– Jeg syns jo det er gøy å prøve på nye ting!   – Vipers

– Jeg syns jo det er gøy å prøve på nye ting!  

Intervju med kantspiller Sunniva Andersen.

Lørdag 25. august 2018

 

Spillereren med det spektakulære skuddreportoaret, Sunniva Amalie Næs Andersen (21) er endelig 100% klar som Vipersspiller.  Hun vikarierte på venstrekanten i enkeltkamper i fjorårssesongen og hadde bl.a. 10 scoringer mot Storhamar i NM-semifinalen på Hamar.  Ellers spilte hun med IK Våg i 2. divisjon i fjor.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Vipers tok kontakt
– Ole Gustav ringte meg i mai, og lurte på om jeg ville bli med og det ble klart at jeg skulle være med for fullt fremover i slutten av juni, smiler Sunniva Andersen fornøyd.

 

Fikk lyst på mer
– Jentene var helt fantastiske i fjorårssesongen og det var en veldig fin kjemi i laget som gjorde det gøy å være på treninger så da fikk jeg veldig lyst til å bli med mer, forklarer Sunniva.

 

Fortsetter med studier
– Jeg har bestemt meg for å redusere studieprosenten litt, men skal fortsatt studere. Jeg tror det er viktig å ha noe annet å gjøre enn kun håndballen, og jeg trives veldig godt med det studievalget jeg har gjort. Så jeg er veldig glad for at jeg kan kombinere både håndball og studie.

 

Kun spill i Våg etter jul sist sesong
–  Jeg var kun med på andredivisjonslaget etter jul, og jeg visste heller ikke hvordan fremtiden så ut. Så da ble det sånn at jeg forholdt meg til situasjonen som den var og det var jo å gjøre det så godt som mulig for Våg, sier Sunniva.

 

Trives
– Jeg trives veldig godt i Vipers, og jentene har tatt meg kjempegodt i mot. Selv om jeg var med litt i fjor så er det flere nye ansikter i år og jeg har opplevd at alle har tatt meg i mot med åpne armer, forteller Sunniva.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Høyt nivå på treningene
– Jeg syns treningene er veldig bra! vi har mye fokus på kvaliteten i det vi gjør og hvorfor vi tar de valgene vi tar og hva vi kan bli enda bedre på. Det liker jeg veldig godt. Det er jo selvfølgelig mye høyere nivå enn det jeg er vant med, men det er jo bare bra!

 

Unik skuddvariant
– Jeg føler ikke egentlig noe forventningspress på at jeg skal levere når jeg avslutter, sier Sunniva. – Jeg syns jo det er gøy å prøve på nye ting.  Når det har passet seg så har jeg prøvd meg frem med litt forskjellige skuddvarianter.  Nå må jeg bare jobbe med enda flere varianter slik at jeg har et enda bedre repertoar. Jeg syns jo det er gøy å prøve på ulike skuddvarianter sånn at det er vanskeligere å lese hvor skuddene mine kommer.

 

Selvsikker?
– Selvtillit er litt sånn ferskvare så det er noe man hele tiden må jobbe med. Selvtillit kommer med prestasjoner på banen, så jeg får satse på gode prestasjoner på banen og da må man trene.

 

Blir en fin sesong
– Jeg har stor tro på Vipers denne sesongen, det blir mange kamper og vi har mange gode spillere på alle posisjoner. Vi må bare jobbe godt sammen og få til samspillet så tror jeg virkelig Vipers skal kunne bite fra seg. Det blir veldig gøy og spennende å se fremover! sprudler venstrekanten.

 

 

Blir godt å komme i gang
– Nå gleder jeg meg kjempemasse til vi skal spille kamper, det er det vi trener for så det blir kjempegøy å komme i gang. Det er ikke lenge til seriestart og vi har en NM-kamp allerede neste uke så nå nærmer det seg!   Jeg ønsker å bidra med mye positivitet og glede, samtidig som jeg skal gjøre alt jeg kan for å bidra med bra spill på banen også, avslutter Sunniva.

 

 

Hovedbildet av Sunniva er fotografert av Terje Refsnes.