Vipers med god opphenting og nær poeng i Ungarn – Vipers

Vipers med god opphenting og nær poeng i Ungarn

Uavgjort resultat glapp i siste sekund.

.

Søndag 14. oktober 2018.

 

Det ble et bittert 27-26 tap for Vipers i Ungarn.  Vipers hadde ballkontroll da 30 sekunder gjenstod av kampen men FTC-Railo Cargo greide å snappe ballen og satte ballen bak Katrine Lunde sekundet før kampslutt. 

 

Photo: Siofok

 

Hjemmelaget i føringen fra start
Vipers kom tidlig bakpå i søndagens Champions Leagueoppgjør i Ungarn.  Vertene FTC-Rail Cargo var vanskelige å få has på og Vipers slet med mange skuddbom.  Etter ti minutter lå Vipers under 7-5.  De neste ti minuttene ble veldig målfattig og ungarerne dro i fra og var sju mål foran på 13-6.  Så fulgte en bedre Vipersperiode og laget nærmet seg og hadde kontakt igjen på 14-10, men igjen dro hjemmelaget i fra og var i ledelse 17-10 etter 26 minutter spilt.  Nok en gang greide Vipersjentene å kjempe seg tilbake og scorte fire mål uten at vertene scorte og dermed var Vipers kun tre mål bak på 17-14 da lagene gikk til pause.  Den siste scoringen til Henny Reistad var av det spektakulære slaget da hun fikk en flyverpasning fra Vilde Jonassen i omgangens siste sekunder som hun banket i mål.

 

Hang med til tross for rufsete spill
I denne førsteomgangen var Vipers langt under pari og ble til tider utspilt, men likevel henger laget med til pause og er kun tre mål bak.  Vipers hadde 22 angrep som endte i teknisk feil eller bom, så med litt bedre uttelling kunne resultatet sett enda bedre ut for bortelaget.

 

Tidlig skade
Situasjonen som satte et støkk i Vipersfansen skjedde etter ett minutt da Katrine Lunde fikk en vridning i kneet og måtte ut for å få behandling.  Heldigvis var ikke skaden alvorlig og hun var tilbake i spill etter å ha stått over de pålagte 3 angrepene.  Eline Fagerheim benyttet anledning til å redde tre skudd mens Katrine var ute.

 

Photo: Siofok

 

Jevn andre omgang
Andre omgang var betraktlig jevnere.  Vipers fikk orden på forsvaret og etter å ha ligget under med fire mål 23-19 etter halvspilt omgang, gikk Vipers i ledelse for første gang i kampen ved Mathilde Kristensen etter 21 minutter.  På det tidspunktet ledet Vipers kampen 23-24.  FTC-Rail Cargo var foran på både 25-24 og 26-25, men Henny Reistad ga nok en utlikning for Vipers på en flyver da to minutter gjenstod av kampen.  Katrine Lunde reddet de neste to forsøkene fra hjemmelaget og da 30 sekunder gjenstod hadde Vipers ballkontroll.  Muligheten for seier var god men i stedet ender det med et bittert ett målstap etter at hjemmelaget snappet ballen og kontret inn kampens siste scoring som ga seier 27-26 til hjemmelaget.

 

Sterk opphenting
Sånn umiddelbart etter kampslutt er det lov å være skuffet når en var så nære seier på bortebane i Champions League.  Vipersspillerne skal likevel ha masse skryt for at de kjempet seg inn i kampen etter å ha ligget under med sju mål etter 20 minutter i første omgang.  På det tidspunktet virket kampen tapt.  Men Vipers kom tilbake og tok ledelsen etter 21 minutter av andre omgang.  Vissheten om at man har evnen til å komme tilbake i tøffe kamper er en god egenskap å ta med seg videre inn i de neste Champions Leagueoppgjørene.

 

Photo: Siofok

 

Linjespiller Hanna Yttereng oppsummerer kampen slik:

«Vi var ikke så fornøyd med starten på kampen, så tar vi oss litt sammen og får satt forsvaret litt bedre.  Vi scorer flere mål og henter de ganske godt igjen de siste 10 minuttene av første omgang.  Vi tar med oss de ti siste fra den omgangen og så synes jeg vi spiller godt de 30 minuttene i andre omgang.»

 

«Vi hadde veldig mange 2 minuttere i starten, det gjør noe med flyten, vi spiller mye med mann mindre på banen.  Det har stor innvirkning på spillet vårt.»

 

«Akkurat nå er vi alle veldig skuffet.  Det skal vi få lov til å være i kveld, så får vi se i morgen på hva som var bra som vi kan ta med oss, og så får vi lære av det vi gjorde feil og gjøre det bedre i neste kamp.  Vi gir oss aldri, viser en god stå-på-vilje og har en god avslutning på kampen.»

 

«De hadde  en skikkelig hjemmebanefordel og det er trøkk i den hallen der.  At vi taper med ett mål borte mot dem er selvsagt veldig skuffende akkurat nå, men det er et bra resultat.  Vi skal ha alle muligheter til å ta de på hjemmebane, vi har en kamp til mot de hvor vi kan ta 2 poeng.»

 


 

CHAMPIONS LEAGUE 14. OKTOBER UNGARN

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA  –  VIPERS KRISTIANSAND     27 – 26      (17-14)

Linn Jørum Sulland  6
Henny Reistad  6
Jeanett Kristiansen  3
Malin Aune  3
Vilde Jonassen  3
Mathilde Kristensen  3
Emilie Hegh Arntzen  1
Marta Tomac  1
Hanna Yttereng
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Silje Waade
Sunniva Andersen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

 

KAMPUTVIKLING  FTC-RAIL  –  VIPERS KRISTIANSAND

1 omg:  2-0  *  2-2  *  3-3  *  7-4  *  8-6  *  13-6  *  14-10  *  17-10  *  17-14

2 omg:  18-14  *  19-17  *  22-18  *  23-21  *  23-24  *  25-25  *  26-26  *  27-26

 

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

 

Hovedbildet er fotografert av Siofok.