Poengdeling i Champions League – Vipers

Poengdeling i Champions League

CL-oppgjøret mot Bietigheim endte 27-27.

.

Lørdag 6. oktober 2018.

 

Vipers åpnet Champions League-sesongen med å spille uavgjort 27-27 mot tyske Bietigheim i Aquarama lørdag kveld.  Vipers var millimetere fra seier kun sekunder før slutt, men den siste avslutningen gikk i stanga og ut.

I de første 30 minuttene svingte spillet både angrepsmessig og forsvarsmessig for Vipers.  Etter 12 minutter ledet Vipers 7-5, men en timeout fra Bietigheim gjorde godt for bortelaget og fire minutter senere var de i ledelsen 7-10.  Så kom hjemmelaget på ny foran på 11-10 etter 21 minutter, men igjen dro Bietigheim i fra og ledet 11-14 da fem minutter gjenstod av omgangen.  Til pause var Vipers ett mål bak, 14-15.

 

 

Photo: Siofok

 

Trener Ole Gustav Gjekstad var svært misfornøyd med prestasjonene i første omgang og sa dette til Viasatreporter Daniel Høglund:

– Vi var fryktelig dårlig rett og slett.  Jeg synes vi var dårlig i begge ender av banen.  Så vi er nødt til å steppe opp.  Det er en fordel at vi bare ligger under med ett, det er mulighet til å være betraktelig bedre og selvfølgelgig vinne, men jeg er svært skuffet over det vi leverer, vi henger ikke i sammen i det hele tatt.

– Jeg er misfornøyd med at vi lar skuddene gå inn der der vi har kartlagt at skuddene kommer.  Jeg er misfornøyd med at vi slipper så mye i kontra og at vi bommer på så mange sjanser.  En veldig svak omgang av oss.

– Vi går til en del skudd på halv fart og har dårlig plassering på skuddene.  Vi må steppe opp, men vi er nødt til først å rydde opp i vårt eget forsvarsspill.

 

 

Andre omgang startet med utlikning 15-15 av Emilie Hegh Arntzen og de siste 30 minuttene ble en thriller av en omgang.  Bietigheim holdt grepet om kampen lenge.  Først etter 24 minutter lyktes Vipers å komme opp på uavgjort i omgangens fineste angrep hvor Mathilde Kristensen satte ballen i mål.  Stillingen var da 24-24.  I neste angrep fulgte Linn Jørum Sulland opp og Vipers var i føringen for første gang i andre omgang på 25-24.  I sluttminuttet reddet Katrine Lunde Bietigheims siste avslutning på stillingen 27-27 og Vipers hadde mulighet til å dra i land seier med scoring i siste angrep.  Hjemmelagets siste avslutning gikk i stolpen og det endte dermed med poengdeling i Aquarama.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Ole Gustav Gjekstad oppsummerte kampen slik til Viasat 4 sine reportere etter kampen:

– Spillemessig synes jeg vi var veldig langt unna.  Vi leverer en dårlig håndballkamp, dette er ikke noe vi bør være fornøyd med i det hele tatt. Det var mye nesten for oss i dag.  Vi kunne slått dem, men alt i alt er nok ikke resultatet så gærent.

– Vi så slitne ut ganske tidlig kampen.  Vi ble fraløpt i perioder i første omgang.  Jeg er fryktelig misfornøyd med at vi lar kantene deres lage så mye mål hvor vi faktisk burde ha unngått at de i det hele tatt hopper inn.  Det er klart at det er ingenting som er veldig bra i denne kampen men vi bør kunne stramme inn såpass at vi vinner.  Det synes jeg.  Så her er det mye å jobbe med i begge ender av banen.

– Det er mye som vi må rydde opp i.  Jeg synes vi bør være bedre.

– I pausen etterlyste jeg flere høvdinger på banen.  Jeg synes det er litt mye usikkerhet.  Det handler om rytme.  På det beste synes jeg vi spiller bra, men jeg synes bakspillerne blir stående med for lang avstand og det blir dårlige rytme i kryssene.  Vi trenger bedre timing og bedre flyt i angrepsspillet, det blir for stillestående.

– Det er mulig jeg synes kampen var dårligere enn det den egentlig var, men akkurat nå er er jeg veldig skuffet.

 

 

Hanna Yttereng ble kåret til banens beste spiller!

 

CHAMPIONS LEAGUE I AQUARAMA 6. OKTOBER

VIPERS KRISTIANSAND  –  BIETIGHEIM     27 – 27    (14-15)

Linn Jørum Sulland  6
Hanna Yttereng  5
Jeanett Kristiansen  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Henny Reistad  2
Sunniva Andersen  2
Silje Waade  2
Malin Aune  1
Mathilde Kristensen  1
Vilde Jonassen  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Marta Tomac
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – BIETIGHEIM

1 omg:  0-2  *  2-3  *  3-5  *  7-5  *  7-10  *  11-10  *  11-14  *  14-14  *  14-15

2 omg:  15-15  *  16-16  *  16-19  *  19-20  *  22-24  *  25-24  *  26-25  *  27-27

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva  Andersen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Henny Redistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Silje Waade
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet fotografert av Terje Refsnes.