Vipers klar for 4. runde i NM – Vipers

Vipers klar for 4. runde i NM

26-målsseier i Arendal.

Onsdag 5. september 2018

 

Vilde Jonassen lovte i forhåndsreportasjen før NM-kampen mot Grane Arendal at hun og lagvenninnene skulle klinke til fra start.  Og det gjorde Vipers til gangs.  Etter 10 minutter ledet Vipers 2-9, etter 20 minutter 3-16.  Stillingen til pause var 6-24.

I andre omgang var ikke Vipers like dominerende, men vant likevel omgangen 7-15.  Vilde Jonassen og Jeanett Kristiansen ble toppscorere med 5 mål hver.

Vipers er dermed klar for 4. runde i Norgesmesterskapet.  Denne kampen skal i følge terminlisten spilles onsdag 3. oktober.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Linjespiller Mathilde Kristensen oppsummerer kampen mot Grane Arendal slik:

– Det viktigste er at vi er videre til neste runde!  Jeg synes det blir en veldig variabel kamp i dag.  Første omgang er egentlig bra – vi scorer 24 mål og lar Grane kun få 6 mål.  Vi får løpt masse kontra og får spilt et godt angrepsspill med trykk.

– I andre omgang føler jeg at vi mister fokus og konsentrasjon.  Det blir mer individuelt spill i angrep. Jeg vet ikke hvor mange tekniske feil det blir i kampen, men føler det er for mange uprovoserte feil.  Forsvarsmessig holder vi dem på 13 mål, noe som er meget bra.

– Men vi må alle opp ett hakk forsvarsmessig til helgen når vi serieåpner mot Fredrikstad.  Men som sagt er vi videre til neste runde, noe vi selvsagt er veldig fornøyd med.

 

 

Tidligere Vipersspillere Elisabeth og Anne Charlotte Rosenvold.   Foto: Trond Sørøy

 

Anne Charlotte Rosenvold har en fortid i IK Våg og Vipers og er nå Granespiller.  Hun oppsummerer hvordan det var å spille mot tidligere lagvenninner:

 

– Jeg vil først og fremst si at det var klasseforskjell i dag, noe vi også hadde regnet med på forhånd.  Den største forskjellen på lagene var først og fremst tempo og en fysisk forskjell.  Men jeg synes vi klarte oss helt greit når vi tenker på at vi møtte et Champions Leaguelag og vi er i 2. divisjon.  Jeg hadde fryktet at det skulle bli enda styggere sifre enn det det ble.

– Vipers er et veldig temposterkt lag, men det har de egentlig alltid vært.  De er samspilte og har timing på alt de gjør og vet hvor de har hverandre.  Jeg tror Vipers vil vinne både cupen og serien rimelig enkelt denne sesongen.  Kanskje det kan bli jevnt i kampene mot Storhamar, men jeg synes likevel at de er de desiderte favorittene kommende sesong.

– Var gøy å spille mot Vipers i dag, men vi kunne kanskje ha ønsket oss en annen motstander så vi kunne hatt en mulighet til å nå 4. runde.  Men nå kan vi konsentrere oss om sesongen og opprykket vi går for.

 

 

3 RUNDEKAMP NM

GRANE ARENDAL  –  VIPERS KRISTIANSAND   13 – 39     (6-24)

Vilde Jonassen  5
Jeanett Kristiansen  5
Karoline Olsen  4
Malin Aune  4
Linn Jørum Sulland  4
Sunniva Andersen  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Mathilde Kristensen  2
Silje Waade  2
Marta Tomac  2
Henny Reistad  2
Hanna Yttereng  1
Tonje Refsnes  1
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  GRANE – VIPERS

1 omg:  0-1  *  0-4  *  2-6  *  2-13  *  3-18  *  6-24

2 omg:   6-26  *  9-29  *  10-35  *  13-39

 

 

Hovedbildet er fotografert av Siofok.