God kamp av Vipers i toppoppgjøret! – Vipers

God kamp av Vipers i toppoppgjøret!

14-målsseier over Larvik onsdag kveld.

.

Onsdag 10. oktober 2018.

 

Vipers Kristiansand er alene om å være uten poengtap i den norske eliteserien etter kveldens 14-målsseier over Larvik.  Vipers gjorde en jevnt god kamp og var på hugget i alle spillets faser.  Etter at det stod uavgjort etter 17 minutter i første omgang tok Vipers med Marta Tomac på banen fullstendig kommandoen over kampen og vant 33-19 etter ledelse 17-9 til pause.

 

 

Kantspillernes omgang!
Etter en god innledning og 4-1 ledelse til Vipers, utliknet Larvik ledelsen og kampen var jevn frem til 17 minutter spilt.  Da var stillingen 8-8 og Ole Gustav Gjekstad ba om timeout.  Han valgte da å gjøre to bytter, Marta Tomac og Jeanett Kristiansen kom inn og satte umiddelbart fart på angrepsspillet.  Vipers tok føringen på kampen igjen og på 11-8 ba Larviktrener Geir Oustorp om timeout.  Men det gode Vipersspillet fortsatte omgangen ut og til pause ledet Vipers 17-9.  Hjemmelaget vant de siste 13 minuttene av omgangen 9-1.  Karoline Olsen på venstrekant og Malin Aune på høyrekant fikk mange baller å jobbe med og takket for tillitten med å score hhv 5 og 6 mål.

 

Vant 2. omgang med 6 mål
De siste 30 minuttene ble litt preget av at Vipers allerede hadde avgjort kampen til pause.  Tempoet ble også dratt ned som følge av langt forsvarsbytte Sulland og Waade.  Men Vipers fortsatte å male på og økte forspranget gjennom hele omgangen.  Tonje Refsnes fikk etterlengtet med spilletid og var toneangivende i angrepsspillet.  Hjemmelaget fortsatte å score fra kant og Malin Aune ble kampens toppscorer med 8 mål på 9 forsøk.  Hun ble også kåret til banens beste spiller.  Vipers fikk vist frem bredden i mannskapet i denne kampen og hadde 12 spillere på scoringslista.  I mål hadde Katrine Lunde og Eline Fagerheim 17 redninger på 36 skudd.

 

 

Marta Tomac oppsummerte kampen slik:

– Jeg synes det tidvis var en veldig bra kamp av oss.  Vi står bra i forsvar og slipper inn bare ett mål de siste 13 minuttene av første omgang og slipper inn tre mål på de første 12 minuttene i andre.  Tidvis veldig bra forsvar og bra disiplin.  En veldig fortjent seier.

– På en måte hadde jeg håpet av vi skulle få mer kamp men jeg synes vi løste kampen veldig fint.  Vi spiller vårt spill og konsentrerer oss om oss sjøl hele veien.  Vi stiller hele tiden krav på at vi skal være på både bakover og framover.  Vi gjør ting ordentlig selv om kampen tidlig ble avgjort.  Dette er 2 viktige og fine poeng, det ble en grei gjennomføring hvor mange får spille.  Folk gjør det bra, så det var gøy.

– Full hall og bra trøkk i publikum i dag, da er det artig å spille!

 

 

 

Harald Bredeli i TV2 gjorde intervjuer etter kampen:

– Dette  var sinnsykt gøy, kommenterte Karoline Olsen og fortsatte:  – Vi fikk satt forsvaret og løpt en del, da fungerer det bra for oss.  Jeg hadde 6 av 6 i dag, det er ikke noe som er bedre enn det!  Det var veldig deilig, og så fikk jeg en del baller å jobbe med også.  Det er ikke så lett å score uten ball så når jeg får baller så er det veldig gøy.

 

– Det var veldig artig å være kantspiller i dag, sprudlet Malin Aune.  – Vi fikk løpt masse på dem og straffet dem hardt, når vi spiller på på denne måten er det kjempeartig å være kant.  Jeg hadde ikke tippet at det skulle bli så mange mål, jeg trodde det skulle bli jevnere i denne toppkampen.  Så vi er veldig fornøyd med dette resultatet.   Det var artig å være god i en toppkamp mot et godt lag, nå skal jeg jobbe hardt videre.

 

– De henger med til 8-8, så gjør vi et bra rykk, jeg synes vi derfra og ut er et klart bedre lag, oppsummerte trener Ole Gustav Gjekstad, og supplerte:  – Jeg er veldig fornøyd med at vi har de på såpass avstand.

 

– Vi hadde kanskje trodd at kampen skulle være jevn lengre, sa Katrine Lunde.  – Jeg synes vi var flinke til å holde trykket oppe ganske lenge og vi kjører mange fine kontra, det synes jeg var veldig bra

 


 

AQUARAMA 5. SERIERUNDE

VIPERS KRISTIANSAND – LARVIK     33 – 19      (17-9)

Malin Aune  8  (BB)
Karoline Olsen  6
Tonje Refsnes  3
Mathilde Kristensen  3
Jeanett Kristiansen  3
Linn Jørum Sulland  2
Marta Tomac  2
Emilie Hegh Arntzen  2
Vilde Jonassen  1
Silje Waade  1
Hanna Yttereng  1
Henny Reistad  1
Sunniva Andersen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – LARVIK

1 omg:  2-0  *  4-1  *  4-4  *  6-6  *  8-8  *  12-8  *  12-9  *  17-9

2 omg:  18-9  *  23-11  *  28-15  *  31-18  *  33-19

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

 

Foto:  Terje Refsnes.