– Det er ikke noe være eller ikke være for oss.  – Vipers

– Det er ikke noe være eller ikke være for oss. 

Ole Gustav Gjekstad foran møtet med Storhamar.

.

Tirsdag 18. september 2018.

 

I morgen onsdag er Storhamar motstander for Vipers.  Kampen vises på TV2 Sport2  (tidligere TV2 Sportskanalen) og TV2 Sumo.  Sendestart er kl. 20.00. Kampen vises ikke på handballtv.

Både Vipers og Storhamar er ubeseiret så langt.  Storhamar har slått Fredrikstad 27-21 og Gjerpen 43-30, mens Vipers på sin side har slått Fredrikstad 33-20, Gjerpen 34-22 og Skrim 31-17.  Det blir en fin ramme rundt kampen da det er ventet mye publikum i Boligpartner Arena. 

 

 

Serieinnledningen
– Jeg synes vi er kommet greit i gang med sesongen, innleder trener Ole Gustav Gjekstad.  – Det har vært et mål å stabilisere forsvarsspillet og få en trygghet i det vi gjør.  Det er alltid sånn at vi ikke kan basere oss på å score 35 mål i hver kamp for å vinne, så det å ha en trygghet i eget forsvarsspill er viktig.  Den tryggheten synes jeg vi begynner å få.

– Vi har en del å gå på i alt vi gjør, men jeg synes vi greier å balansere treningene og får litt fremgang på det vi driver med.  Vi har fortsatt mye å gå på når det gjelder potensialet som finnes i spillerne.  Vi har byttet mye i kampene så det er ikke noen konstellasjoner som har fått tid til å etablere noen stor trygghet i angrep, men det kommer jo det også.

– Så jeg er stort sett fornøyd med det som har skjedd hittil.  Og jeg ser store muligheter til videre utvikling, sier Ole Gustav.

 

 

Rusten lagleder?
– Jeg opplever vel at det gikk ganske fort å være tilbake etter en tid utenfor håndballen, forteller Ole Gustav Gjekstad. – Nå går vi inn i en periode med tøffere kamper, så det blir spennende.  Det har ikke vært så veldig vanskelig til nå.  Nå blir det kamper fremover som stiller mer krav til lagledelse og forberedelser, men jeg tror at det skal gå greit altså, humrer han.

 

Emilie Hegh Arntzen.   Foto: Terje Refsnes.

 

Toppkamp?
– Jeg synes det er tidlig å si, det er ikke noen tvil om at Storhamar kommer til å være i toppen.  Men det kan være andre som blander seg inn også.  Jeg tør ikke helt spå hvordan det vil se ut.  Men pr nå vil jeg si at Storhamar – Vipers er en toppkamp, det er det ingen tvil om.  Presset ligger først og fremst hos Storhamar, sier treneren.  – Vi vil vinne kampen vi, men det er ikke noe være eller ikke være for oss.   Jeg håper på bra med publikum på onsdag, vi synes det er moro å spille for mye mennesker.

 

Skader på Storhamarspillere
– Jeg vet ikke helt historikken når det gjelder skadene i Storhamar, men det er kanskje ikke så mange som er borte når vi kommer til onsdag.  Vi får spille mot de vi møter, så får vi se.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

Målsetting
– Vi kommer nok til å være enda litt bedre fysisk rustet til kampen mot Storhamar.  Vi legger inn en litt annerledes oppladning, forklarer Ole Gustav.  – Så tror jeg at den kampen trigger hver enkelt til å være ekstra skjerpet.  Vi skal også gjøre noen taktiske ting.  Så jeg tror det ligger til rette for at vi skal kunne gjøre en skikkelig match.  Jeg håper at vi har en defensiv trygghet.  Det er vel der vi starter.

 

 

 

Hovedbildet er fotografert av Siofok.