Viktig seier i Bergen! – Vipers

Viktig seier i Bergen!

God forsvarskamp av Vipers i møte med Tertnes.

.

Onsdag 17. oktober 2018

 

Foto: Einar Kvalheim

 

Vipers hadde på ingen måte full kontroll i Hauklandshallen onsdag kveld, men innsatsen ble belønnet med 2 poeng etter seier 22-20.  Tertnes hadde som målsetting å dra ned tempoet i kampen og dette påvirket rytmen i bortelagets spill.  Vipers fikk aldri opp tempoet i kontra og angrepsspill og det ble dermed en relativt målfattig affære.

 

De første 30 minuttene var jevnspilt hvor lagene lå likt stort sett hele omgangen.  Vipers tilrev seg en tomålsledelse på 4-6, men hjemmelaget utliknet snart forspranget og var oppe på 6-6 igjen.  I omgangens siste sekunder fikk Vipers en utvisning, noe som gjorde at Tertnes hadde en spiller mer på banen i starten av andre omgang.  Dette utnyttet hjemmelaget til  å ta føringen i kampen og var i ledelsen for første gang.

 

Tertnes ledet 14-12 etter fem minutter, men to scoringer av banens beste spiller Marta Tomac gjorde at lagene igjen var likt.  Etter 08.36 kom Vipers igjen foran på 15-16 etter en kontring av Linn Jørum Sulland og derfra og ut var Vipers i føringen.  Det ble en nervepirrende avslutning og Tertnes var kun ett mål bak etter 25 minutter.  Hanna Yttereng satte inn Vipers siste scoring etter 26.52.  Tertnes kom ikke til flere nettkjenninger i løpet av de siste tre minuttene og Vipers fikk med de poengene de var kommet til Hauklandshallen for å hente.

 

 

Trener Ole Gustav Gjekstad var fornøyd med måten jentene stod opp i denne kampen:

«Dette ble en slitekamp, jeg er godt fornøyd med at vi vinner her og at vi har nogenlunde kontroll på slutten der.  Vi måtte jobbe hardt for det i dag.  Noen ganger er det jo sånn og da er det viktig å vinne.  I dag var poengene viktigst, jentene viste en fin fightervilje gjennom andre omgangen.  Den viljen og den jobbinga redder to poeng, og det er bra.»

«Tertnes drar ned tempoet og det er jo fornuftig, det gjør de bra.  Det må vi bare takle.  Men det er klart at vi har nok av sjanser til å score mange flere mål.  Vi brenner en del skudd, vi sliter i det offensive.  Og da er det ekstra viktig å holde tett bakover og det gjør vi spesielt i andre omgang.»

«Jeg er fornøyd med poengene, jeg synes det er en bra egenskap å kunne fighte om poengene når det går en i mot.  Det er viktig at vi står frem i disse kampene mellom to Champions Leaguekamper og viser at vi vil vinne. Så dette var 2 deilige poeng.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

 

SERIEKAMP I HAUKLANDSHALLEN 17. OKTOBER 2018

TERTNES – VIPERS KRISTIANSAND    20 – 22      (11-11)

Linn Jørum Sulland  6
Emilie Hegh Arntzen  3
Malin Aune  3
Marta Tomac  2  (BB)
Mathilde Kristensen  2
Jeanett Kristiansen  2
Hanna Yttereng  2
Henny Reistad  1
Sunniva Andersen  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Vilde Jonassen
Silje Waade
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  TERTENS – VIPERS

1 omg:  0-1  *  2-2  *  4-4  *  4-6  *  6-6  *  8-8  *  10-10  *  11-11

2 omg:  13-11  *  14-12  *  15-14  *  15-18  *  17-19  *  19-21  *  20-21  *  20-22

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

 

Hovedbildet av Linn er fotografert av Einar Kvalheim