– Vi er et lag for hele byen! – Vipers

– Vi er et lag for hele byen!

Intervju med Tonje Refsnes.

.

Tirsdag 2. oktober 2018.

 

I morgen spiller Vipers Kristiansand 4. runde i NM.  Motstander er 2. divisjonslaget Nit/Hak og kampen spilles i Sukkevannshallen med avkast kl. 18.30.

Nit/Hak slo Tveter 24-22 i 2. runde og Bossekopp 28-21 i 3. runde.  Toppscorer i NM er Shanner Sanchutha Jeiharan 14 mål og Martina Stang Skullerud med 12 mål.

 

Frem mot 4. runde har Vipers slått Kragerø 53-14 og Grane Arendal 39-13.  Toppscorer  i NM for Vipers er Malin Aune  15 mål, Vilde Jonassen  11 mål, Karoline Olsen  10 mål, Jeanett Kristiansen  10 mål.

 

 

Fokus på eget spill
– Jeg vet ikke så mye om Nit/Hak fra før av, innrømmer Tonje Refsnes og legger til:  – Jeg vet at de spiller i 2.divisjon og kommer ifra Oslo-området.    Vi kommer nok til å ha mest fokus på oss selv i denne kampen. Det kommer en veldig viktig Champions League kamp til lørdag og vi vil bruke denne kampen på å sette oss kampmål og øve på ting inn mot helgens kamp. Det er alltid fint å få en kamp sammen etter landslagssamling før Champions League starter, sier Tonje.

 

 

Hjemmekamp i Sukkevannshallen
– Jeg har jo spilt i Randesund og i Sukkevannshallen i 4 år før jeg startet i Vipers, forteller Tonje Refsnes, så for meg blir det ikke noe følelse av å spille på bortebane, jeg føler meg hjemme i den hallen.  Vi trener også i den hallen 2 ganger i uken, så de andre jentene begynner også å bli vant til den. Jeg syntes det er fint at vi kan flytte en kamp ut fra den vante Aquarama og kan gjøre ny bekjentskap rundtom i byen. Vi er jo ikke bare et lag for kvadraturen/sentrum, men for hele byen, poengterer hun.

 

Photo: Siofok

 

 

En trening med hele laget samlet
– Selv om noen har vært på landslagssamling og noen har vært hjemme så vet jeg at alle har trent godt. Vi har jo bare vært fra hverandre en uke, så vi burde ikke mistet så mye samspill og timing. Men vi må ha 100% fokus på den ene treningen vi får i sammen før kampen på onsdag, så vi får mest mulig ut av den.

 

Målsetting med kampen
– For denne 4. rundekampen regner jeg med at vi skal ha en målsetting om å få mange mål på kontra, at vi lager flere brudd i deres angrepsspill og at vi øker skudduttellingen, forteller Tonje. – Jeg håper at vi kan ta tidlig kontroll i kampen, og spille god håndball. Det er viktig at vi får en god følelse etter kampen, og at vi unngår for mye slurv.

 

 

Viktig at alle er skrudd på
– Vi må ha like stort fokus selv om vi skal møte et 2.div lag enn om vi skal møte et eliteserielag/CL – lag. Det er viktig at vi fokuserer på de tingene vi kan gjøre noe med. Vi kommer til å bruke kampen på onsdag til å få kamptrening, øve på å gjøre de riktige valgene og å sette ballen i mål. Det er viktig at alle er skrudd på for å få en optimal kamp inn mot helgen, forklarer Tonje Refsnes.

 

 

Håper på full hall
– Vi gleder oss alltid til å spille kamp, det er derfor vi spiller håndball. Cupen er gøy for da er det vinn eller forsvinn, så det er viktig å være tilstede i nuet. Alle jentene er gira på å få til en god kamp på osndag, og vi håper det blir full hall i Sukkevannshallen! avslutter Tonje Refsnes.

 

 

Hovedbildet er Tonje Refsnes er fotografert av Terje Refsnes.