Operasjonen var vellykket! – Vipers

Operasjonen var vellykket!

Josefine Intelhus ble korsbåndoperert 28. september.

.

Søndag 21. oktober 2018.

 

Josefine Intelhus var en av nysigneringene til Vipers foran denne sesongen.  Hun kom fra Stabæk sammen med Henny Reistad.  I sommer opplevde hun å bli korsbåndskadet i en landskamp for juniorlandslaget.  Og mistet dermed både det siste mesterskapet med LK98 og sin første sesong i Vipers.

Josefine ble operert på LHL-sykehuset på Gardermoen 28. september og nå tre uker etter er hun ved godt mot og er glad for at operasjonen var vellykket.

 

 

Vellykket operasjon
«Ja, jeg har det greit nå, men det er ikke så veldig mye jeg kan gjøre de første ukene etter operasjonen.  Jeg har ikke noe vondt, så sånt sett går det veldig bra.  Jeg hadde heller ingen smerter etter operasjonen denne gang.  Sist da jeg opererte det andre kneet hadde jeg vondt og måtte ligge på sykehuset i 3 døgn.  Men denne gang var jeg hjemme samme dag og har vært ute av huset daglig etter operasjonen, så det er annerledes enn sist gang.»

 

Alt gikk etter planen
«Legene tok sener fra annen muskulatur i benet , som ble lagt der korsbåndet er ødelagt.  Alt gikk etter planen.  Ingen feil som skjedde og jeg har heller ikke hatt noe betennelse.»

 

Trener hos fysioterapeut
«Nå er jeg godt i gang hos fysioterapeut, strekker og strammer for å få tilbake følelsen i muskulaturen.  Etter hvert skal jeg belaste benet mer og mer.  Jeg går på krykker enda og skal belaste foten maks 20% nå.  Det blir krykker noen uker enda.  Jeg kan trene overkroppen, så det blir mye av det.  Jeg gjør de øvelsene jeg skal for kneet, det tar ikke all verdens tid nå i starten så da blir det mye trening på overkropp.»

 

 

Tilbake i Kristiansand i januar
«Jeg blir hjemme hos familien frem til jul.  På nyåret blir jeg mer med laget når jeg kan delta med ball på banen.  Men først må jeg kaste krykkene og etter hvert blir det trening med ball.»

 

Stresser ikke
«Jeg må regne med i hvert fall 9 måneder med opptrening.  Jeg måtte vente lenge før jeg tok operasjonen pga blodproppen jeg hadde i benet.  Så da fikk jeg trent mye før kneet ble operert.  Da sier de at det man gjør før operasjonen gjør at det tar noe mindre tid etter operasjonen til å bli klar for spill igjen.  Men jeg haster ikke noe nå, det blir ikke noe før neste sesong uansett.  Det er ingen vits å stresse tilbake, da kan det fort skje noe dumt og det har jeg ikke noe lyst til. Så jeg vil heller være tålmodig og gjøre det 100%.»

 

Optimist
«Jeg er optimist, det er ikke noe annet en kan være.  Etter hvert som jeg kan gjøre mer og mer så blir det bedre for meg og da går det kanskje fortere også når jeg får gjøre mer på treningen.  Det er det jeg gleder meg til.  Etter den perioden med å gå på krykker så får man gjøre litt mer for hver dag og da blir man litt mer optimist også.»

 

 

Følger Vipers på TV
«Heldigvis er det mange TV-kamper så jeg får fulgt med kampene til Vipers selv om jeg ikke for tiden er i Kristiansand.  Innsatsen i serien er det jo ikke noe å klage på!  I Champions League har jentene vært veldig nære, så jeg tror dette kommer til å bli veldig bra.»