– Det er dette jeg har jobbet for å komme tilbake til! – Vipers

– Det er dette jeg har jobbet for å komme tilbake til!

Intervju med Marta Tomac.

.

Lørdag 8. september 2018

 

 

Marta Tomac (27) er tilbake som bidragsyter på banen for Vipers etter at en korsbåndskade holdt henne utenfor  spill i mestenparten av fjorårssesongen.  Nå ser hun frem mot hjemmekamp og seriestart mot Fredrikstad i morgen søndag.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Operert 2017
– Jeg opererte for korsbåndet rett før sommeren 2017, så man kan si at situasjonen i forkant av forrige sesong var meget annerledes enn det den er nå, forteller Marta Tomac og supplerer:  – Nå er jeg skadefri og kan fokusere 100% på å finne håndballformen og bidra med det jeg kan ute på banen. Sist år var jeg nyoperert og fokuset lå på rehabilitering slik at jeg på en best mulig måte kunne komme tilbake til det jeg liker best, og være på banen med resten av jentene.

– Nå gleder jeg meg bare masse til å starte opp med kampene, og forhåpentligvis bidra mer fra banen og ikke bare fra benken, som det ble mye av sist sesong.

 

Opptreningsperioden
– Jeg var veldig heldig som fikk jobbe med mange dyktige menneskene i opptreningen. Med Håvard Moksness i spissen, hadde jeg den tryggheten jeg trengte for å komme tilbake til håndballen på en best mulig måte. Jeg er veldig takknemlig for alle de som har vært med å støttet meg på den lange reisen tilbake!

– Det er vanskelig å si om alt ble gjort riktig under opptreningsperioden, men kneet har hele veien føltes veldig bra, og jeg ble jo friskmeldt på tidligst mulig margin (9 mnd), sier Marta, og legger til: – Noe riktig har vi hvert fall gjort.

 

Photo: Siofok

 

På god vei tilbake
– Håndballformen er på vei, jeg er nok ikke helt der jeg var før skaden, men den kommer nok, sier Marta . Jeg skal fortsette å være nøyaktig i treningen og gjøre det som trengs for å finne den formen.

 

 

Mer nøyaktig i treningsarbeidet
– Jeg er en god en erfaring rikere etter korsbåndskaden.  Jeg har nok blitt mer nøyaktig i all trening jeg gjør. Målet har hele veien vært å bruke denne erfaringen som en læring og motivasjon til å komme tilbake som en mer robust og bedre håndballspiller.

 

 

Oppkjøringen
– Sesongoppkjøringen for min egen del har vært veldig gøy fordi jeg har fått være med på så mange håndballtreninger og kneet har kjentes bra! forteller Marta opprømt.  – Jeg synes også det har vært en god oppkjøring for laget sin del. Vi har trent godt over tid, fått spilt noen kamper mot gode lag og hatt en fin utvikling i alt det vi har gjort. Jeg gleder meg til fortsettelsen, smiler hun.  – Det er så gøy å få være med å spille håndball igjen med disse jentene, og ikke minst foran det beste publikumet Norge. Det er dette jeg har jobbet for å komme tilbake til.

 

Photo: Siofok

 

Kan rullere på laget
– Styrken i årets mannskap synes jeg er at vi har veldig mange gode spillere med ulike kvaliteter som vi kan rullere på. Alle kan komme inn å gjøre en forskjell, det er gøy, sier Marta.

 

 

Forventningspress
– Vi vil være et vinnerlag og ta gull i alt vi er med på i Norge.  Det er det vi trener for hver dag.  Dette kommer til å bli tøft, men vi er en gjeng med dedikerte jenter som kommer til å legge ned det arbeidet som trengs for å nå de målene vi har satt.  At vi opplever forventninger er et tegn på at folk bryr seg og tror på at det vi holder på med. Jeg velger å se på det som positivt, forteller Marta.

 

Rått publikum
– Nå gleder jeg meg mest av alt til å ta på den rosa drakten, og spille kamper med lagvenninnene mine foran det råe publikumet vi har på sørlandet.   I tillegg tror jeg det blir veldig gøy å spille Champions League igjen, her kan vi måle krefter med de beste internasjonale lagene. Dette blir tøft, men også veldig, veldig gøy, avslutter Marta Tomac.

 

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.