– Vi må ha råskapen i oss – Vipers

– Vi må ha råskapen i oss

Intervju med Henny Reistad.

.

Mandag 10. september 2018

 

Det er dagen etter en godkjent serieåpning for Vipers sin del.  Vipers.no har tatt en prat med Henny Reistad, om kampen mot Fredrikstad og det som venter i neste seriekamp onsdag i Skienshallen mot Gjerpen.

 

 

Gode forberedelser før møtet med Fredrikstad
– Vi hadde et bra videomøte og var godt forberedt på det som kom, innleder Henny Reistad.  – Vi visste hva vi måtte gjøre for å kunne ta Fredrikstad.  Men vi fikk ikke helt vist det på banen i starten av kampen.  Men så ble det litt bedre og vi fikk noen gode redninger, så andre omgang var et lyspunkt.  Det var veldig deilig at vi fikk vist at vi er et bedre lag i andre omgang. Det å vinne med 13 mål er et resultat jeg er veldig godt fornøyd med, men vi burde ha prestert bedre i første omgang synes jeg.

 

Endelig debut i AQ
– Det var veldig gøy å spille i Aquarama, sprudler Henny og supplerer:  – Det er noe jeg har ventet på lenge og gledet meg til!

– Det gikk litt trått for meg de første minuttene jeg var på banen, men fikk litt bedre flyt utover i andre omgang.  Så jeg er godt fornøyd med debuten, oppsummerer hun.

 

 

Kan være seg selv
– Jeg føler meg veldig trygg i laget.  Jeg føler vi har en utrolig bra gruppe og jeg har kommet fint inn, skryter Henny. – Det tar jo litt tid å spille seg inn i laget, men utenom det synes jeg det går veldig fint.  Jeg har ingen problemer med å være meg selv både utenfor og på banen.

 

Fremgang i angrepsspillet
– Å lykkes i angrepsspillet handler om samspill og om å sette hverandre i gode posisjoner, forklarer Henny.  – Vi ønsker å utnytte hver enkelt sin kvalitet i laget.  Det tror jeg kommer til å bli bedre og bedre utover når vi blir bedre kjent med hverandre og vet hvilke posisjoner medspillerne ønsker å bli satt opp i.  Jeg føler at det har vært en veldig forbedring siden oppstarten.  Og jeg vil absolutt si at jeg får brukt mine styrker i de systemene Vipers har, presiserer Henny.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Uvant med 2 kamper i uka
– Det blir tøfft og uvant å spille 2 kamper i uka, sier Henny.  – I Stabæk var det kanskje bare et par ganger i året det var 2 kamper pr uke.  Så det blir en stor forandring i forhold til hva jeg er vant med.  Men det er jo sånn man bare må lære seg.  Heldigvis er det mange på laget som har vært igjennom dette i flere sesonger.  Det er veldig deilig at man har folk rundt seg som har vært med på det før og at vi kan lære av hverandre.  Man kan prøve litt ulike ting så man er godt rustet og kan holde seg skadefri gjennom hele sesongen.

 

Møter Gjerpen onsdag
– Det er noen endringer på Gjerpen fra i fjor, vi spilte f.eks mot Dorthe Groa og Andrea Rønning i går som har gått til Fredrikstad.  Jeg tror absolutt vi skal ha muligheter i kampen på onsdag.  Vi har gode forutsetninger for å spille en god kamp mot Gjerpen.

 

Samspillet blir viktig
– Jeg tror samspillet først og fremst blir viktig for å gjøre en god kamp, at det må sitte.  Vi har øvd mye på det de siste ukene.  Så må vi ha den råskapen i oss som gjør at vi viser at vi er et bedre lag.  For når vi legger ned den innsatsen som kreves så tror jeg at det skal være forskjell på lagene, sier Henny.

 

Gjøre medspillerne gode
– For min del ønsker jeg å bidra med mye av det samme som i kampen mot Fredrikstad.  Prøve å få utnyttet mine kvaliteter på banen samtidig som jeg kan gjøre andre gode og få fin flyt i spillet .  Jeg håper jeg kan gjøre at medspillerne mine blir trygge på seg selv og at de føler at de også får gjort det de kan.   Det er noe som jeg jobber med som jeg ønsker at både jeg og laget skal lykkes med.  Nå gleder jeg meg til busstur og ny kamp på onsdag, smiler Henny Reistad.

 

 

Hovedbilde av Henny Reistad er fotografert av Terje Refsnes.