– Stilkarakterene får vente! – Vipers

– Stilkarakterene får vente!

Intervju med Ole Gustav Gjekstad foran møtet med Bucuresti.

.

Torsdag 18. oktober 2018.

 

Champions League i Aquarama lørdag 20. oktober kl. 18.15!

VIPERS KRISTIANSAND   vs  CSM BUCURESTI

 

CSM Bucuresti har spilt Final Four de tre siste sesongene.  I fjor ble de nr nummer 3 i Champions League. De vant Champions League i 2015/2016, spilte semifinale i 16/17 og 17/18.

På laget har de en rekke verdensstjerner.  Bl.a. Christina Neagu som ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2010, 2015 og 2016. Serbiske Andrea Lekic som ble kåret til verdens beste spiller i 2013.  Og vår egen Amanda Kurtovic.

 

I innledningen denne sesongen har det blitt en seier og et tap for Bucuresti.  FTC-Rail Cargo Hungaria ble slått 36-31, mens Bietigheim ble for sterke og vant 30-28.

Vipers har spilt uavgjort 27-27 mot Bietigheim og tapte med ett mål 27-26 mot FTC-Rail Cargo Hungaria.

 

Det er ingen tvil om at Vipers møter et av verdens beste håndballag, men trener Ole Gustav Gjekstad og spillerne jakter likevel to poeng i lørdagens kamp.

 

 

Kunne hatt 4 poeng
«Vi har jo hatt en mulighet til å ta fire poeng men står med ett, så poengfangsten er ikke all verden så tidlig.  Vi har ligget etter i begge de første kampene men har likevel hatt mulighet til å avgjøre de på slutten.  Skal vi videre må vi ha bedre uttelling på det vi gjør.  Så en viktig greie nå mot Bucuresti når vi møter det beste laget i pulja så må vi treffe på sjansene våre og ta vare på de mulighetene vi får.»

 

Være med fra avkast
«Vi har fortsatt mye å gå på i alt vi gjør i forhold til å utvikle oss.  Men noen ting tar litt tid mens andre ting går kjapt.  Vi hang etter fra start i kampene både mot Bietiegheim og FTC-Rail, så vi må sørge for at vi er med når kampen begynner, det blir noe av det viktigste.»

 

Beste kamp for sesongen
«Bucuresti er akkurat så gode som resultatene viser.  Men de har tapt to kamper i det siste.  De har veldig mange gode spillere, så det er klart spiller for spiller har de et fantastisk mannskap.  Vi må nok gjøre vår beste kamp for sesongen om vi skal vinne.»

 

Har tjangs
«Jeg synes ikke det er urettferdig å forvente at vi skal ta poeng mot Bucuresti.  Jeg forventer at vi har tjangs til å ta poeng, så får vi bruke den muligheten.»

 

Photo: Siofok

 

Viktige poeng
«Det å vinne hjemmekamper er viktig men vi kan komme videre selv med tap på lørdag ved å vinne to av de bortekampene vi har igjen også.  Det er på papiret noe vanskeligere.  Men det er fortsatt mulig, hvis vi taper er det en litt lengre vei.  Men det er viktige poeng.»

 

Kampen mot Tertnes
«Man ønsker jo alltid at man får ut det maksimale hver gang man spiller kamper, men det var en litt sliten gjeng som måtte jobbe hardt for poengene i går.  Det er greit det, men jeg hadde håpet at vi skulle hatt litt bedre uttelling angrepsmessig.  Forsvaret synes jeg stort sett var bra.  Det er ikke uvanlig å slite for poengene midt i mellom to Champions Leaguekamper, og Tertnes er heller ikke noe dårlig lag.»

 

Deles ikke ut stilkarakterer
«Det viktigste i kampen i går var at vi tok to poeng.  Og det gjelder på lørdag også.  Vi trenger to poeng.  Og hvis vi får dem bør vi være kjempefornøyd.  Det primære er å vinne håndballkamper, det er viktigere enn noe annet akkurat nå.  Vi er i en stresset situasjon i Champions League og trenger poeng og da er det det som gjelder.  Så stilkarakterene de får vente.»

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.