– Uansett resultat så betyr hvert eneste mål noe – Vipers

– Uansett resultat så betyr hvert eneste mål noe

Champions League-intervju med Ole Gustav Gjekstad.

.

Fredag 5. oktober 2018.

 

I morgen lørdag kl. 18.15 er det klart for Champions League i Aquarama når tyske Bietigheim er motstander.  Trener Ole Gustav Gjekstad synes kampene i Champions Leauge er de morsomste, så han gleder seg stort til å komme i gang med alvoret.

 

 

Artige kamper
– Jeg gleder meg veldig jeg, jeg synes det er de morsomste kampene, forteller Ole Gustav Gjekstad.  – Men det er klart at morsomhet handler litt om å vinne, det er jo i utgangspunktet en bra utfordring og artige kamper, så jeg gleder meg veldig til vi er i gang.

 

 

Må være ekstra skjerpet
– Vi er forberedt og godt rustet, men Champions League er noe annet enn seriespillet, minner Ole Gustav om.  – Det er ofte at man får et lite kultursjokk når man går inn i CL.  Man må være forberedt på at det trengs litt ekstra konsentrasjon og litt ekstra skjerping.

 

Photo: Siofok.

 

Være effektive i gode perioder
– Vi er gode defensivt, men fortsatt har vi et utviklingspotensiale i det offensive.  Vi har et bra konsept og nå handler det om å gjøre de dårlige periodene korte og være effektive i de gode periodene og klare å få uttelling når man er bedre, det er vel noe av det aller viktigste, forklarer treneren.

 

 

Tilstedeværelse
– Når vi er der vi er om det er trening eller kamp, så har vi lyst til å være gode.  Og for å være gode må vi være tilstede og skjerpet og jo oftere en øver på det jo lettere er det å være der også i Champions Leaguekamper.  Det handler jo om det, at man ikke tillater seg å være et helt annet sted.  Det er dette vi trener på, sier Ole Gustav.

 

Ikke opptatt av fjorårskampene
– Jeg har bare sett målscore og statistikk fra kampene mot Bietigheim i fjor.  Jeg har konsentrert meg mer om det laget vi skal møte nå, det er litt annerledes så jeg har ikke brukt så mye energi på det som skjedde i fjor.  Vil vel tro at det er en fordel at spillerne har møtt Bietigheim tidligere.  Men som sagt skal vi nå vi bruke energi på det som er årets Bietigheimlag.  De er absolutt et bra lag, men som jeg samtidig mener vi har alle muligheter til å slå.

 

 

En overgang å spille i CL
– Selvsagt kunne det vært fint med en tøffere kamp i beina før vi skal ut i Champions League. Men på den annen side så er vi relativt skadefrie og friske og raske. Og så tror jeg uansett hvilke andre norske lag vi hadde møtt nå så er det en overgang til Champions League likevel, så det blir spennende å se hvordan vi tar den overgangen, forteller Ole Gustav.

 

 

Være kyniske
– Jeg tror vi har alle muligheter til å vinne på lørdag og det må være målet vårt i den kampen.  Jeg vet samtidig at når en møter gode lag så kan ting snu fort.  Så det gjelder å ta vare på ledelser og utvide de og så handler det om når vi ligger under at vi sørger for at resultatet alltid teller.  Vi kan komme i en situasjon både i Champions League og i serien hvor innebyrdes oppgjør betyr noe.  Så uansett resultat så betyr hvert eneste mål noe.  Der har vi litt å jobbe med når det gjelder å være kyniske nok når vi skal ta vare på hver enkelt ball, avslutter en optimistisk trener med tro på seier.

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.