Nesten for Vipers – Vipers

Nesten for Vipers

27-29 tap mot Bucuresti i AQ lørdag.

.

Lørdag 20. oktober 2018

 

Vipers Kristiansand gikk skuffet av banen etter oppgjøret mot Bucuresti etter nok en nesten-kamp.  Det endte med tomålstap 27-29 etter at det stod likt 14-14 til pause.

I kveldens kamp i Aquarama fikk Vipers for første gang i Champions League en kanonstart og ledet 4-1 etter 5 minutter.  Linn Jørum Sulland knallet inn tre mål og Katrine Lunde hadde tre redninger i denne perioden.  Bucuresti kom opp på uavgjort på 5-5 og resten av omgangen vekslet mellom ettmålsledelse og uavgjort.

 

 

Ole Gustav Gjekstad kommenterte dette på Viasat 4 vedr de første 30 minuttene:
«Jeg synes vi leverer bra angrepsspill men er litt slepphendte med Neagu i slutten av omgangen så vi må pakke inn litt bedre der.  Men stort sett synes jeg det er alright, men vi må være litt mer nøyaktig i det vi gjør.  Vi må redusere Bucuresti noe angrepsmessig i andre omgang, vi må stå litt tettere i sammen og lage flere brudd.  Vi er litt på gyngende grunn noen ganger.»

 

I andre omgang var Vipers oppe på uavgjort bare en gang.  Etter 2.40 utliknet Marta Tomac til 15-15.  Resten av omgang var bortelaget Bucuresti i føringen.  Da Karoline Olsen reduserte til 16-17 etter 6 minutter så det lyst ut for Vipers.  Så fulgte fire minutter uten scoring og Bucuresti var plutselig fem mål foran.  Dette forspranget var tungt å hente inn, men Vipers er kjent for å komme sterkt tilbake i kamper.  Og da Marta Tomac satte Vipers 25. scoring i kampen, lå laget kun ett mål bak og det var 5 minutter igjen å spille.  Vipers var ett mål bak også på stillingen 26-27 og 27-28.  Dessverre kom aldri utlikningsmålet og da Bucuresti fikk scoring i sitt siste angrep, var kampen tapt.

 

 

 

Ole Gustav Gjekstad oppsummerte kampen på Viasat 4:
«Vi dummer oss ut i perioder i andre omgang som gjør at vi taper.  Det er mye bra i kampen men vi kan ikke spille med hodet under armen i en 7-8 minutters periode.»

«Vi gjør et feil bytte for andre kamp på rad i Champions League, det går jo ikke.  Vi gjør også veldig mange rare feil og taper dueller en periode der som gjør at vi kommer fem mål bak.  Og så må vi ha flere bakspillere som fungerer, det er vi helt avhengig av.»

«Det Bucuresti kommer med har vi sett 45 ganger på video så det kom ikke som noen overraskelse.  Problemet er at vi taper duellene.  Vi lar oss bli løpt ned på toerposisjon når de kommer på skudd. Vi blir lurt utover på toerposisjon flere ganger.  Det er ikke noe overraskende det de kommer med, men vi løser det ikke og det er selvfølgelig veldig skuffende.»

«Det er mye bra i kampen men det er klart at det handler om å henge i sammen i 60 minutter.  Det er bare da du får poeng mot Bucuresti.  Men ja, det er masse bra, vi skal nok finne mange fine klipp fra kampen, men de 2 poengen er borte.»

 

Katrine Lunde ble kåret til banens beste spiller i oppgjøret mot Bucuresti.

 

Katrine Lunde sa dette til Viasat 4 sine reportere etter kampen:
«Egentlig er det en god kamp av oss, men jeg synes at det trekker ned at vi gjør de tingene vi ikke skal gjøre.  Vi jobber bra men vi må være på topp skal vi slå de aller beste.  Jeg synes vi slipper de litt for enkelt til i andre omgang.  Vi lar oss presse oss ned.  Vi må ha litt flere taklinger så de ikke får gjort de kryssene som gjør oss usikre bak der.  De skyter noen gode skudd utenfra, men det må de få lov til.  Vi gjør mye bra i perioder men så holder det ikke når vi ikke er på topp hele veien.  Jeg synes at vi kan være litt mer agressive og være mer tøffe og være litt mer begeistret og være sjef utpå der.»

 


 

CHAMPIONS LEAGUE I AQUARAMA 20. OKTOBER 2018

VIPERS KRISTIANSAND – CSM BUCURESTI   27 – 29   (14-14)

Linn Jørum Sulland  8
Malin Aune  5
Marta Tomac  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Henny Reistad  3
Hanna Yttereng  1
Vilde Jonassen  1
Karoline Olsen  1
Tonje Refsnes
Mathilde Kristensen
Silje Waade
Jeanett Kristiansen
Sunniva Andersen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde  BB

 

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – BUCURESTI

1 omg:  1-0  *  2-1  *  4-1  *  5-5  *  7-7  *  9-9  *  11-11  *  13-13  *  14-14

2 omg:  15-15  *  16-17  *  16-21  *  18-23  *  21-23  *  24-25  *  26-27  *  27-28  *  27-29

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Foto:   Terje Refsnes.