne, sier Hanna.  – Men jeg håper at jeg kan komme inn i spillet til Vipers uten å være Kari, men ved å være Hanna.  Og at det likevel skal være bra nok.  Jeg er kanskje en spiller som setter flere sperrer.  Og ønsker å bidra litt der også i forhold til kun å rykke i rom så står jeg litt mer og sperrer for andre også.

– Jeg skjønner at Kari er veldig populær her etter en fantastisk sesong, hun er en utrolig god spiller.  Så det er store sko å fylle.

 

Litt å leve opp til
– Jeg vil ikke si at det fører til et unødvendig press, men jeg føler at jeg har litt å leve opp til.  Men det er fint med press og Vipers hadde en fantastisk sesong i fjor.  Jeg håper virkelig at jeg kan være med å bidra til at man også denne sesongen oppnår de målene som er satt i klubben, forteller Hanna.

 

 

Godt samarbeid
– Jeg synes Mathilde Kristensen er en utrolig fin person, hun er  treningsvillig og jeg synes vi har god kommunikasjon på trening.  Vi pusher hverandre til å bli bedre.

 

Venninner
– Jeg kjente flere i Vipers fra før gjennom landslaget og Byåsen.  Men det har aldri vært noen avgjørende faktor når jeg velger klubb at jeg kjenner noen personlig der fra tidligere.

– Men jeg merket da vi startet opp i juni at det selvfølgelig er store fordeler når en kommer til en ny plass og kanskje ikke har så mange andre kontakter.  At man har noen gode venner fra før som man kan være med.  Man blir litt isolert, man gjør ikke så mye annet enn håndball.  Jeg flyttet hit for å spille håndball og da er det på en måte der min omgangskrets blir og da er det greit at man har noen der som man trives sammen med, sier Hanna.

 

 

Studier
– Jeg studerer på NTNU så jeg blir fjernstudent dette året.  Så det blir lesing og eksamen etter hvert.  Om jeg tar eksamen her eller i Trondheim får jeg se på når jeg vet kampprogrammet.  Jeg er veldig fornøyd med det opplegget jeg har fått gjennom NTNU. De er veldig flinke til å legge til rette så jeg får gjennomført studiet.

 

 

Treningskampene
– Det har svingt litt.  Man må få på plass og bli kjent med spillet og formasjoner i både forsvar og angrep.  Men det er jo derfor man har treningskamper og det er naturlig at det svinger i prestasjoner i den perioden vi er inne i nå.  Vi har hatt flere gode perioder i kampene, og så er det også noe vi kan jobbe videre med, og endre det til neste kamp.  Vi har mye å jobbe med og alt kan bli bedre men jeg synes også at vi har gjort mye bra.

 

Oppturer
– Vipers spilte vel 55 kamper sist år, så jeg håper det blir minst det samme denne sesongen, sier Hanna.  – Det blir nok en tøff sesong med mange kamper, men det er det som er artig, det er det vi trener for.  Jeg håper at vi får mange oppturer og mange gode følelser.  At vi vinner mange kamper.

– Målet mitt nå er å bli så god som mulig som jeg kan bli her.  Ta en fast plass på laget og være en stor bidragsyter i Vipers.

 

Spent
– Man er selvfølgelig spent så det blir deilig å komme i gang med NM-kamp mot Kragerø til uka.  Og få skikkelig følt på det.  Det gleder jeg meg kjempemye til, avslutter Hanna Yttereng.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.