Seriestart mot Fredrikstad! – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Seriestart mot Fredrikstad!

Intervju med Emilie Hegh Arntzen og Dorthe Groa.

.

 

Søndag 9. september 2018.

 

Da er det klart for serieåpning i Aquarama søndag ettermiddag kl. 18.00!  Vipers tar i mot Fredrikstad.  Vipers.no har intervjuet Emilie Hegh Arntzen og Dorthe Groa (Fredrikstad), som tidligere var lagvenninner i Gjerpen.  Men som nå møtes på parketten som motstandere i Vipers første hjemmekamp for sesongen. 

  


Foto: Terje Refsnes

 

 

Godt forberedt
– Jeg føler at Vipers er godt forberedt til seriestarten, begynner Emilie Hegh Arntzen og supplerer:  – Jeg synes vi har hatt god matching og har spilt kamper mot gode lag.  Og ikke minst har vi brukt laget veldig bra.  Det er flere som har fått spilletid og fått matchet seg inn mot seriestart.  Nå blir det spennende å møte de norske lagene og se hvordan vi ligger ann i forhold til de.

 

Ikke møtt norske lag
– Jeg tror ikke det er noen ulempe at vi ikke har spilt mot norsk motstand i oppkjøringen, sier Emilie.  – Så lenge det er god motstand tror jeg at det er hipp som happ hvilke lag vi møter.  Nå har vi fått trent bra, vi vet lite om de norske lagene og de vet lite om oss, så det blir spennende å se.

– Folk gleder seg veldig til å komme i gang.  Bli ferdig med oppkjøringen og begynne med kampene igjen og det vi «lever for.»

 

Fredrikstad
– Fredrikstad har spilt en kamp mot Storhamar som vi har sett.  Jeg kjenner til flere av de spillerne som var i Fredrikstad i fjor og kjenner godt de 2 Gjerpenspillerne som er nye, forteller Emilie.  – De har også fått inn noen andre spillere fra andre klubber i Norge så jeg kjenner godt til de.

 

Photo: Siofok

 

Møter gamle lagvenninner
– Å møte Dorthe Groa og Andrea Rønning som Fredrikstadspillere blir vel egentlig ganske likt som da de spilte i Gjerpen, men det er likevel rart å møte så gode venninner på banen.  Når dommeren blåser i fløyta og vi kommer i gang så tenker vi ikke så mye på det, og så er vi venner igjen etter kampen.

 

Ønsker å vinne
– Kun seier er godt nok, det er det helt klart, presiserer Emilie.  – Vi går for seier mot Fredrikstad.

 

Spille bra i forsvar
– Jeg håper at vi kan få satt et bra forsvarsspill og bruke farta vår fremover på en bra måte.  Hvis vi ikke kommer til sjanser i kontringer og ankomstspillet så håper jeg at vi kan spille bra angrepshåndball også.  Jeg føler at vi som lag er avhengig av å komme bra i gang i forsvar.  Og så tar vi med oss selvtillitten derfra fremover i banen.  Det hadde vært gøy å spille ordentlig bra angrepshåndball i møtet med Fredrikstad

 

Se egne sjanser
– Jeg ønsker å komme til skuddmuligheter i denne serieåpningen, sier Emilie.  – Jeg har lyst til å jobbe bra i forsvar og få til et bra treff der og kunne være farlig selv i angrep først og fremst og så se andres muligheter etter det.

 

Komme i gang
– Nå gleder jeg meg til å spille i Aquarama igjen, smiler Emilie.  Det er lenge siden vi har spilt hjemme og jeg gleder  meg til å spille foran hjemmepubilkummet igjen og virkelig bare komme i gang.

 


 

Etter mange år i Gjerpendrakt har Dorthe Groa og Andre Rønning flyttet fra Skien til Fredrikstad.  Dorthe har i oppkjøringen vist at hun blir en svært viktig brikke for Fredrikstad, både i forsvar og i angrep.

 

Viktige for Fredrikstad: Fra venstre Celina Pedersen, Dorthe Groa og Andrea Rønning.   Foto: Trond Sørøy

 

Blir gøy
– Det er alltid kjempegøy å spille i Aquarama, innleder Dorthe Groa.  – Vipers er et tøfft lag å møte, det synes jo alle.  Og det er gøy å spille mot de beste lagene.  Det er mye folk på kamp i Kristiansand og det er alltid god stemning i hallen.  Da er det gøy å spille håndball.  Man merker at det er trøkk i hallen.  Aquarama er en vanskelig bortebane, Vipers har hele hallen i ryggen.  Men igjen når man er ute på banen så er det kampen man er mest fokusert om.

 

Ønsker å vinne
– Vi går alltid på banen for å vinne håndballkamper, sier Dorthe Groa.  Og kampen  i Aquarama er ikke noe unntak.  Men vi vet at Vipers er tippet på toppen av tabellen, og det er ikke vi.  Vipers har på papiret et bedre lag enn oss.  Men vi håper likevel at vi kan gi de kamp og at vi virkelig skal kjempe om de 2 poengene.

 

Tror på gull til Vipers
– Jeg tror Vipers tar gullet i år, det er jeg ganske sikker på.  Det blir sikkert jevnt mellom de 3 lagene som er tippet på toppen, men jeg tror at Vipers vil ta gullet.

 

Skuffende serieåpning mot Storhamar
– Vi var litt spent foran første seriekampen mot Storhamar.  Vi var veldig skuffet over egen innsats i den kampen.  Storhamar er et godt lag men defensivt hang vi ikke med.  Det var litt skuffende, for det er i forsvarsspillet vi har følt trygghet.  Samtlige var forbannet og irriterte etter serieåpningen og vi vet sjøl hva som var grunnen til at vi tapte.  Mot Vipers ønsker vi å vise oss fra en annen side, forteller Dorthe Groa.

 

Henge med
– Jeg håper at vi kan gi Vipers match fra start, at det ikke blir stygge sifre allerede fra start.  Vi har lyst til å henge med så lenge vi klarer, og det håper jeg er helt inn.  Vi skal gi de kamp fra første sekund så får vi se hvordan det ender.

 

Emilie og Sunniva
– Emilie Hegh Arntzen spilte jeg lenge med, men har også møtt henne mange ganger i Byåsen.  Det var kanskje spesielt de første gangene, men nå har man blitt mer vant til å møte hverandre.  Men det er en av mine beste venninner, så det er alltid litt spesielt likevel, forteller Dorthe Groa.

– Jeg er veldig glad for at Sunniva Andersen har valgt å satse igjen!   Det er helt supert, hun er alt for god til å legge opp som håndballspiller, avslutter Groa.

 

 

Hovedbildet av Emilie Hegh Arntzen er fotografert av Terje Refsnes.