– Det er klart at man har lyst til å spille! – Vipers

– Det er klart at man har lyst til å spille!

Intervju med Kristine Lunde-Borgersen.

.

Lørdag 15. september 2018.

 

I morgen søndag spilles 3. serierunde i eliteserien og Vipers Kristiansand får besøk av nyopprykkede Skrim Kongsberg.  Kampstart er kl. 16.00 i Aquarama (merk tidspunktet).  Skrim vant sin første seriekamp 29-27 over Fana. 

Kristine Lunde-Borgersen er tilbake i trenerteamet igjen denne sesongen etter ett års vikariat som spiller i fjor mens Marta Tomac var ute med skade.  Men angrer hun på at hun valgte å gi seg som spiller?!

 

 

Ny hverdag
– Det er en ny hverdag nå som jeg ikke spiller selv lenger, sier Kristine Lunde-Borgersen. Men nå må jeg trene på egenhånd og det tar jo tid, humrer hun.  Men totalt sett er det er mye roligere både for meg og de andre, det er jo det.  Det blir mer tid til å legge til rette for familien.  Det er  veldig deilig å slippe å stresse og at jeg nå igjen er en del av min egen familie og ikke bare Vipersfamilien.  Nå er det litt enklere å kunne si at «i kveld må jeg være hjemme.»  Da jeg spilte gikk jeg all-in.

 

Om comebacket
– Det at jeg ga meg i våres var det som var tanken hele tida, sier Kristine.  – Det var lett å holde motivasjonen oppe for hele familien når alle visste at satsingen som spiller var for ett år.  Vi forholdt oss til det og kroppen forholdt seg til det.  Men det er jo klart at man har lyst til å spille, men nå er jeg ferdig med det, sier hun.

– Det kostet mye tid å gjøre comeback,  men vi hadde bestemt dette i sammen så da gikk vi for det.  Når vi ble litt slitne, jobbet vi oss igjennom det.  Det var ett år.  Så det var egentlig gøy for alle.  Jeg fikk mye kvalitetstid med ungene, alt i alt var det et veldig greit år.

 

Fått nye perspektiver
– Det er også veldig gøy å være med videre denne sesongen, understreker Kristine og supplerer: – Det er noe helt spesielt det å være på parketten.  Om det er som spiller eller som trener.  Det er mye det samme, men likevel helt forskjellig.  Det var godt å få det året i fjor, da ser en hvordan det er å være spiller og man får andre perspektiver, det har vært nyttig det.

 

 

Sterk stall
– Vi har en utrolig god bredde i stallen, vi kan kjøre masse tempo, som vi er gode på, forteller Kristine.  – Vi har bra målvakter bak der så vi kan få kjørt mye kontra.  En av styrkene våre er at vi har stor variasjon i laget.  Jeg føler at vi kan løse enhver situasjon.  Det er ikke  bare sånn at «de har mange skyttere, da går vi ut i 5:1 eller 3:3.»  Vi har mange spillere som løser de forskjellige forsvarssystemer, forklarer hun.

 

Hatt lite fokus på Skrim
– Foran søndagens kamp har vi har vi hatt mest fokus på oss sjøl, sier Kristine.   – Vi har ikke sett så mye på Skrim enda.  Det er godt å få øve på at vi ikke vet altfor mye om motstandern også.  Noen ganger er det godt kun å ha fokus på oss sjøl, det er fint å kunne variere inngangene til kampene, forklarer Kristine.

 

Sette seg i respekt
– Det gjelder for oss å sette oss i respekt med en gang.  Skrim er nyopprykket og hvis vi setter tempo og er på så skal vi ta kommandoen, det er viktig for oss for å drepe kampen ganske tidlig.

 

Håper på mye publikum
– Det er bare å komme på kamp! oppfordrer Kristine Lunde-Borgersen.  – Vi lover at vi skal løpe og ta ut absolutt alt.

 

 

Hovedbildet av Kristine Lunde-Borgersen er fotografert av Siofok.