– Det blir mer utfordrende for andre lag å møte oss – Vipers

– Det blir mer utfordrende for andre lag å møte oss

Intervju med Katrine Lunde.

Mandag 27. august 2018.

 

Katrine Lunde (38) er klar for sin andre sesong i Vipers etter at hun kom tilbake fra proffspill i Russland.  Hun er nyvalgt kaptein og gleder seg til utfordringene som venter denne sesongen.

 

Photo: Siofok

 

Høye ambisjoner
– Jeg har fortsatt lyst til å vinne titler med Vipers og spille på landslaget, forteller Katrine Lunde ærlig.  – Og når jeg har lyst til å være med på landslaget så har jeg lyst til å være med å prege kampene, å være en viktig brikke.   Jeg ønsker fortsatt å bli en bedre målvakt.  Jeg er glad i å jobbe med detaljer.  Det er det som mest i hodet mitt når jeg trener.

 

Lite skadet
– At jeg sjelden står over kamper er nok en kombinasjon av mye, sier Katrine.  – Det er ikke så ofte jeg er skadet.  Jeg trener styrke som er bra for min kropp.  Det er om å gjøre å finne ut hva ens egen kropp tåler, så lenge det går fremover.  En kan jo ikke trene mindre heller.  Jeg er jo vært heldig også, og så slipper jeg jo nærkontaktskader som utespillerne har.

 

Eldst
– Jeg har litt problemer med å finne noen andre spillere på min alder som fortsatt er aktiv, humrer Katrine.   – Det var jo Karoline Dyhre Breivang som hadde holdt på lengst, men nå har jo hun også gitt seg.   Jeg synes fortsatt det er moro med håndball. Det er veldig gøy å gå på trening, det er det som driver meg.  Og så er det sosialt, jeg har gode folk rundt meg – det er gøy.

 

Photo: Siofok

 

Kaptein.
– Jeg synes det er stort å få være kaptein! sprudler Katrine.    – I fjor var jeg i kapteinteam med Kari Brattset, det blir litt på en annen måte denne sesongen.  Det blir nok litt mer ting jeg må ta tak i.  Det blir en ny utfordring for meg.  Det er jo litt derfor jeg synes det var gøy å bli kaptein.  Jeg må gjøre ting som jeg før har tenkt at det kan andre gjøre.

– Det er Ole Gustav Gjekstad som har utnevnt meg, så jeg skal være et bindeledd mellom han og laget.  Vi er en sammensveiset gjeng.  Vi skal fortsette å være et bra lag i sammen og passe på at at det ikke blir for mange individualister. Jeg kan nok slå litt i bordet også, men skal finne en fin balansegang, smiler Katrine.

 

Spillerne er veldig på
– Jeg synes oppkjøringen har vært veldig spennende.  Det er sånn når en får inn en ny trener så blir det nye input.  Jeg har sett at spillerne er veldig motiverte og veldig på, sier Katrine fornøyd.  – Vi får høre noe nytt fra en ny trener som gjør at vi tenker på en annen måte.  Det er sånn Ole har utviklet oss med smådetaljer, han er veldig detaljorientert på en del ting, og det er gøy.  Det setter i gang tanker hos spillerne også, som vi tar med seg videre.

 

Photo: Siofok

 

Godt linjespill!
– Jeg synes vi er på rett vei.  En er alltid litt spent når spillere drar eller slutter.  Jeg synes vi har fått løst det på en veldig fin måte.  Begge linjespillerne har gjort det veldig bra, skryter Katrine, – så det er veldig deilig å se.  Vi har fått inn en ny spiller i Hanna Yttereng og har en rutinert spiller i Mathilde Kristensen som har vært lenge i klubben.  Det er betryggende for oss andre å se at det fungerer.

 

Nytt midtforsvar
– Jeg synes det ser veldig bra ut, jeg synes det.  Nå har vi jo litt flere kombinasjoner i forsvar enn det vi har kjørt med tidligere, så det blir kanskje litt mer utfordrende for andre lag å møte oss, de vet ikke helt hvem som skal stå der.  Det er flere spillere som har hevet seg.  Jeg er veldig kravstor når det gjelder forsvaret så når jeg sier det er bra, så ser det spennende ut, sier Katrine.

 

Møter Kragerø i NM-kamp onsdag
– Kragerø på onsdag er et lag vi skal slå.  Vi skal nok ha noen fokusoppgaver gjennom kampen, så får vi se hva Ole kommer til å legge mest vekt på.  Vi jobber med å være fokusert, at vi er tilstede og får ned feilmargin på både skudd og pasninger.  Og at vi gjør hverandre gode.  Jeg håper det blir en del løping også, så blir en god treningsøkt.

– Vi har egentlig ikke gått igjennom målsetningen for sesongen, men helt klart at når vi har vært i Spektrum så er det jo det som må være målet.  Vipers er en klubb med store ambisjoner, så det er helt klart noe vi går for,  sier Katrine.

 

Kjenner motstanderne
– Jeg gleder meg veldig mye nå!   I fjor var første gang jeg møtte spillerne hos de andre lagene i serien.  Jeg liker veldig godt å vite mest mulig om motstanderne og kjenne de.  Så jeg ser det som en fordel for min del.  Det blir gøy å spille gode kamper, det er det vi jobber i mot.

 

Aquarama
– Så gleder jeg meg veldig til å spille hjemme i Aquarama.  Vi har mange gode frivillige og det kommer mange på kampene, og folk snakker positivt i byen.  Så jeg gleder meg til å se hva vi kan få til i AQ, avslutter Katrine Lunde.

 

 

Hovedbildet av Katrine Lunde er fotografert av Terje Refsnes.