– Jeg synes absolutt at vi er der! – Vipers

– Jeg synes absolutt at vi er der!

Intervju med Silje Waade foran morgendagens CL-kamp i AQ.

.

Fredag 19. oktober 2018.

 

En dag til Champions League i Aquarama og Silje Waade gir her fine betraktninger foran oppgjøret mot Bucuresti!

 

 

Har vært fryktelig nære
«Jeg skulle ønske at vi sto der med 4 poeng, for jeg synes vi har vært fryktelig nære.  Jeg opplever at spill i Champions League er et hakk opp sammenliknet med hva vi har møtt i den norske serien.  Tempoet er mye høyere og man må være klar hele tida.  Det er veldig mer uforutsigbart og det krever mer fysisk synes jeg av hele laget.  Men jeg har også opplevd det som veldig artig og utrolig kult å se at vi mestrer nivået.  Vi har vært nære seier på to dager som vi ikke har vært helt heldig med alt vi har gjort heller. Jeg synes absolutt at vi er der.»

 

Som hvilken som helst annen kamp
«Det var litt nerver før første kampen, men når kampen blåses i gang er det akkurat det samme som å spille en hvilken som helst annen kamp.  Det er 2 x 30 minutter og det er 20 x 40 meter flate og vi spiller jo på det vi trener på hver dag.  Så sånn sett synes jeg at vi har taklet det fint.  Det har vært utrolig spennende å få prøve seg i Champion League.»

 

 

Være klar fra start
«Vi har vært litt trege i omstillingen spesielt med tempoet og har blitt tatt litt på senga der.  Vi har ikke vært helt klare fra start selv om vi kanskje har trodd at nivået på tempo i enkelte kamper i eliteserien har vært bra, så holder det ikke  mot disse lagene.  Vi har tempoet inne men har brukt litt tid på å omstille oss.  Når kampen er i gang skulle vi ha vært der,  vi har trodd at vi har vært der vi skal være fra start, men så har det ikke vært tilfellet likevel.  Jeg tror det ligger mye i det å være klar fra start så vi slipper i måtte hente inn 6-7 mål.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Holde nivået i 2×30 min
«Det har vært svingende så langt, men når angrepsspillet sitter så kommer vi til mange gode avslutninger.  Men for å henge med i Champions League er vi nødt til å holde det nivået i 2 x 30 minutter.  Det er ikke mulig å henge med der hvis det svinger fra veldig bra til juniorfeil.  Så jeg synes at vi til tider får vist et forsvarsspill som er godt, at vi greier og kjøre tempo og har et angrepsspill det lukter svidd av.  Det gjelder å holde de dårlige periodene så korte som mulig.»

 

CL-kvaliteter i laget
«Jeg synes vi har et lag med bra fart, vi har en god fysikk og holder lenge.  Vi ser at vi blir tatt på senga de første 10 minuttene, men at vi holder lenger i kampene enn motstanderne.  Så jeg synes vi har et lag med mye tempo og et lag med god bredde.  Vi har mange spillere som kan være med å bidra.  Vi har målvakter som absolutt holder Champions Leaguenivå.  De har hatt god redningsprosent og i Ungarn tok Katrine alle langskuddene i andre omgang.  Så jeg synes vi har mange bra kvaliteter  og styrker i laget som holder i Champions League.»

 

Bucuresti individuelt sterke
«
Bucuresti er et lag med mange individuelt sterke spillere.  Så det blir å stå opp i duellene en mot en.  De har ikke så mye spill men de har mange spillere som er flinke til å gjøre ting på egen hånd.  Så for oss blir det utrolig viktig å stå godt i forsvar for jeg er helt sikker på at det går ann å lage mål på dem.  Men problemet blir hvis de får lov til å score for mange mål på oss, så jeg tror at forsvaret blir nøkkelen i kampen i morgen.»

 

Verdenskjente navn
«De har verdenskjente navn på alle posisjoner så det blir utrolig artig å møte Bucuresti.  Det har vært litt turbulent i klubben og de har skiftet trener denne uka.  Så kan det jo være at det er en fordel for oss, at det har vært litt uro der – det må vi bruke for alt det er verdt.»

 

 

Hovedbilde av Silje er fotografert av Terje Refsnes.