Seier i Golden League-turneringen! – Vipers

Seier i Golden League-turneringen!

Norge slo Danmark 25-20 i finalen.

.

Søndag 30. september 2018

 

Norges A-landslag kvinner vant Golden League etter seier 25-20 i ettermiddagens kamp mot Danmark.  Katrine Lunde ble kåret til banens beste spiller i denne finalekampen.  I går spilte Norge uavgjort 22-22 mot Frankrike og i åpningskampen mot Polen på torsdag ble det norsk seier
34-27. 

Marta Tomac, Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade har deltatt i Golden League.  Silje Waade spilte også en kamp for rekruttlandslaget under denne samlingen i Danmark.

 

 

Gøy å spille mot Polen
– Vi hadde noen kampmål mot Polen som vi ikke klarte men da har vi noe vi kan forbedre til neste gang, forteller Marta Tomac.  – Jeg synes Polen var en fin gjennomkjøring.  For min egen del synes jeg at jeg kom godt ut av det, det var veldig gøy å spille.  Vi rakk tre treninger i sammen før kampen mot Polen.  Jeg synes det er så gøy å være en del av landslaget igjen, så en blir litt ekstra gira, sprudler Marta.

 

Fint å stå som treer i forsvar
– Polen har hatt et bra spill som de har utviklet godt, de kjører etter og har skyttere.  Det er et lag som har tatt steg og det fikk de vist i denne turneringen her, forklarer Marta.  – Det er gøy at andre lag som kanskje ikke har vært så stabile tidligere begynner å finne formen.  Men selvfølgelig, dette var en treningsturnering.  Vi kunne nok ha vunnet mer mot Polen, men mange fikk prøvd seg og jeg synes vi kom greit ut av det. Personlig er jeg veldig fornøyd med spillet bakover, det var noe smårusk fremover av og til, men det å få stå treer og få kjenne på det, var veldig gøy, smiler hun.

 

 

Fysisk kamp mot Frankrike
– Det ble en fysisk kamp, men Frankrike spiller alltid fysisk og det blir sjeldent mange mål i de kampene, forteller Emilie Hegh Arntzen.  – Bakover holder vi de på 22 baklengs men vi sliter kanskje i andre enden med å sette ballen i mål.  Vi prøver litt nytt og har nye konstellasjoner, så det blir litt urytme i angrepsspillet.

 

God førsteomgang
– Noen av de målene vi satte oss før kampen fikk vi jobbet bra med.  Det vi tar med oss fra den kampen er den gode førsteomgangen, som vi vant 14-9.  Katrine var veldig god, skryter Emilie.  – Når det gjelder min egen innsats så gikk det bedre mot Frankrike enn mot Polen. Forsvarsspillet er jeg fornøyd med.  Det er noen ting i angrep som fungerer bra, men jeg har til gode å sette den ballen i mål.  Men det kommer etter hvert, lover hun.

 

 

Spilte godt mot Danmark
– Vi visste på forhånd at kampen mot Danmark ble finale, innleder banens beste spiller Katrine Lunde.  – Det er alltid litt spesielt å spille finale og at det er mot Danmark, forklarer hun.  – Det er lite jeg har spilt mot Danmark i det siste, men jeg visste jo at de er et bra lag.  Vi forventet en tøff kamp og det ble det virkelig.  Dommerne la seg på en linje som tillot tøft spill.  Jeg synes vi jobbet veldig bra i forsvar.  Vi har hatt en stigning egentlig gjennom hele turneringen og løser tingene veldig bra i dag.  Silje Solberg stod første omgang i dag og jeg stod andre og vi begge to gjør en god kamp.

 

Fokus på å støte på skytterne
– Danmark har veldig mange høye gode skyttere. Vi visste det ville bli en utfordring, sier Katrine.  – I tillegg har de gode linjespillere.  Vi var veldig bevisst på at vi måtte tidlig fram og støte og jobbe kjapt tilbake på linja.  Det var det vi hadde fokus på og ønsket å få løst i denne kampen.  Vi lot de få skyte noen skudd utenfra, men så tar målvaktene noen av de skuddene også, så det gikk greit.  Det viktigste var returløpet, danskene vil gjerne kontre.  De får kanskje litt flere mål på kontra enn det vi ønsker.

 

Innfridde målsettingen
– Hovedmålet med Golden League var å vinne turneringen, og det klarte vi, smiler Katrine Lunde.  – Jeg føler vi har hatt en fin stigning helt fra samlingen startet på mandag.  Første kampen mot Polen vinner vi, men har likevel ikke rytme i spillet.  Vi har brukt mange spillere i turneringen, det er viktig.  Og så har vi unngått skader, det er jo også viktig, avslutter hun.

 

 


Kampfakta:

 

Torsdag 27. september i Vibocold Arena, Viborg:

Norge – Polen  (17 – 14)   34-27

Stine Skogand 5, Stine Bredal Oftedal 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Sanna Solberg 4, Veronica Kristiansen 3, Heidi Løke 3, Amanda Kurtovic 3, Thea Mørk 3 mål, Kari Brattset 2, Ingvild Bakkerud 2 og Moa Högdahl 1.

Øvrige norske spillere:
Silje Solberg, Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Vilde Mortensen Ingstad og Marta Tomac.

Toppscorer Polen: Monika Kobylinska 6 mål.

 

 


 

Lørdag 29. september i Ceres Arena, Aarhus:

Norge – Frankrike  22 – 22    (14-9)
Veronica Kristiansen 7, Thea Mørk 4, Stine Bredal Oftedal 4, Vilde Mortensen Ingstad 3, Amanda Kurtovic 2, Sanna Solberg 1 og Silje K. Waade 1.

Øvrige norske spillere: 
Katrine Lunde, Silje Solberg, Emilie Hegh Arntzen, Heidi, Løke, Stine Skogrand, Kari Brattset, Helene G. Fause, Marit R. Jacobsen, Marta Tomac.

Toppscorer for Frankrike:
Tamara Horacek, 7 mål.

 


 

Søndag 30. september i Forum Horsens, Horsens:

Danmark – Norge 20 – 25   (12-14)

Veronica Kristiansen 6, Sanna Solberg 4, Amanda Kurtovic 4, Stine Bredal Oftedal 4, Vilde Mortensen Ingstad 2, Thea Mørk 2, Ingvild Bakkerud 2, Stine Skogrand 1 og Marta Tomac 1.

Øvrige norske spillere:
Katrine Lunde, Silje Solberg, Heidi Løke, Silje K. Waade, Kari Brattset, Helene G. Faugstad, Moa Högdahl.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.